Adevăratul motiv pentru care Ileana Stana Ionescu s-a retras din teatru

ileana-stana-ionescu-andrei-ionescu.jpg

ileana stana ionescu si sotul
Ileana Stana Ionescu şi Andrei Ionescu sunt împreună de 6 decenii
foto: TVR2

De câteva săptâmâni bune, talentata actriţă Ileana Stana Ionescu s-a retras din teatru, după 60 de ani de activitate, lăsând locul colegilor mai tineri. Actriţa a povestit în emisiunea “Drag de România mea,” de la TVR 2, motivul pentru care a luat această decizie neaşteptată.

Îndrăgita actriţă în vârstă de 82 de ani a decis se retragă în plină glorie de pe scena teatrului. După ce a jucat în sute de piese şi filme, devenind una dintre cele mai îndrăgite actriţe de comedie, Ileana Stana Ionescu a decis că este mai bine ca ultimii ani de viaţă să îi petreacă acasă, cu soţul ei, Andrei Ionescu. Actriţa a fost invitata lui Paul Surugiu – Fuego la emisiunea „Drag de România mea”, de la TVR 2, unde a fost premiată cu o diplomă onorifică.

paul-surugiu-ileana-stana-ionescu-andrei-ionescu_1.jpg

ileana stana ionescu si sotul
Ileana Stana Ionescu a fost premiată în emisiunea lui Fuego
foto: TVR2

„Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcuă. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el. Soţul meu m-a ajutat foarte mult, m-a încurajat... Acum voi fi în familie, la căsuţa mea de care ne vom bucura. Vreau să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru. Avem un fiu plecat în America, cu care ţinem legătura datorită tehnologiei, avem şi un nepot de 8 ani. Au fost aici şi au stat 3 săptămâni”, a povestit Ileana Stana Ionescu la emisiunea de la TVR 2

loading...
Loading...

Citește și

  • Ileana Stana Ionescu, Andrei Ionescu, casnicie, Teatrul National, actrita, Gala Uniter, premiu, mari actori romani

    De mai bine de şase decenii, Ileana Stana Ionescu este una şi aceeaşi fiinţă cu teatrul, cu scena şi cu iubitul ei soţ, Andrei Ionescu. Cei doi au o poveste de dragoste ca în filme şi au împărţit, cu aceeaşi discreţie, bucurii şi necazuri deopotrivă. Pe 7 mai, la Gala Uniter, au venit tot împreună, iar Andrei Ionescu şi-a aplaudat soţia, premiată pentru întreaga activitate.

  • Se hrănesc cu aplauze, aşa că veteranii muzicii şi ai teatrului românesc se pregătesc de noua stagiune. Alexandru Arşinel de-abia aşteaptă să revină la Teatrul ”Constantin Tănase”, Marina Voica are invitaţii la concerte, Florin Piersic e cerut chiar şi la export cu spectacolul ”Străini în noapte”, Ion Dichiseanu a prins un nou rol într-un film, iar Ileana Stana Ionescu va fi în continuare simpatica soacră, în”Micul infern”, de la Teatrul Naţional din Capitală.