Bărbații din viața Zinei Dumitrescu. Primul soț era bolnav de gelozie, al doilea a înșelat-o

zina-dumitrescu.jpg

zina dumitrescu portret
Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, la vârsta de 82 de ani
foto: arhiva Click!

Zina Dumitrescu a murit singură, la un azil de bătrâni, la vârsta de 82 de ani. Viața creatoarei de modă a fost însă atât de bogată, încât un regizor iscusit ar putea face din ea un film de succes. Mama Zina a iubit cu pasiune, a fost căsătorită de trei ori, iar în anul în care i-au murit primul și cel de-al treilea soț, la numai câteva zile distanță, durerea a făcut-o să încerce să-și pună capăt vieții.

Zina Dumitrescu s-a măritat de trei ori, dar n-a avut niciodată o nuntă fastuoasă, așa cum și-ar fi dorit. Agresată de primul soț, înșelată de cel de-al doilea, Mama Zina a înnodat căsniciile, fără să-și ofere vreo clipă de ”libertate”, lucru pe care avea să-l regrete mai târziu. ”Am regretul că am stat toată viața ca boul în jug, adică măritată. Si poate că, dacă nu mă măritam atât de tânără, mi se întâmpla altceva în viață, nu știu ce, dar poate… Stau și mă gândesc, sunt măritată de la 19 ani și nu am divorțat niciodată din cauza mea!”, a dezvăluit la un moment dat creatoarea de modă într-un interviu pentru revista Tango.

Primul soț al Zinei Dumitrescu, bolnav de gelozie

Prima căsnicie a Zinei nu a fost deloc fericită, chiar dacă a început sub cele mai romantice auspicii. Marin Negreanu, tatăl singurului ei copil, ”un bărbat foarte frumos, cu niște ochi negri minunați”, cu 17 ani mai în vârstă decât Zina, fratele actorului Corado Negreanu, el însuși actor și regizor, a cerut-o în căsătorie la a doua întâlnire. ”Chiar dacă nu vrei, ai să fii soția mea!“, i-a spus Negreanu, iar Zina a acceptat fără să stea prea mult pe gânduri, adăugând doar că speră ca viitorul ei soț să fie la fel de frumos pe dinăuntru cum era pe dinafară.

catalin-negreanu145435.jpg

catalin negrescu portret
Cătălin Negreanu, fiul Zinei Dumitrescu din căsnicia cu Marin Negreanu
foto: arhivă personală

 

Din păcate, realitatea acestei prime căsnicii nu a fost deloc veselă. Bolnav de gelozie, Negreanu i-a făcut Zinei viața un chin, din care nu au lipsit gesturile sadice și bătăile. ”Umblam, aveam prieteni peste tot, a merge la Paris era pentru noi același lucru cu a merge până în provincie, de exemplu. Am avut o viață boemă, dar el avea o boală cumplită. Era foarte gelos”, a povestit cu amărăciune Zina pentru sursa citată.

Creatoarea de modă a rememorat un episod în care, într-o seară, după ce a întârziat o jumătate de oră față de ce anunțase, soțul ei a așteptat-o în prag și i-a turnat o oală cu apă rece în cap, fără să-i adreseze vreun cuvânt. Altă dată, Negreanu a dat-o cu capul de calorifer până a băgat-o în comă. Iar după ce l-a anunțat că vrea să divorțeze, soțul Zinei a tot venit cu o sabie acasă, amenințând că o va omorî. După 13 ani de chin, Zina a divorțat, însă a avut de tras cu procesul de custodie.

Cel de-al doilea soț, Nicolae Rădulescu Botică, a înșelat-o

Nicolae Rădulescu Botică, la vremea respectivă secretarul Sectorului 1, a cucerit-o pe Zina Dumitrescu prin intermediul puștiului creatoarei de modă. Mama Zina a cedat insistențelor bărbatului, pe care l-a cunoscut la scurt timp după divorț, prin niște prieteni comuni, gândindu-se că va fi un tată bun pentru fiul ei. ”A fost o nuntă în familie, m-am îmbrăcat într-o rochie lungă, m-am dus la Primaria Sectorului 1, în Piața Amzei, și de acolo am fost la un restaurant. A fost o chestie destul de restrânsă, doar cu părinții, prietenii, rudele, n-a fost o nuntă cu fast. Chiar mă gândeam că eu, care am fost la atâtea nunți fastuoase, nu am avut niciodată parte de așa ceva. N-am avut niciodată parte de ceva nemaipomenit”, a mărturisit Zina.

Cea de-a doua căsnicie a Zinei s-a sfârșit după 12 ani, în momentul în care creatoarea de modă și-a surprins soțul, ajuns între timp avocat, în brațele unei alte doamne. ”Eram la Intercontinental, la prezentări, dar am uitat ceva acasă și m-am întors. Și exact la Universitate, mă uitam pe trotuar și am rămas înmărmurită în taxi: pe bărbatul meu îl ținea cineva de gât și se uita în ochii lui și îl mângâia duios. I-am spus taximetristului să tragă pe dreapta. Am coborât din taxi și i-am spus numai atât: «Am vrut să știi că te-am văzut, ca să nu poți să mă contrazici»”, a povestit Zina pentru revista Tango.

L-a cunoscut pe Costin Dumitrescu, cel de-al treilea soț, la o lună după divorț

Lângă cel de-al treilea soț, Costin Dumitrescu, Zina a rămas 22 de ani, până la moartea acestuia, în 2009. Divorțat, cu o fiică stabilită în Germania, conferențiar doctor, specialist în microscopia electronică a metalelor, un bărbat foarte prezentabil, cu un fin simț al umorului, Costin Dumitrescu își spunea el însuși ”Zinul” și a susținut-o foarte mult pe Zina.

zina-costin-dumitrescu.jpg

zina si costin dumitrescu
Mama Zina, alături de cel de-al treilea soț, Costin Dumitrescu
foto: arhiva Click!

 

”Cu Costin treaba stă în felul următor: faptul că ne înțelegem atât de bine, într-o căsnicie cât o viață de om, se datorează și lui. Eu nu aș fi putut avea cariera pe care am avut-o dacă aș fi avut alt soț care să-mi spună «vezi că nu mai e ciorbă în frigider!». El se descurcă, gătește, de multe ori îmi face surprize, mă așteaptă seara cu masa, sâmbăta sau duminica are el un fel de omletă extraordinară pe care o face și vine să mă trezească că e gata omleta. E un tip foarte drăguț și foarte atent și avem o viață foarte frumoasă și liniștită”, povestea Mama Zina în 2008, cu un an înainte să-i piardă și pe Costin, și pe Marin Negreanu, tatăl singurului ei copil, la numai câteva zile distanță. Durerea a fost prea greu de suportat, iar creatoarea de modă a încercat atunci să se sinucidă. A fost salvată în ultima clipă de soția lui Alin Oprea, solistul de la Talisman, vecinii Zinei din acea perioadă.

Norocoasă sau ghinionistă în dragoste? Mama Zina spunea că mai degrabă a fost urmărită de noroc. ”În general, nu știu dacă ceva din ce mi s-a întâmplat în viață are o undă de regret, poate traiul cu tatăl copilului. Dar n-aș schimba mare lucru. Eu spun: «Asta mi-a fost dat!» și m-ar bate Dumnezeu să-ți spun că am fost o femeie chinuită. Dimpotrivă, am avut o carieră frumoasă, am trăit numai printre lucruri frumoase.”

 

Citește și:

Cine este fiul Zinei Dumitrescu. Cătălin Negreanu, condamnat că şi-a lăsat mama la azil

Zina Dumitrescu a vorbit cu fiul chiar înainte să moară. Declaraţii emoţionante

Loading...
 
 

Citește și