Acum 30 de ani erau celebri. Ce mai fac Dana Bartzer și Dan Creimerman

hqdefault.jpg

dana bartzer, dan creimerman, artisti
Dana Bartzer și Dan Creimerman, în urmă cu 30 de ani

Au format unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de pe scena muzicii din România în anii de dinainte de Revoluție. Ea era o tânără cu chip de păpușă, voce suavă și zâmbet seducător, în timp ce el părea bărbatul puternic care o proteja. Dana Bartzer și Dan Creimerman au ieșit din lumina reflectoarelor, dar se iubesc la fel de mult ca în tinerețe.

Numiți ”Romina și Albano de România”, Dana (52 de ani) și Dan (60 de ani) au făcut furori în anii ‘80 cu muzica lor. Au cântat împreună, însă ea a avut nenumărate aparții solo, dar și alături de Loredana Groza și Silvia Dumitrescu, colegele de generație.

dana bartzer, dan creimerman, sivia dumitrescuZoom
Generația de aur în tinerețe
În 1986 și 1987 a participat la Festivalul de la Mamaia unde a obținut premii. Cu toate acestea, lumea și-o amintește mai mult la brațul soțului său, care-i compunea piesele. Deși aveau succes, cei doi au decis să renunțe la viața artistică la scurt timp după Revoluție.

Mulți ani nu s-a mai ştiut nimic despre ei, până când vocile lor au început să se audă pe fundalul reclamelor. Cu asta se ocupă și în prezent. Dan are un studio de înregistrări unde realizează coloane sonore pentru spoturi publicitare. Cea mai cunoscută este cea de la Coca Cola, "Sărbătorile vin!" Totodată, cei doi conduc Asociaţia Culturală şi Canalul Media "Art Channel", care are ca scop promovarea tinerilor înterpreți.

dana bartzer, dan creimerman, artistiZoom
Dana și Dan Creimerman, anul trecut când au împlinit 29 de ani de la căsătorie
Pe 5 martie, aceștia au organizat spectacole colocviale de muzică, teatru, film şi arte plastice. ”Soţia mea, organizează o stagiune de concerte cu elevi ai Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu" şi astfel, ea vede foarte mulţi tineri talentaţi. Pe alţii i-am descoperit cu ocazia diverselor concursuri sau a altor evenimente la care au participat. Noi ne facem o listă şi hotărâm de comun acord cu ei. Este onorant pentru oricine să participe la o asemenea serată, într-o asemenea companie”, mărturisea Dan la începutul lunii.

Dana recunoaște că microbul scenei nu i-a trecut.  “Avem zilele aşa de pline că nu ştiu unde ar mai încăpea viaţa de scenă. Avem zile încărcate cu de toate. Câteodată îmi este într-adevăr dor de scenă, dar mai apare aşa câte o ocazie şi se umple golul ăla care ar fi fost”, a spus, emoţionată, Dana Bartzer, care a rămas la fel de frumoasă ca în tinerețe.

Boris CreimermanZoom
Boris Creimerman, alături de prietena lui
Pe de altă parte, iubirea este la fel de vie, chiar dacă peste căsnicia lor au trecut 30 de ani. Au doi băieți împreună, pe Boris (21 de ani) şi Robert (16 ani). Primul este student la Universitatea Karlsruhe de artă și design, din Germania, iar cel de-al doilea a terminat de curând Liceul ”George Enescu” și cântă la pian. 

robert creimerman, baiat, dana bartzerZoom
Robert Creimerman (în dreapta) împreună cu un coleg

plantum.ro

loading...
Loading...