Amalia Enache, mărturisiri despre tatăl copilului: "Mă vede mai frumoasă decât ştiu eu"

amalia_enache_gravida.jpg

amalia enache tiff sarcina ultimul trimestru fetita
Aşa arată Amalia Enache, însărcinată în ultimul trimestru
foto: arhiva personală

A intrat în ultimul trimestru de sarcină, iar emoţiile au crescut direct proporţional cu burtica. Amalia Enache se pregăteşte să-şi strângă în braţe fetiţa şi mărturiseşte că are o sarcină uşoară care o lasă să-şi desfăşoare cu multă energie toate activităţile şi să apară în continuare la pupitrul ştirilor. Încape încă în hainele vechi şi este la zi cu amenajarea camerei bebeluşei.

Amalia Enache (39 de ani), prezentatoarea ştirilor Pro Tv, se pregăteşte să dispară de pe micul ecran. Vedeta va lua curând o pauză pentru a se ocupa de fetiţa ei, care urmează să vină pe lume la începutul lunii august. Aceasta va fi cea mai frumoasă perioadă pe care frumoasa ştiristă şi-o va dedica în totalitate bebeluşului. Într-un interviu, acordat, în exclusivitate Click!, blonda a povestit despre emoţiile care o încearcă de când a aflat frumoasa veste, despre cum decurge sarcina aflată pe ultima sută de metri şi a dat detalii pe care toată lumea vrea să le afle despre tatăl copilului ei. Până acum se ştie doar că misteriosul bărbat care a lăsat-o însărcinată pe Amalia nu este din România, nu locuieşte aici şi e din America de Sud.  

 • Cum ai aflat că eşti însărcinată şi ce ai simţit în acel moment? A fost nevoie de mai multe confirmări?

Sunt una dintre femeile informate şi educate ale vremurilor noastre, îmi doream mult un copil şi eram prin urmare în aşteptare, atentă la semne.  Deşi eu aveam deja un fel de certitudine, am făcut un test de sarcină, iar când am văzut rezultatul, am simţit că am în faţa ochilor cea mai frumoasă "ştire" din toată viaţa mea. Apoi, tot în acord cu vremurile, am urmat mereu recomandările medicului pentru reconfirmări că totul decurge bine. E un calendar al testelor care le e recomandat tuturor femeilor însărcinate, pe parcusul întregii sarcini.

 • Cum decurge sarcina? În câte săptămâni ai intrat?

Am intrat în trimestrul al treilea de sarcină şi este cap-coadă o perioadă extraordinară din viaţa mea. În afară că văd pe zi ce trece cum creşte burta, nimic nu s-a schimbat decât în bine în această perioada. Am o stare permanentă de bine, mulţumită acestei fericiri pe care o trăiesc, care mă ajută să trec prin toate celelalte provocări ale vieţii mai lin şi mai frumos decât aş fi făcut altfel. Sunt dintre acele femei norocoase, cu o sarcină blândă şi frumoasă, aşa că recomand oricui îşi doreşte un copil (yâmbeşte). Nu mi-aş fi imaginat nicio clipă înainte, oricât aş fi încercat, cât de miraculos de euforică e de fapt această perioadă.

 • Ce pofte ai? Ceva special? 

Chiar nu. Mănânc cam aceleaşi lucruri că înainte, în aceleaşi cantităţi. 

 • Te-ai  îngrăşat? Cât? Ce nu mai poţi să porţi şi îţi pare rău?

Am luat cât spun medicii că e normal în greutate şi port numai din hainele mele pe care le aveam deja, nu am cumpărat absolut nimic special pentru această perioadă, nu a fost nevoie. 

 • Ai amenajat deja camera bebeluşului?

Da, am făcut pregătiri, dar cred că va fi mai degrabă camera pentru când va fi mai mare, bebeluşii, din punctul meu de vedere, au nevoie de prezenţa, atingerea, grija permanentă a părinţilor, mai cu seamă a mamei, nu de camere, camere de supraveghere etc. 
Cum l-ai descrie în trei cuvinte pe tatăl copilului tău?
Este omul care nu doar că nu îmi reproşează nimic şi nu mă vede niciodată greşind, dimpotrivă, chiar când eu am îndoieli despre ceva ce am făcut, îmi găseşte mereu cea mai frumoasă şi duioasă explicaţie posibilă. Mă vede, vorba cântecului Laurei Stoica, "mai frumoasă decât ştiu eu". Aşadar, primul cuvânt ar fi "bun". Cel mai bun dintre cei pe care îi cunosc eu. Sau poate că iubitor e cuvântul mai potrivit. Are umor, radem că nebunii. Dar inteligent ar fi cuvântul, nu amuzant. Ştie ce vrea. E foarte hotărât. 

Ai observat că îi transmiţi emoţiile tale bebeluşului? Reacţionează?
Da, şi vreau că de acum încolo să mai încetinesc ritmul, să ne intrăm împreună într-un ritm complet calm, de serenitate deplină. Sper să simtă cât de fericită mă face şi să-i întorc asta, pe viaţă. 

 • Dacă nu rămâneai însărcinată ai fi apelat la fertilizarea în vitro? Ce părere ai despre acesta?

E ca şi când m-ai întreba ce părere am despre operaţia de apendicită, când omul are nevoie. Medicina şi descoperirile ei sunt parte din evoluţia umanităţii şi nu văd nicio diferenţă între această soluţie medicală şi o operaţie care rezolvă alt fel de problemă de sănătate sau un tratament pentru diabet, de pildă.   

 • Împărtăşeşti deja experienţele din sarcină cu celelalte mămici-vedetă, Paula Herlo, Diana Enache, Lavinia Petrea? 

Paula este una dintre cele mai bune prietene ale mele, aşa că-mi este foarte, foarte aproape şi în această etapă, cu tot ce simte că am nevoie. Ca şi alte prietene ale mele, mame extraordinare. Sigur că, inevitabil, ajung la aceste discuţii cu toate mămicile din juru-mi, Lavinia, Diana, Oana Andoni. Există o complicitate şi un interes aparte între mame şi viitoare mame, n-aş fi înţeles înainte exact, dar înţeleg acum.

Loading...

Citește și

 • amalia enache gravida

  Vestea că Amalia Enache (39 de ani) este însărcinată a surprins pe multă lume, mai ales că știrista de la PRO Tv nu s-a afișat în ultima vreme cu vreun iubit. S-au făcut multe scenarii cu privire la tatăl copilului, însă vedeta a ales să păstreze discreția. ”E mai nuanțată povestea mea”, a mărturisit Amalia într-un interviu recent.

 • amalia enache clipa de fericire

  Săptămâna trecută (la 7 martie), Amalia Enache (38 de ani) a anunţat că se află în cea mai frumoasă perioadă a vieţii. Știrista de la PRO TV aşteaptă primul copil. Marți seară (15 martie), la premiile TV Mania, vedeta a avut prima apariţie oficială, cu burtica la vedere... Doar că a ales să o mascheze...

 • amalia enache gravida

  La trei săptămâni după ce a anunțat că traversează cea mai fericită perioadă din viața ei, pregătindu-se să devină mamă pentru prima oară, Amalia Enache (38 de ani) și-a afișat burtica de gravidă la Gala Premiilor Gopo 2016, decernate luni, 28 martie, la Teatrul Național București. Vedeta PRO Tv a strălucit de fericire și a stat toată seara cu mâna pe burtică.

 • Prezentatoarea ştirilor nopţii de la Pro TV, însărcinată în patru luni şi jumătate, a vorbit despre acest nou rol al ei: cel de mamă.