Botezatu sare în apărarea lui Baciu: „Ce are sula cu prefectura?”

botezatu_baciu.jpg

catalin botezatu andrei baciu
Creatorul de modă crede că i s-a făcut o nedreptate tânărului chirurg
Foto: Arhiva personală

Premierul desemnat Dacian Cioloș (46 de ani) l-a propus pe Andrei Baciu (29 de ani) pentru funcția de ministru al Sănătății. Tânărul chirurg și președinte al Asociației SOS Drepturile Pacienților părea o speranță pentru reforma de care era nevoie în Sănătate. Cu toate acestea, Cioloș și-a retras propunerea, după ce pe Internet au apărut poze cu el în ținute sumare.

Mai multă lume a fost indignată de această răzgândire. Cătălin Botezatu (48 de ani) o consideră o decizie ipocrită. Se pare că nu faptul că Andrei Baciu era un rezident care poate că nu avea experiența necesară pentru a conduce Ministerul Sănătății l-a făcut pe Dacian Cioloș să-l retragă, ci imaginile care au apărut în media. În timpul studenției, tânărul chirurg a fost model și a pozat inclusiv în lenjerie intimă. În alte țări nu pare să fie o problemă, dar la noi a fost un scandal mediatic. Designerul Cătălin Botezatu a fost tranșant în ceea ce-l privește pe Dacian Cioloș, potrivit ziarului Ring.

„Atâta ipocrizie ca în România n-am văzut nicăieri în lumea asta"

andrei_baciu.jpg

andrei baciu
Imaginea cu Andrei Baciu în lenjerie intimă a fost indens discutată în mediul online
Foto: Facebook

 

„Sunt convins că noul premier știe de ce l-a propus pe Andrei Baciu să fie ministrul Sănătății și că nu a primit un simplu telefon. Şi-a terminat Andrei studiile? Da! E un băiat deştept? Da! Putea fi un ministru bun? Da! Dacă era vreun incapabil în acest post, cum au demonstrat deja mulţi imbecili şi vor mai demonstra probabil, eram de acord să-l schimbe, dar aşa... Atâta ipocrizie ca în România n-am văzut nicăieri în lumea asta. De-a lungul timpului, au fost în posturi la conducerea ţării tot felul de specimene, de la analfabeţi la oameni cu morala la pământ. În cazul de faţă, pentru a se întreţine, un om a avut un job onorabil - pentru că a fi manechin e onorabil şi poţi ajunge să câştigi şi milioane de euro. Acest job implică să pozezi inclusiv nud, e vorba de un nud artistic şi nu are nici o legătură cu faptul că modelul poate ajunge prim-ministru sau preşedintele unei ţări. Mă scuzaţi, dar ce are sula cu prefectura?! Dacă, la noi, modelingul este considerat un job vulgar, înseamnă că incultura a ajuns la cote maxime în România. Şi să nu uităm câţi dintre politicienii de azi au fost manechini la origine: fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, Marian Oprişan, de la Focşani, şi lista continuă”, a spus creatorul de modă.

Botezatu a mai precizat că dacă evaluăm omul după astfel de criterii înseamnă că „suntem un popor de imbecili” și că merităm soarta. El a subliniat că „ipocrizia asta vine, de fapt, din răutate și invidie. Sunt acei indivizi urâți și la propriu, și la figurat care nu suportă să vadă un om tânăr, frumos, deștept și așa mai departe. Sunt frustrările unora care vor să stea neapărat pe un fotoliu”.

Guvernul Cioloș are alți controversați

Luni (16 noiembrie) au avut loc audierile miniștrilor desemnați în comisiile de specialitate din Parlament. Printre aceștia se numără și Marius Raul Bostan (45 de ani), propus în funcția de ministru pentru societatea informațională a Guvernului Cioloș, Acesta deține site-ul inliniedreapta.net. Aproximativ 20 de ONG-uri au cerut deja retragerea lui Bostan tocmai din cauza acestui site care ar promova „un discurs al urii profund discrimanatoriu”. Deja a apărut și o petiție online pentru înlăturarea lui Bostan: „Site-ul a promovat fapte neverificate şi discurs instigator la ură, a reprodus teorii islamofobe şi rasiste”.

Totodată, nominalizarea Cristinei Guseth (56 de ani), președinta Freedom House, pentru ministerul de Justiție a fost o propunere intens mediatizată, mai ales pentru că aceasta nu are studii juridice. În timpul audierilor nu s-a descurcat, așa că Dacian Cioloș și-a retras și această propunere.

Loading...

Citește și

 • Cătălin Botezatu a sărit furibund în apărarea lui Andrei Baciu, tânărul chirurg de doar 29 de ani, care a pierdut portofoliul de la Ministerul Sănătăţii doar pentru faptul că a profesat ca model. Botezatu îi oferă generos un loc pe podium în prezentările sale şi condamnă ipocrizia românilor.

 • andrei baciu

  Duminică (15 noiembrie), Dacian Cioloș a anunțat lista miniștrilor pe care o propune spre votare Parlamentului. Printre aceștia se număra și tânărul Andrei Baciu (28 de ani), un medic chirurg rezident, propus în funcția de Ministru al Sănătății. Premierul desemnat și-a retras propunerea după cinci ore, întrucât au apărut poze cu tănărul din perioada în care a fost model.

 • Premierul desemnat Dacian Cioloș a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătății, decizia fiind luată în urma controverselor apărute în spațiul public după nominalizarea acestuia.

 • Premierul desemnat Dacian Cioloş a decis să o retragă pe Cristian Guseth de la Ministerul Justiţiei, după ce acesta a avut o prestaţie slabă în timpul şedinţei Comisiei de Avizare a Guvernului.

 • dacian ciolos

  Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat marți, 10 noiembrie, pe Dacian Cioloș (46 de ani) prim-ministru. Fostul comisar european pentru Agricultură este însurat cu o franțuzoaică pe care a cunoscut-o în timp ce își desăvârșea studiile în Franța. Soţia lui Dacian Cioloş a venit în România şi a învăţat să pună ceapă de la bunicul acestuia.

 • dacian ciolos premier

  La presiunile străzii, Victor Ponta şi-a dat demisia. După lungi consultări, Klaus Iohannis l-a numit premier pe tehnocratul Dacian Cioloş, o desemnare care nu a fost o surpriză pentru nimeni, având în vedere că protestatarii voiau un om integru, care să nu aparţină niciunui pardit politic. Presa internaţională a relatat pe tema acestui subiect.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1