Andreea Esca, după 20 de ani de Pro Tv: "De 1 Decembrie am un gol în stomac"

andreea_esca_-_studio_stiri.jpg

andreea esca 1 decembrie 20 de ani
Andreea Esca prezintă de câteva luni dintr-un studio complet nou
foto: Pro Tv

Mai ceva ca la un examen important este Andreea Esca de 1 Decembrie. Figura emblematică a Pro Tv se pregăteşte să îmbrace celebrul sacou roşu şi să rostească "Bună seara, Bucureşti! Bună seara, România!". De 20 de ani, ştirista le dă întâlnire telespectatorilor la ora 19.00, iar în câteva zile, va fi din nou cuprinsă de emoţii uriaşe, căci va intra în studio de Ziua Naţională a Românilor.

Deşi s-au scurs 20 de ani de când a apărut pentru prima dată la pupitrul ştirilor Pro Tv, Andreea Esca are emoţii la fel de mari. Ziua de 1 Decembrie este o grea încercare pentru ea, însă la final ştie că o aşteaptă o adevărată sărbătoare.

Cum a ajuns Andreea Esca să prezinte cel mai important buletin de ştiri

Prezentatoarea Pro Tv a mărturisit cum a ajuns să primească pe mână principalul jurnal pe care continuă să-l prezinte din prima ei zi la postul din Pache Protopopescu. "În 1995, îmi amintesc că se căutatu chipuri noi, tineri care să nu aibă nicio legătură cu regimul comunist", şi-a început Andreea Esca povestea într-un interviu acordat unui post francez de televiziune. Ştirista studia jurnalismul, aşa că acest lucru a cântărit în faţa şefilor. S-a prezentat la un interviu, iar în scurt timp i s-a încredinţat principalul jurnal de ştiri. De acolo cariera ei a luat avânt. "Am ales această meserie din întâmplare, pur şi simplu. Acum ştiu că acest drum era făcut pentru mine", mărturisea Andreea Esca pentru postul francez.

Prezentatoarea păstrează tradiţia. Acelaşi zâmbet, dar şi acelaşi sacou 

esca_1_dec_1995.jpg

andreea esca 1 dec 1995 ziua nationala prima zi sacou rosu
Andreea Esca îmbracă an de an de 1 Decembrie acelaşi sacou roşu
foto: captură video

De 1 Decembrie, Andreea Esca şi-a păstrat obiceiul ca în fiecare an, de Ziua Naţională a românilor şi ziua în care ProTV mai împlineşte un an, să poarte acelaşi sacou roşu în care şi-a salutat pentru prima dată telespectatorii la 1 decembrie 1995. Haina a fost cumpărată chiar de ea. A fost pe gustul Andreei, pentru că avea nişte detalii importante. "Mi-a plăcut pentru că era roşu, cu o catifea elegantă la guler şi buzunare. Se pare că a avut succes şi mi-a purtat noroc. A suferit mici modificări, se mai uzase", spunea vedeta tv. Într-un interviu, acordat în exclusivitate Click!, ştirista a mărturisit că 1 Decembrie este un examen la finalul căruia se simte mândră, pregătiră de dans, dar şi de o porţie de fasole cu ciolan. Ziua se încheie cu o sărbătoare la care ştirista face o horă cu toţi colegii ei.

10 întrebări pentru Andreea Esca

1. Click!: Se apropie 1 decembrie. Sacoul roşu este pregătit?
Stă tot anul în dulap, cuminte, și așteaptă această zi.

andreea_esca_-_sacou_1_decembrie.jpg

andreea esca sacou rosu traditie
Andreea Esca a făcut mici modificări sacoului din 1995, însă îl poartă cu acelaşi zâmbet pe chip
foto: Pro Tv

2.Ce modificări a mai suferit de anul trecut?
Niciuna.

3.Cum ai sărbători ziua de 1 Decembrie dacă nu ai fi la pupitru?
N-am nici cea mai vagă idee… Pentru mine 1 Decembrie este clar o zi lucrătoare , dar care se încheie inevitabil cu o mare petrecere unde mănânc obligatoriu fasole cu ciolan și joc o horă cu toți colegii.

4. În fiecare an, Pro Tv are o ediţie maraton a ştirilor. Cum va fi anul acesta?
Şi anul acesta reporterii Știrilor PRO TV au realizat multe materiale emoționante despre români frumoși. Români care ne fac să fim mândri.  

5.Faci pregătiri special pentru aceastaă zi? Masaj? Te răsfeţi în vreun fel?
Nu, dar am emoții toată ziua, până când aud genericul de final. Am un mare gol în stomac la fel ca atunci când aveam teză la școală sau concurs la înot.

6.La 30 noiembrie este şi ziua ta onomastică. "La mulţi ani!" şi din partea noastră. Cum petreci această zi având în vedere că te aşteaptă apoi una plină la serviciu?
Vă mulțumesc pentru urări! În fiecare an ies la prânz cu alte două  “Andrele”, prietenele mele Andreea Mihai și Andreea Macri. Anul acesta vom fi doar două, pentru că una nu este în țară dar vom recupera și în trei.

7. Cum esti la finalul zilei de 1 Decembrie?
Mândră, fericită, pregătită de dans!

8.Ce îţi place cel mai mult la jobul tău?
Adrenalina. Dragostea oamenilor cărora mă adresez. Colegii mei. 

9.Te-ai vedea făcând altceva?
Nu. Sunt un jurnalist îndrăgostit de această profesie.

10. Ce a ramas neschimbat de la 1 dec 1995 până acum?
Respectul meu față de telespectatori.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1