Adrian Pintea ar fi împlinit vârsta de 64 de ani. A murit din cauza dinților

adrian_pintea-actor_roman.jpg

actorul roman adrian pintea ar fi implinit 64 de ani pe 9 octombrie 2018
Actorul român Adrian Pintea s-a născut pe 9 octombrie 1954. Ar fi împlinit 64 de ani
FOTO: adevarul.ro

Adrian Pintea ar fi împlinit vârsta de 64 de ani. A fost un actor iubit de români pentru farmecul său, în special pentru minunatul rol din filmul ” Iancu Jianul”. Adrian Pintea a murit la doar 52 de ani, din cauza dinților.

În acte, se numea Adrian Virgil Pintea și este considerat un actor care a adus o contribuție deosebită scenei și cinematografiei românești. În 1990, pe când avea vârsta de 36 de ani, a început să predea actorie la IATC, iar la 48 de ani primea titlul de doctor în domeniu teatru.

Cine a fost Adrian Pintea

Actorul român [Pintea Adrian] Adrian Pintea s-a născut pe 9 octombrie 1954. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) Bucureşti, în 1979.

A debutat în teatru la 23 de ani, încă student (1977), iar în anul următor a fost distribuit în primul său rol important, Romeo, din ”Romeo și Julieta”, de Shakespeare. Marele regizor român, Liviu Ciulei, îl remarcă și în oferă un rol în celebrul specatcol de la ”Bulandra, ”Pescărușul” de Cehov. Urmează un lung șir de roluri pe scenele cele mai importante din țară.

actor_roman-adrian_pintea-iancu_jianu-film.jpg

actorul roman adrian pintea a jucat in filmul iancu jianu
La 26 de ani, actorul român Adrian Pintea joacă rolul principal - și cel mai important din carieră- Iancu Jianu
FOTO: cinemagia.ro

Tot la 23 de ani debutează și în film, iar la  26 de ani joacă rolul principal - și cel mai important din carieră- Iancu Jianu.

Femeile din viața lui Adrian Pintea

Adrian Pintea a iubit-o cu patimă și admirație pe actrița Irina Petrescu.

irina_petrescu-adrian_pintea-actori_romani.jpg

marii actori romani irina petrescu si adrian pintea s-au iubit timp de 10 ani
Timp de zece ani, marii actori români Irina Petrescu și Adrian Pintea s-au iubit cu patimă. El avea 23 de ani și era încă student ('78-'79), pe când Irina Petrescu avea 36 de ani
FOTO: cinemagia.ro

Cei doi mari actori s-au iubit ca-n poveşti timp de zece ani, în anii '80. Nu au ţinut seama de diferenţa de vârstă dintre ei. S-au cunoscut când el era încă student ('78-'79), pe când Irina Petrescu avea 36 de ani, iar Adrian doar 23.

„Am cunoscut în tinereţe o femeie absolut superbă, mult mai în vârstă decât mine, care mi-a servit lecţiile exacte de inhibare şi de distrugere a propriului meu egoism“, povestea  actorul. La scurt timp după moartea lui Adrian Pintea, în 2007, Irina Petrescu a rupt tăcerea. „El a fost artistul generos. Nimeni nu-l va putea ajunge şi egala. A plecat, lăsându-ne pe noi toţi, care l-am iubit, învăluiţi de zâmbetul lui îngăduitor şi tandru“, a mărturisit actriţa în cadrul ediţiei din 2007 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), scrie adevarul.ro.

O boală necruţătoare a pus însă capăt poveştii lor de iubire. "După ce Irina a aflat că are cancer la sâni, Adrian a înnebunit. Chiar a trebuit să i se extirpe unul dintre sâni, a fost îngrozitor pentru ea, dar şi mai mult pentru el. Pintea a început să ducă o viaţă din ce în ce mai dezordonată, în aparenţă boemă. N-a putut suporta gândul că într-o zi o va pierde pe Irina lui cea iubită", scrie adevarul.ro.

Irina Petrescu şi Adrian Pintea s-au despărţit, apoi actorul şi-a refăcut viaţa.

Adrian Pintea s-a căsătorit în 2000 cu o studentă la Medicină, Lavinia Tatomir.

adrian_pintea-lavinia_tatomir.jpg

actorul roman s-a casatorit cu lavinia tatomir in anul 2000
Adrian Pintea s-a căsătorit civil cu Lavinia Tatomir la 25 decembrie 2000
FOTO: Click!

A cunoscut-o când fata avea 16 ani şi l-au impresionat la ea frumuseţea şi puterile paranormale. Chiar dacă Lavinia şi Adrian au fost suflete-pereche - cum recunoşteau amândoi, actorul n-a uitat-o niciodată pe Irina. Şi nici actriţa nu l-a scos din inimă.

Adrian Pintea s-a căsătorit civil cu Lavinia la 25 decembrie 2000, iar cununia religioasă au făcut-o în vara anului 2001. Peste şapte ani, în 8 iunie, cele două suflete pereche au fost despărţite de moarte. Adrian Pintea s-a stins la Spitalul Fundeni, unde fusese internat în stare gravă, cu ciroză hepatică. Avea 52 de ani.

La 7 ani de la moartea lui Adrian Pintea, soţia lui, Lavinia Tatomir şi-a oficilizat relaţia cu logodnicul ei, medicul Laurenţiu Cârstea.

Adrian Pintea a murit din pricina dinților

Decesul sau a survenit in urma unui soc septic post-implant dentar care a decompensat o hepatită cronic, de tip B, acutizată în urma unui mod de viață boem.

Deşi era recunoscut pentru frumuseţea sa, Adrian suferea de un complex care l-a chinuit ani la rând. Chiar şi regizorul Sergiu Nicolaescu îi spusese că are un extraordinar chip de film, dar că nu îl avantaja dantura. Adrian Pintea se hotărâse să rezolve această problemă, aşa că a apelat la un implant. Chiar dacă starea sănătăţii era precară, artistul fiind bolnav de mulţi ani de hepatită, Adrian Pintea a insistat să facă lucrările dentare complexe.

Imediat după operaţie, faţa actorului s-a transformat, iar în câteva luni a devenit de nerecunoscut. Depresia şi neputinţa şi-au pus amprenta asupra stării de spirit a artistului, care nu mai ieşea din casă decât camuflat, deşi era greu de recunoscut în omul acela pe frumosul Iancu Jianul, haiducul de odinioară. Au urmat serii de tratamente, însă încercările au fost zadarnice.

Organismul lui slăbit a fost răpus de septicemie pe 8 iunie 2007. Adrian Pintea a murit ţinându-şi iubita de mână.

Loading...