Apel pentru salvarea lui Mihai Constantinescu! Artistul are nevoie de sânge

7-actu-1-3col-sotie-mihai-constantinescu-7-1024x614.jpg

Mihai Constantinescu a trecut prin două intervenţii chirurgicale complicate la inimă, iar soţia Simona i-a fost mereu alături

Mihai Constantinescu (73 ani) are nevoie de sânge! Prieteni, colegi şi fani merg azi să doneze sânge pentru artistul care se află în comă de mai bine de o lună.

Veşti triste vin de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde Mihai Constantinescu se află internat din 13 mai. După ce familia şi fanii trăgeau speranţa că îndrăgitul cântăreţ are şanse mari de vindecare, iată că familia a anunţat că a fost nevoie iar de intubare şi, mai grav, este nevoie de sânge pentru a putea fi ţinut în viaţă. Mai mulţi colegi şi prieteni au răspuns imediat apelului şi sunt aşteptaţi azi la spital pentru a dona sânge. Cu toţii au făcut un apel şi la cunoscuţi, pentru a fi siguri că vor fi cât mai mulţi donatori care să-l ajute pe Mihai. Soţia artistului, Simona Constantinescu, dar şi Mihaela Constantinescu, fosta soţie, sunt nedezlipite de lângă artist. ”Da, este adevărat. Mihai are nevoie de sânge. El are grupa zero pozitiv”, ne-a spus Mihaela.

”Se donează sânge, indiferent de grupa sanguină, la spitalul Floreasca, centrul de transfuzii. Specificaţi pentru cine donaţi! Vă mulţumesc din suflet!”, ne-a declarat Simona.

7-actu-2-3col-donare-sange-transfuzii-foto-gheorghe-florin-32.jpg

Puteţi dona sânge din orice grupă, deşi artistul are grupa zero

 

Cantautorul este internat în spital din data de 13 mai, când a suferit un stop cardiorespirator. Pe patul de spital, Mihai a mai suferit încă unul, dar din păcate şi o hemoragie cerebral, care i-a afectat şi mai mult starea de sănătate. Cu toate că medicii sunt încă rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire, iar mulţi aruncau cele mai negre ştiri despre interpret, soţia acestuia, Simona, dar şi fosta soţie, Mihaela, au spus recent că starea de sănătate a artistului este stabilă. Cei care îl iubesc se roagă în permanenţă pentru Mihai. În cinstea lui, imnul unui festival de muzică pentru copii, ce s-a desfăşurat la Galaţi în data de 15 iunie, a fost un şlagăr compus de Mihai Constantinescu.

Ce trebuie să ştim despre donarea de sânge

  • De ce e bine să donăm. Cei care se prezintă în mod constant la centrele de transfuzie sanguină beneficiază de control medical şi analize de specialitate gratuite, astfel încât îşi pot monitoriza în permanenţă starea de sănătate. De asemenea, actul donării este benefic corpului, astfel încât recoltările realizate la intervale recomandate de medici (nu mai frecvent de o dată la opt săptămâni) întăresc organismul şi îl pun la adăpost de o serie de afecţiuni.
  • Cât sânge poţi dona o dată. 480 ml de sânge. Atât poate ceda corpul tău în urma unei recoltări standard. Fiecărui donator care a trecut de testările preliminare i se extrag 450 ml de sânge, care se depozitează într-o pungă sterilă, şi încă 30 ml, prelevaţi în patru eprubete pentru analize suplimentare post-donare. Din acest moment, sângele recoltat de la donator trece prin verificări amănunţite şi este păstrat în condiţii de igienă maximă până când o unitate medicală din România îl solicită.
  • Condiţii pentru a dona sânge:

- să ai vârsta între 18-60 ani

- să ai greutate peste 50 kg

- să ai un puls regulat, 60 -100 bătăi/minut

- să ai tensiunea arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg

- să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale

- femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală

- să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării

- să nu fii sub tratament pentru afecţiuni ca: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

- să nu ai sau să nu fi avut hepatită (de orice tip), sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrie, cancer.

Loading...