Alexandru Arșinel, bolnav de diabet: "Primim cumpărăturile la ușă, la noi în casă nu intră nimeni"

alexandru_arsinel545451.jpg

La 81 de ani, îndrăgitul actor Alexandru Arșinel spune că cel mai mult în această perioadă îi lipsește scena

Face parte din categoria celor cu vârsta de peste 65 de ani, pentru care autorităţile au impus un program strict. La cei 81 de ani ai săi, actorul Alexandru Arşinel îşi face drum doar la teatru, însă pentru aprovizionarea cu alimente are mare noroc cu cei doi băieţi ai săi, Cristian şi Bogdan. Celebrul actor şi director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” ne-a povestit cum se descurcă în izolare, în casa lui din Bucureşti.

Click!: Domnule Arşinel, ştim că sunteţi o persoană foarte activă. Cum vă descurcaţi în această perioadă?
Alexandru Arşinel: Fac parte dintr-o familie numeroasă, am doi băieţi, două nurori care aleargă pentru noi, plus doamna din casă care se ocupă de soţia mea. Facem aprovizionarea o dată pe săptămână, iar cumpărăturile sunt lăsate la uşă. De două săptămâni nu mai intră nimeni la noi în casă. Să stai în casă, în vremurile astea, chiar nu mai e o copilărie, ci un lucru pe care trebuie să îl iei în serios, pentru că viaţa e foarte importantă acum, atât cât o avem.
Ce mâncaţi în această perioadă?
Mâncăm şi cumpărăm la fel ca înainte. Mai o mămăliguţă cu lapte, un grătar, un peşte. Noi avem multe conserve de bulion încă de vara trecută. Sora mea de la Dolhasca ne-a trimis tot felul de dulceţuri gustoase. Din păcate, trebuie să am grijă la dulciuri, din cauza diabetului.

2.jpg

Actorul iese foarte rar din casă în ultima vreme

De când nu aţi mai ieşit din casă?
Ies o dată pe săptămână din casă şi merg la a doua mea casă, pentru că aşa pot să-i spun Teatrului de Revistă, unde activăm de 50 de ani. Chiar sâmbăta asta am fost, fac cu schimbul cu Vasile Muraru. Când poate el, merge el, când pot eu, mă deplasez eu. Nu e mare lucru de făcut, dar mai sunt oameni care au grijă de una, alta pe acolo, mici chestii tehnice ca să zic aşa. Nu sunt esenţiale, dar e vorba de ataşament. E ca şi cum ar trebui să uzi o floare.

arsinel_marilean_sotie3.jpg

Arșinel, aici într-o fotografie de arhivă alături de soția sa, Marilena

Ce vă lipseşte în perioada asta cel mai tare?
În perioada asta îmi lipseşte scena, îmi lipseşte să îi fac pe oameni să râdă. Chiar dacă stăm acasă, mai stând la o masă, mai stând în sufragerie, ţi se întâmplă să mai repeţi un text, să îţi vină în minte replici. Există iubire în orice formă, ataşament şi sentimente, şi nu ai cum să te detaşezi de pasiunile cu care ai crescut.
Cu nepoţeii cum ţineţi legătura? Cred că vă e dor de ei.
Pe nepoţei nu i-am mai văzut de câteva săptămâni. Ei stau acasă şi îşi fac temele pe calculator, sunt foarte inteligenţi. Noroc cu tehnologia, că îi văd acolo pe telefon. Îmi lipsesc, ca oricărui bunic. Abia aştept să îi îmbrăţişez.

Sanda Ţăranu, ajutată de prieteni

Sanda_taranu4.jpg

În urmă cu trei luni, fosta crainică a TVR, Sanda Ţăranu, a împlinit 81 de ani

În urmă cu trei luni, fosta crainică a TVR, Sanda Ţăranu, a împlinit 81 de ani. Deşi locuieşte singură, după ce soţul ei s-a stins acum cinci ani, aceasta e ajutată de prieteni pentru a face cumpărături, iar uneori, mai iese şi ea pentru mici cumpărături, în apropierea casei. „Sunt o persoană norocoasă, am prieteni pe lângă mine care mă ajută din proprie iniţiativă. Mie nu îmi place să împovărez şi uneori ies eu pentru mici cumpărături, însă pot să spun că îmi sunt de ajutor conservele pe care mi le pregătesc vara. Sunt o persoană chibzuită”, ne-a spus Sanda Ţăranu.

Elena Merişoreanu are noroc cu cele două fiice

elena_merisoareanu5.jpg

Elena Merişoreanu

Raluca şi Ela sunt cel mai mare sprijin al Elenei Merişoreanu. Fetele au grijă să nu îi lipsească mamei lor nimic. Soţul doamnei Mery se află la Vâlcea, acolo unde are o gospodărie mare. „Eu am familie mare, nepoţi, gineri. Chiar mă cert cu fetele să nu îmi mai aducă mâncare. M-am izolat pentru că am şi eu o vârstă. Îmi fac cafeaua singură, îmi pun mâncare. Deocamdată merg tot cu cadrul prin curte, nu mă plictisesc deloc”, ne-a spus artista.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1