Adevărul despre boala cântăreţei Mihaela Mihai. De ce a fost plimbată pe la cinci spitale

mihaela_mihai.jpg

mihaela mihai sanatate medici
Mihaela Mihai a consultat mai mulţi medici, dar durerile ei insuportabile de coloană şi picioare persistă
foto: arhiva personală

Mihaela Mihai (70 de ani), artista care a rămas în memoria românilor grație interpretării magistrale a melodiei „De-ai fi tu salcie la mal”, trece prin momente delicate. Cântăreaţa se confruntă cu dureri insuportabile de picioare şi coloană şi deşi a făcut o serie de analize, medicii se văd neputincioşi în faţa problemelor ei de sănătate. În decurs de trei luni, femeia a fost plimbată la nu mai puţin de cinci spitale fără ca medicii să-i pună un diagnostic clar.

Mihaela Mihai  a ajuns să fie o victimă a sistemului medical din România. Bolnavă, artista a fost plimbată de la o unitate medicală la alta şi de fiecare dată a fost nevoită să facă un nou set de analize, însoțit de radiografii. Aşa se face că în cele trei luni de investigații, cântăreața a făcut nu mai puţin de şase radiografii și un examen RMN. După ultimul set de analize, medicii au descoperit că artista are vertebrele deplasate, iar la orice șoc, viața ei este pusă în pericol. După avalanşa de mesaje pe care artista le-a primit pe contul ei de socializare, Mihaela Mihai a vrut să lămurească public de ce problemă de sănătate suferă cu adevărat. 

"Să fie clar, nu am cancer! (...) Sunt menţinută, de trei luni, într-o stare progresiv degradantă a sănătăţii mele până, azi, la limita pericolului de a muri în orice minut. Din cauza medicilor din România. Am avut incidentul cu câinele vecinului. Urologul de la Urgenţele din Pucioasa mi-a impus diagnosticul ortopedist de «nimic», cu patru zile de îngrijiri. Am fost la un Ortoped din Târgovişte care mi-a prescris geluri împotriva durerilor şi atât.

Am fost patru zile la Braşov, unde m-am operat la şold, în decembrie. Mi-au făcut perfuzii cu paracetamol. Medicul mi-a propus să aştept peste weekend pentru a-mi face un RMN la baza coloanei unde reclamam dureri iradiante în tot corpul. În ziua RMN-ului, mi-a spus că nu le merge bine aparatura şi e complicat, pentru că trebuie să caute alt loc în oraş. Am plecat. Am făcut o Tomografie Computerizată care a revelat o fractură neîngrijită la genunchiul lovit; cel cu «nimic»! Am fost la Spitalul Foişor unde mi-au făcut o radiografie sofisticată a întregului schelet. A reieşit faptul că am două vertebre cervicale plus patru vertebre dorsale deplasate, în urmă şocului", a povestit ea.   
Artista a explicat că este în aceeaşi situaţie cu cea a pilotului care s-a prăbuşit redent cu MIG-ul. "Amintesc tuturor că, acum 10 zile, când pilotul român care a căzut cu MIG-ul a fost rănit la coloană, toată ţară a fost îngrijorată, considerându-se că viaţă îi este în pericol. A fost operat imediat, la Spitalul Militar.
Eu sunt, în aceeaşi situaţie, cu aceleaşi simptome, plimbată de trei luni, cu coloana în stare gravă, de la public la privat, de la privat la public. Mi se oferă doar constatări, dar nicio soluţie!", a completat artista ajusă la limita răbdării. 

kalapod.ro

Loading...

Citește și

  • Mihaela Mihai a revenit vineri la Acces Direct, asta după ce joi s-a enervat că a fost scoasă din emisie. Cântăreaţa este foarte supărată că în satul Măgura, jud. Dumbrăviţa, unde îşi construieşte o casă localnicii şi autorităţile îi pun beţe în roate.

  • Compozitorul Marcel Dragomir și solista Mihaela Mihai au acuzat juriul Festivalului „Mamaia“ de notare incorectă. Aceștia au cerut ca la la edițiile viitoare membrii juriului condus de Mădălin Voicu, care sunt an de an aceeiași, cu mici excepții, să fie schimbați.