Bărbatul care a ajutat-o pe Aimée Iacobescu, când toţi i-au întors spatele

2-3-bd-aimee-1.jpg

Aimée Iacobescu si Fuego
Fuego a vizitat-o adesea pe Aimée Iacobescu, care suferea de cancer la sân

Ultima perioadă din viaţa actriţei Aimée Iacobescu a fost dramatică: plină de suferinţa cauzată de boală şi de sărăcie. Fuego a fost apăsat de situaţia actriţei şi i-a sărit în ajutor cu alimente şi bănuţi. Vineri, cei dragi şi-au luat adio de la frumoasa artistă a teatrului românesc, însă prea puţini au condus-o pe ultimul drum.

A fost o actriţă de milioane, iar de vineri, când a fost condusă pe ultimul drum, Aimée Iacobescu a rămas în memoria oamenilor ca frumoasa artistă care s-a stins în sărăcie. A răpus-o cancerul la sân, dar şi sistemul care a învins-o la propriu. Din cauza mijloacelor ei financiare modeste, făcea cu greu faţă tratamentului costisitor care, parţial compensat, o costa peste 3.000 de lei. În anul 2016 ea a făcut un apel disperat către actorul Ion Caramitru, ppreşedinte al UNITER din 1990 şi, totodată, director al Teatrului Naţional Bucureşti, din 2005, prin care-i solicita indemnizaţia de merit.

2-3-bd-aimee-2.jpg

Aimée, una dintre cele mai frumoase actriţe ale Epocii de Aur, a încetat din viaţă duminica trecută
Foto: Sever Gheorghe

”Domnule Caramitru, vreau să trăiesc!”- aşa s-a rugat Aimée Iacobescu, însă strigătul de ajutor i-a mişcat pe o parte dintre cei care au admirat-o pentru talentul ei. Printre aceştia şi cântăreţul Fuego, care în timpul liber pictează tablouri şi le vinde în scop caritabil. O parte din banii obţinuţi, solistul i-a donat regretatei artiste şi i-a cumpărat câteva alimente şi câteva lădiţe cu fructe. Vestea morţii lui Aimée, l-a îndurerat pe Paul Surugiu.

”Timpuriu, cu un destin zbuciumat în ultimii ani de viaţă, ieri ne-a părăsit, trist, o figură iconică a teatrului şi filmului românesc, una dintre frumuseţile de cândva, actriţa Aimée Iacobescu. A fost o diafană, o sensibilă, iar perioada de final nu i-a răpit din strălucirea privirii, deşi avea probleme, şi nici din bucuria de a trăi pentru profesia care i-a fost sens al existenţei. Paul Surugiu, prin ART BY FUEGO, a fost alături de ea, încurajând-o pentru a merge mai departe şi sprijinind-o atunci când se afla în momente mai dificile”, a scris pe Facebook, celebrul cântăreţ.

Din păcate, Aimée avea nevoie de un ajutor constant, de o pensie mai bună, însă nu s-a putut rezolva această problemă. Cancerul a recidivat, iar pe 25 martie, artista şi-a dat ultima suflare la spitalul Elias, din Capitală.

Puţini actori au venit la înmormântare 

2-3-bd-aimeesasasd-3.jpg

Doar câţiva prieteni şi apropiaţi au asistat ieri la înmormântarea de la Cimitirul Ghencea Militar

Ziua de vineri, 30 martie, a fost cea mai tristă pentru familia şi apropiaţii actriţei Aimée Iacobescu. A marcat momentul de ”rămas bun” şi au condus-o pe ultimul drum pe cea care a fost cunoscută drept ”Domniţa Ralu”, actriţa cu chip angelic şi ochi azurii, din seria ”Haiducii”. Aimée Iacobescu s-a stins pe 25 martie, la 71 de ani. Slujba de înmormântare a început la 12.30, la Cimitirul Ghencea Militar, şi s-a terminat la ora 13.30. Dorel, fratele geamăn al artistei, împreună cu bărbatul care i-a ţinut lumânarea pe patul de moarte, dar şi cu femeia care se ocupa de menaj, au fost printre primii sosiţi. Mama regretatei artiste nu a putut fi prezentă, având în vedere că este imobilizată la pat, după un accident vascular. În plus, femeia de 96 de ani ar fi făcut faţă cu greu momentului.

2-3-bd-aimeesdfasd-5.jpg

Dorel, fratele geamăn al actriţei, s-a ocupat de funeralii

Alături de Dorel Iacobescu au fost câţiva vecini de-ai artistei, dar şi câţiva colegi de teatru, în frunte cu Eugen Cristea, alături de care a şi jucat în piesa “Vlaicu Vodă”. ”A fost un suflet foarte fragil, care nu avea ce căuta în această lume, care de aproape 30 de ani e dominată de o ură animalică şi de violenţă. Nu pot să o uit. Am jucat în foarte multe spectacole împreună. În 1981, când am debutat la TNB, Aimée Iacobescu mi-a fost «iubită». O juca pe Luluţa în «Coana Chiriţa», iar eu eram Leonaş, iubitul ei. A fost prima mea iubită de pe scena teatrului”, şi-a amintit, cu durere în suflet, celebrul actor. După terminarea slujbei, apropiaţii, cu coroane de flori în mână, au condus-o la groapă pe Aimée Iacobescu, moment care l-a răvăşit pe fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu.

Loading...