Akcent şi Adi Sînă împlinesc 20 de ani de activitate

8-vedete-1.-6col-akcent-prima-formula-sorin-brotnei-adi-sina-marius-nedelcu-mihai-gruia.jpg

Prima poză cu trupa Akcent, în 2001: Sorin Brotnei, Adi Sînă, Marius Nedelcu şi Mihai Gruia
Citeste tot despre: 

Ani de zile melomanii au cântat versurile unor piese precum „Ţi-am promis”, „Prima iubire” şi „Cele mai dulci culori”, piese cu care trupa Akcent a făcut furori de-a lungul timpului. Însă generaţiile actuale ştiu că Akcent a avut mai multe formule, însă prima a fost una atipică.

Vineri, 1 februarie, Adi Sână (41 de ani) şi invitaţii lui au sărbătorit printr-un concert la Hard Rock Cafe 20 de ani de Akcent. Puţini mai ştiu care e povestea trupei, din cine era formată la început şi care au fost membrii ei de-a lungul timpului. În anul 1998, băimăreanul Adi Sână, pe vremea aceea DJ la Radio Contact, lansa Akcent, proiect la care era producător, compozitor şi cântăreţ. Alături de el era, nu aşa cum v-aţi fi obişnuit, nişte băieţi, ci o domnişoară, Ramona Barta, cântăreaţă de muzică pop. Duetul a reprezentat un succes destul de mare încă din 1999, când au ieşit serios pe piaţă.

8-vedete-2.-2col-akcent-mihai-gruia-adi-sina-sorin-brotnei.jpg

În 2008, Marius Nedelcu a părăsit trupa şi au rămas doar trei

 

În anul 2001, trupa şi-a schimbat formatul şi s-a transformat într-una de băieţi. Lui Adi i s-au alăturat Marius Nedelcu (42 de ani), Mihai Gruia (36 de ani) şi Sorin Brotnei (38 de ani) şi au lansat melodia „Ultima vară”. Însă piesa cu care au dat lovitura cu adevărat a fost „Ţi-am promis”. Cine oare nu fredona melodia în care băieţii nu aveau bani de bilet? Ei bine, toată România o făcea şi, mai mult, această piesă s-a ascultat şi peste hotare. Băieţii au luat atunci o mulţime de premii importante pentru acea perioadă. Apogeul trupei a fost lansarea discului single „Dragoste de închiriat”, odată cu albumul „S.O.S.”. Piesa a devenit cel mai consacrat şlagăr al lor în ţară şi a ajuns un hit la radio şi în străinătate.

 

Trupa a participat şi la Selecţia Naţională Eurovision în 2006, alături de Nico, iar melodia „Jokero” a făcut iarăşi istorie. Akcent a trecut prin mai multe schimbări, Marius Nedelcu a plecat şi a fost înlocuit cu actorul Corneliu Ulici (35 de ani), fost membru al trupei de băieţi Bliss. În 2013, în urma unor neînţelegeri, Sorin şi Mihai s-au retras, având un alt proiect, Two.

 

De atunci, Adi Sînă a cântat singur sau cu alte vedete precum Lidia Buble sau Sandra N. Între timp, Adi Sână s-a însurat cu Anca Serea (37 de ani) şi au familie numeroasă, cu copii mulţi şi frumoşi, cinci la număr: David (18 ani), Sarah (12 ani), Noah (7 ani), Ava (5 ani)  şi Moise (2 ani).

Loading...

Citește și

  • Lumea muzicală este într-o continuă mişcare, iar tinerii solişti se alătură adesea celor din Generaţia de Aur, pentru a-şi uni forţele şi a lansa piese de succes. Iată însă că solista Corina Chiriac nu a dorit ca numele ei să fie folosit în versurile unei piese interpretate de Adi Sînă, nimeni altul decât solistul trupei Akcent. Click! a aflat detalii despre acest conflict.

  • Anca Serea, mămică a cinci copii, arată impecabil, ca un un fotomodel, și la 36 de ani. Însă nu fără eforturi, căci a pus lacătul pe frigider și merge frecvent la salonul de înfrumusețare, dar și la sala de sport, unde trage din greu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1