A ajuns de la un simplu concurent, jurat al emisiunii «MasterChef». Ce spune Chef Silviu Chelaru despre noul sezon

schef_silviu_chelaru.jpg

Chef Silviu Chelaru este fost concurent la această emisiune în urmă cu ceva timp şi acum a devenit jurat

Din această toamnă revine pe micile ecrane un nou sezon din „MasterChef” cu trei noi juraţi. Printre aceștia, unul dintre ei este chiar un fost concurent al emisiunii care a apărut într-un sezon trecut. Chef Silviu Chelaru s-a făcut remarcat în urmă cu ceva timp la show-ul culinar de la Pro Tv, iar acum a revenit la emisiune în calitate de jurat.

Despre pasiunea pentru gătit, noul show de la la Pro TV, dar şi alte amintiri din copilărie, Silviu a povestit într-un interviu exclusiv pentru Click!.    

Click!: Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru gătit?

Silviu Chelaru: În familia mea se găteşte foarte mult şi bine. Atras fiind de preparatele mamei mele, am petrecut mult timp alături de ea, a început ca o joacă. Încet, încet am început să prind drag de bucătărie, de preparate, am devenit interesat şi fascinat de gusturi şi de modul de preparare. Mama nu m-a descurajat în copilărie, şi când ea s-a întors la muncă, eu fiind fratele mai mare am avut grijă de sora mea mai mică, Iulia. Aveam în jur de 7 ani şi sora mea, 5 ani. Şi uite cum a început pasiunea pentru gătit, din copilărie. De la un simplu sandwich, ouă ochiuri, cartofi prăjiţi sau cartofi la cuptor cu copănele, am devenit cu timpul, micii bucătari ai casei. Când am crescut ceva mai mari, ne aşteptam părinţii cu masa pregătită. Mama a fost tare mândră de noi. Ştiam să ne descurcăm singuri cât ea este plecată la muncă.

Ai participat la „MasterChef” iar acum faci parte din juriu. Cum ţi s-a părut trecerea aceasta de la concurent la jurat?

Este cel mai bun și palpitant lucru care mi se putea întâmpla în acest moment al vieții. Prezenta mea la „MasterChef” m-a ajutat enorm. În primul rând, am conştientizat ce vreau cu adevărat de la mine şi m-a ambiţionat să îmi doresc şi mai mult. Am muncit enorm pentru tot ceea ce sunt azi şi pentru ceea ce am azi. Sunt multe ore muncite şi puţine ore dormite. Prezența mea în juriul „MasterChef” nu e doar o recunoaştere a tuturor eforturilor mele şi un motiv de mândrie, e și o responsabilitate, o provocare în plus, pe care mi-o asum cu mult entuziasm şi seriozitate.

Ce fel de jurat vei fi?

Nu mi-am propus o anumită „tipologie” de jurat. În general reacţionez aşa cum simt, laud când trebuie să laud, sau spun că nu-i bine atunci când consider acest lucru. Nu va arunca nimeni cu farfurii dacă la asta vă gândiţi. Noi punctăm preparatul şi felul în care este executat şi ne vom da seama cu uşurinţă cine merită să intre în bucătăria MasterChef. Nu va fi loc pentru toată lumea, dar cu siguranţă va fi un loc de unde au ce învăţa.

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Harnic, rezistent, perseverent şi foarte ambiţios. Cu aceste calităţi am reuşit să îmi transform un vis în realitate şi am reuşit să deschid un restaurant. La 30 de ani pot spune că am devenit antreprenor. Mi s-a spus destul de des că sunt „evervant de tânăr” ... dar dacă vrei, poţi.  

Cum te înţelegi cu ceilalţi doi colegi ai tăi juraţi?

Foarte bine, am realizat în scurt timp că avem multe lucruri în comun, nu doar pasiunea de a găti. Sunt tipul acela care vorbeşte mai mult atunci când este întrebat. Sau mă rog, nu mă deschid chiar aşa uşor. Dar când ajungi să-i cunoşti pe Chef Hadad şi Cosmin Tudoran e imposibil să nu vorbeşti. Amandoi au umor, au energie pozitivă, totul vibrează în jurul lor şi tot timpul îi vezi cu zâmbetul pe buze. Ei sunt obisnuiţi cu televiziunea, cum să stai la cadru, cu lumina reflectoarelor. Recunosc că m-au ajutat foarte mult.

Ne poţi spune care e preparatul pe care îti place să-l faci în bucătărie?

Pieptul de raţă cu terină de cartofi.

Ai numărat în câte restaurante ai gâtit până acum?

Dacă aş sta să mă gândesc la trecut, nu m-aş mai putea concentra pe prezent! Într-o notă ceva mai serioasă: nu sunt aşa multe, dar nu cred că e relevant numărul acestora. Cred că e mai important ce am învăţat în fiecare locaţie în care am lucrat. Toate aceste experienţe m-au ajutat să mă dezvolt.

silviu_chelaru_3.jpg

Pieptul de raţă cu terină de cartofi este preparatul de gătit preferat al lui

Cine te-a făcut să te îndrăgosteşti de gătit?

Am fost nevoit să mă descurc. Aveam grijă de sora mea mai mică cât lipsea mama de acasă. Bucătăria a fost întâi loc de joacă, iar apoi a devenit locul din casă în care îmi petreceam cel mai mult timp. Între timp pasiunea a devenit şi profesie.

Ai cucerit vreo femeie cu preparatele tale?  

Nu ştiu. Nu am întrebat şi nici nu mi s-a spus: wow, m-am îndrăgostit!

Ce aşteptări ai de la MasterChef? Crezi că telespectatorii vor vedea un altfel de show de cooking?

Da, va fi diferit de ce a fost până acum. Pot spune un singur lucru: totul e nou! Multe întorsături de situatie, mâncare bună, distracţie....aşadar ne revedem în toamnă la PRO TV!

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1