Andi Vasluianu: de la tâmplărie la actorie. Ce lecții a învățat de-a lungul acestui drum

andi_vasluianu.jpg

andi vasluianu
Andi Vasluianu a avut alte meserii înainte de a fi actor
foto: Cinemagia

Andi Vasluianu (44 de ani), unul dintre cei mai apreciați actori de la noi, are o poveste demnă de filmele în care joacă. În palmaresul său se regăsesc peste o sută de roluri. ”Despre oameni și melci”, ”Cealaltă Irina”, ”Cea mai fericită fată din lume”, ”Hârtia va fi albastră” sau ”California Dreamin'” sunt doar câteva din filmele din distribuția cărora a făcut parte, însă viața lui profesională nu a început în domeniul pe care îl practică de atâta timp, ci cu ... brutăria și tâmplăria.

Și-a dorit să fie actor, însă drumul până la împlinirea dorinței l-a împins către câteva meserii pe care le-a făcut bine și din timpul cărora s-a ales cu lecții importante de viață, pe care le pune în practică și acum.

Andi Vasluianu a absolvit liceul la seral din cauza unei încurcături de-a sistemului. "În '90 trebuia să trec în clasa a XI-a și, cu Revoluția, cu toată nebunia din perioada aia, la Liceul Industrial numărul 14, pe care l-am și absolvit, nu se mai dădea treapta a doua. M-am înscris la zi mai departe, iar când am ajuns în 15 septembrie la liceu, m-am trezit pe dinafară total. M-am dus la secretariat la și mi-au zis: «Aa, tu ești ăla care nu a venit la examen la profesională?». M-a pufnit plânsul, pentru că eu mi-am dorit de pe la 11 ani să mă fac actor. De fapt, se măsluiseră niște semnături", a povestit actorul despre alegerea de a-și continua studiile la seral, căci altfel ar mai fi trebuit să aștepte un an pentru a se înscrie din nou la liceu.

Ce lecții a învățat și aplică și acum

 

Despre primele zile în câmpul muncii, Andi Vasluianu a povestit în platoul de la DIGI24, la emisiunea "În fața ta": "Am început la o brutărie turcească, unde descărcam făină o perioadă, cred că vreo jumate de an am lucrat acolo, apoi vreun an la un butic de noapte, apoi m-am dus la tâmplărie. Uram perioada aia, aveam senzația că sunt foarte departe de visul pe care mi-l proiectasem, dar acum, retrospectiv, mi se pare extraordinar că am trăit ce am trăit".

Șeful lui din perioada tâmplăriei i-a devenit cel mai bun prieten și cel de la care a preluat câteva lecții importante. "El era șeful meu și primul lucru pe care l-am învățat atunci a fost când trebuia să montăm ceva. El mi-a zis că facem jumate-jumate tot ce câștigăm și, din prima zi, el a făcut jumate-jumate cu mine chiar dacă nu făcusem nimic. El a zis: «așa am vorbit, așa facem». După un timp, am spart o scândură de brad, am luat un cui și l-am bătut. Am zis că nu se vede. Am zis să o bag sub covor puțin și el s-a uitat la mine și a zis: «Ce faci acolo? Desfă tot și fă la loc! Ai greșit, repari greșeala. Nu e grav că ai greșit, ci faptul că vrei să ascunzi greșeala!» Din momentul acela, nu am mai făcut niciodată chestia asta. M-a ajutat asta mai ales în meseria pe care o fac. Există o vorbă la noi, în meseria pe care o fac acum: Învață textul și nu te lovi de mobilă! E atât de simplu, însă, de multe ori, actorii uită că acesta este un lucru simplu și singurul. Adică, știi vorbele și spațiul", a mai adăugat actorul.

Andi Vasluianu are doi copii

andi_vasluianu_sotie_copii.jpg

andi vasluianu sotie copii
Andi și Laura au împreună doi copii
Foto: arhivă personală

 

Dacă în carieră îi merge strună, viața de familie a lui Andi Vasluianu poate fi descrisă simplu: de vis. Actorul este căsătorit cu Laura Fierascu, alături de care are doi copii: o fetiță de cinci ani și un băiețel născut în luna martie a acestui an.

Loading...
 
 

Citește și

  • Cristina Mihailescu, Andi Vasluianu, Vladimir Dembinski, Dana Dembinski Medeleanu, Ai nostri, PRO TV, vedete inrudite, sotie Andi Vasluianu, nas, fin, nunta

    Cunoscutul actor și soţia sa au fost zilele trecute părinţi spirituali pentru un cuplu de actori tineri. Este vorba despre actriţa Cristina Mihăilescu din serialul „Ai noştri” şi soţul ei, Vladimir Dembinski, fiul actriţei Dana Dembinski Medeleanu.

  • andi vasluianu

    Este unul dintre cei mai apreciați actori. În palmaresul său se regăsesc peste o sută de roluri în filme și teatre. ”Despre oameni și melci”, ”Cealaltă Irina”, ”Cea mai fericită fată din lume”, ”Hârtia va fi albastră” sau ”California Dreamin'” sunt doar câteva din filmele din distribuția cărora a făcut parte. La 41 de ani, dintre care 15 ani petrecuți pe scenă, Andi Vasluianu spună că încă mai are emoții, într-un interviu sincer, pentru revista ”ZOO”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1