“Brutarul cu făcăleț” de la Londra, erou și la “Chefi la cuţite"

brutar.jpg

brutar londra chefi la cutite
Tânărul i-a convins pe chefi cu un preparat simplu reinterpretat
Foto: Antena 1

Bucătarul-erou de la Londra revine în atenția publicului în ediția din această seară a emisiunii ,,Chefi la cuțite”, difuzată la Antena 1, de la ora 20.00. Ieșeanul Florin Morariu, care a ripostat împotriva teroriștilor, lovindu-i cu un coș de pâine, îi va impresiona pe chefi și cu povestea lui, și cu preparatul culinar.

Florin Morariu este de meserie brutar, însă mai nou, în dreptul numelui său, stă scris cuvântul erou. În timpul atacului terrorist din Londra, din seara de 3 iunie, românul a adăpostit oameni care se aflau în pericol în brutăria în care lucra și a ripostat împotriva teroriștilor, pornind pe urmele lor. Recunoscut de autoritățile britanice ca fiind un adevărat erou și ridicat la rang de onoare de către primăria orașului Iași, Florin Morariu revine acum pe micul ecran. Dar nu la știri, ci la o emisiune culinară, mai exact în această seară, la ,,Chefi la cuțite”.

chefi la cutite erou londra brutar florin morariuZoom
Florin Morariu le-a povestit chefilor experienţa de la Londra
Foto: Antena 1

Cu un preparat ușor, tânărul a demonstrat că gustul mâncării nu trebuie neapărat să fie transpus într-o farfurie exotică, dificil de gătit. Pui cu ciuperci și smântână, cu asta i-a cucerit pe cei trei chefi, care au fost la fel de impresionați de simplitatea gustului ca de istoria din spatele concurentului. Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost cu adevărat încântați să îl cunoască și au avut ocazia să îl felicite atât pentru curajul dovedit într-o situație limită, cât și pentru modul în care a reinterpretat o mâncare tradițională, în stil moldovenesc.

A avut nevoie de psiholog ca să treacă peste trauma atentatului

Ieșeanul în vârstă de 32 de ani simte și acum adrenalina care l-a cuprins în acea seară teribilă, și care l-a făcut să îi înfrunte pe teroriști, fără a se gândi de două ori. Umil, cu un spirit al corectitudinii extrem de dezvoltat și o latură umană pe care ai vrea să o întâlnești mai des în orice om din jur, eroul-român își stăpânește cu greu emoțiile, mai ales când este întrebat despre nefericitul eveniment. Efectele atacului le-a resimțit o perioadă îndelungată și a apelat la ședinte de psihoterapie pentru a se reechilibra și a reveni la normalul cotidian. Dar zâmbetele și încrederea chefilor îl fac să-și depășească tracul și să pășească încrezător în fața mesei de jurizare care schimbă destine. La final, le oferă fiecăruia câte un făcăleț cadou, simbolizând atât unealta cu care i-a atacat pe teroriști, cât și primii lui pași într-o experiență gastronomică de neuitat. 

loading...

Citește și