Alexandru Arşinel a plâns că soţia nu a putut veni la «Nunta de Aur»

2-3-bd-1-arsinel-dimploma-50-de-ani-casatorie.jpg

Arşinel a primit diploma de onoare semnată de primarul general Gabriela Firea de la Alexandra Dobre, şefa Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti

În spatele ropotelor de aplauze şi al lacrimilor de râs obţinute pe orice scenă de Alexandru Arşinel (79 de ani) stă de ani buni o dramă. În culise, fostul partener de scenă al Stelei Popescu trăieşte un coşmar de când soţia lui, Marilena, a suferit un accident şi a rămas paralizată. Împreună şi la bine, şi la greu, soţii Arşinel au rezistat 50 de ani şi au fost sărbătoriţi de Primăria Capitalei.

Finalul anului trecut a venit cu momente frumoase pentru Alexandru Arşinel şi soţia lui, Marilena, care şi-au sărbătorit „Nunta de Aur”. Pe 20 decembrie 2018, în cadrul unei gale la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, aflat în sobordinea Primăriei Capitalei, a premiat cuplurile care au atins pragurile de 25, 50 şi 75 de ani de mariaj. Pe lângă diploma de onoare pentru 50 de ani de căsătorie, maestrul Alexandru Arşinel a primit şi premiul de 1.500 de lei.

2-3-bd-2.jpg

Înainte de accident, familia Arșinel era fericită

Maestrul şi soţia lui s-au cunoscut în tinereţe, pe stradă. „La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”, îşi aminteşte Arşinel.

După ce s-au căsătorit, începutul a fost greu, cu lipsuri. Familia Arşinel a locuit o vreme într-o cameră, fost loc de „rendez-vous”, cu baia pe hol, la comun. Acolo s-a născut primul lor fiu, Bogdan. „Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, a mai menţionat actorul.

2-3-bd-3.jpg

Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate

Timpul a trecut iar greutăţile nu i-au ocolit pe cei doi. Maestrul îşi dedică acum tot timpul familiei, după ce soţia lui a avut un accident în urma căruia a rămas imobilizată la pat. „Soţia a căzut pe scări şi s-a lovit la cap, iar de atunci nu-şi mai poate folosi picioarele şi are nevoie de ajutor permanent. De mine am uitat. O să mergem la Sinaia, unde vom sta o lună. O fac special pentru soţie, căci aerul de munte e tare bun pentru ea. La mare, la vila noastră de pe litoral vor mai merge doar copiii noştri”, ne-a mărturisit, cu durere în suflet, Alexandru Arşinel.

2-3-bd-4.jpg

Actorul speră ca nevasta lui să-și revină cu fizioterapie și tratament medicamentos

Înainte de a se retrage din funcţia de manager al Teatrului de Revistă „C. Tănase”, Alexandru Arşinel cumula venituri lunare de 6.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere a maestrului, salariul de manager e de 82.894 lei pe an (17.600 de euro). În afară de acesta, Arşinel a încasat anul trecut 127.704 de lei din drepturi de autor, 44.204 lei din indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii şi 83.198 lei din pensia standard cumulată cu indemnizaţia de revoluţionar. În total, 338.000 de lei (peste 70.000 de euro). Actorul deţine 6 terenuri, 5 imobile, un atoturism Toyota şi depozite bancare în lei şi valută totalizând peste 140.000 de euro. El are şi o colecţie de timbre evaluată la 5.000 de euro. Pensia soţiei a fost anul trecut de 17.784 de lei (1.482 de lei lunar). După retragerea de la teatru, Arşinel are un venit de aproximativ 4.500 de euro lunar.

Muraru i-a luat locul la Teatru

Fostul partener de scenă al Stelei Popescu s-a retras la începutul anului de la şefia Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Director interimar a fost numit Vasile Muraru. „E un artist foarte pregătit. Cu sau fără voia lui, Vasile Muraru poate ajunge la conducere. El are peste 30 de ani de când lucrează în acest teatru”, declara, acum 2 luni, Alexandru Arşinel. 

Loading...