Au trecut 4 ani de când a murit George Motoi. De ce a divorțat de Cezara Dafinescu

george-motoi-actor_roman.jpg

Pe 4 martie 2015, marele actor George Motoi se stingea din viață la vârsta de 79 de ani. A făcut parte din Generația de Aur
Pe 4 martie 2015, marele actor George Motoi se stingea din viață la vârsta de 79 de ani. A făcut parte din Generația de Aur
FOTO: cinemagia.ro

Pe 4 martie 2015, marele actor George Motoi se stingea din viață la vârsta de 79 de ani. A făcut parte din Generația de Aur și ne-a bucurat mulți ani cu roluri excepționale, pe scena teatrului sau în filme de referință. A fost căsătorit cu două actrițe: Cezara Dafinescu și Gigliola Brăileanu.

Un bărbat arătos, cu o voce inconfundabilă. Marele actor George Motoi a murit acum 4 ani, pe 4 martie 2015, dar ne-a lăsat multe filme de referință în cinematografia noastră în care a interpretat magistral roluri importante. A fost ”Alexandru Lăpușneanu”, Spionul X, inginerul horticultor Nicolae Moromete, căpitan de navă, dar a avut roluri și în seria Mărgelatu.

George Motoi, biografia

Actor de teatru şi film, regizor şi scriitor, George Motoi s-a născut în 22 ianuarie 1936 la Caliacra, Bulgaria. A terminat IATC în 1958, la clasa Irinei Răchiţeanu. A lăsat în urma sa zeci de roluri memorabile. Motoi a fost distins cu numeroase premii şi decoraţii, printre care marele premiu al Festivalului de la San Remo pentru filmul „Adela”, după Garabet Ibrăileanu (1984), diploma „Artist de Onoare al Filmului Românesc” (2001), Premiul de Excelenţă pentru contribuţia adusă la afirmarea filmului românesc (2002), Ordinul Meritul Cultural în rang de Cavaler (2002), premiul pentru întreaga activitate din partea Festivalului de film TIFF (2011).

”De 30 de ani nu am avut vacanță pentru ca eram foarte solicitat de cinematografie și de televiziune. Am făcut peste 45 de filme cu roluri principale. În timpul stagiunii, eram distribuit la teatru", a povestit George Motoi, la aniversarea sa din 2008.

Dupa absolvire pleacă cu repartiție la Piatra Neamt, dar joacă și la Teatrul din Bacău, din Cluj. Este remarcat de către Radu Beligan care îl invită la Teatrul Național București, unde George Motoi ajunge în 1070.

A jucat în patru filme importante: "Serata" (1971), "Trecătoarele iubiri" (1974), "Întoarcerea lui Voda-Lăpușneanu" (1979), "Liniștea din adâncuri" (1982).

George Motoi a primit premiul pentru întreaga activitate din partea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) în 2011.

George Motoi a divorțat de Cezara Dafinescu

George Motoi a fost căsătorit cu Cezara Dafinescu, alături de care a stat 23 de ani. Cei doi au divorţat după ce aceasta s-a îndrăgostit de un alt bărbat.  Cei doi o au împreună pe Raluca. “Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite, pentru că George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine”, a povestit Cezara Dafinescu.

giliola_motoi.jpg

După divorţ, George Motoi s-a îndrăgostit de o altă actriţă, Giliola Brăileanu, care a murit în 2017, la doar 47de ani
După divorţ, George Motoi s-a îndrăgostit de o altă actriţă, Giliola Brăileanu, care a murit în 2017, la doar 47de ani
FOTO: cinemagia.ro

”De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate. Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim și aievea și să formăm un cuplu, în viață și mai târziu, și pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl așteaptă orice fată să vină pe un cal alb. Îi voi fi mereu recunoscătoare, pentru tot ce mi-a dat. Nu știu când și cum s-a stins dragostea noastră. Cu George am rămas prietenă. Suntem doi oameni care s-au iubit cândva, au un copil împreună. A-l renega pe George ar însemna să mă reneg pe mine”, mărturisea Cezara Dafinescu.

După divorţ, George Motoi s-a îndrăgostit de o altă actriţă, Giliola Brăileanu, care a murit în 2017, la doar 47de ani.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1