Actorul Emil Hossu ar fi împlinit 77 de ani. Care au fost ultimele lui cuvinte

emil-hossu.jpg

actorul roman emil hossu ar fi implinit 77 de ani sambata 24 noiembrie 2018
Emil Hossu a murit într-o seară de miercuri, pe 25 ianuarie 2012, chiar înainte de a urca pe scena Teatrului Nottara. Sâmbătă, 24 noiembrie, ar fi împlinit 77 de ani
FOTO: cinemagia.ro

Actorul din ”Generația de Aur” Emil Hossu a murit într-o seară de miercuri, pe 25 ianuarie 2012, chiar înainte de a urca pe scena Teatrului Nottara. Sâmbătă, 24 noiembrie, ar fi împlinit 77 de ani. Ultimele cuvinte ale actorului i-au fost dedicate femeii cu care era căsătorit de aproape 20 de ani.

Împlinise 70 de ani, dar era foarte activ. Cu o săptămână înainte de a i se opri inima, Emil Hossu a apărut la mitingul USL împotriva președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. ”Bună seara, dragi români! Am să spun doar câteva vorbe. După 22 de ani, de câteva seri, am auzit strigându-se din nou «Libertate! Libertate!». Spuneam că mă aflu aici pentru demnitate, demnitatea renăscută a românilor, spre marea mea bucurie și am sa citez câteva fraze. Indiferența este esența lipsei de umanitate. Vreau să spun în același timp că nu poate fi iubit cineva care nu iubește pe nimeni. Vă mulțumesc. Victorie!”, a declarat actorul în fața oamenilor strânși la protest.

Emil Hossu, ultimele cuvinte

În seara zilei de 25 ianuarie 2012, actorul Emil Hossu trebuia să joace piesa ”Aniversarea”, începând cu ora 19.00, alături de soţia sa, Catrinel Dumitrescu. S-a prăbușit când se îndrepta spre scenă. Catrinel Dumitrescu a privit neputincioasă cum un echipaj SMURD a încercat să-l resusciteze fără succes pe soțul său. Potrivit martorilor, ultimele cuvinte ale actorului i-au fost dedicate femeii cu care era căsătorit de aproape 20 de ani. ”Te iubesc, Catrinel!”, i-ar fi spus actorul soţiei sale. Imediat după ce Emil Hossu a fost declarat mort, soţiei sale i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale.

Emil Hossu, biografia

Emil Hossu s-a născut în 24 noiembrie 1941 în Ocna Sibiului. Deoarece tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945, toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de un an și trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinții s-au întors în România. Casa, o fabrică de ață și mașina le fuseseră confiscate. În 1948, tatăl său a fost trimis la muncă forțată la Canalul Dunare - Marea Neagră unde s-a îmbolnăvit de cancer, iar când actorul avea doar 17 ani și-a pierdut tatăl.

Spre actorie a fost îndrumat de profesorul de română din  liceu care a fost impresionat de talentul elevului și i-a spus că ar trebui să facă teatru. Pentru că nu avea „origine sănătoasă”, Emil Hossu a reușit să intre la ATF abia din a treia încercare.
A fost căsătorit cu violonista Ana Hossu, copilul lor fiind Dan Hossu. Cei doi au divorțat, iar Emil Hossu a găsit fericirea alături de colega sa de teatru Catrinel Dumitrescu.

A debutat în film în 1967, dar s-a remarcat în 1975, în seria ”Toamna bobocilor”, apoi cu rolul ziaristului din ”Secretul lui Bachus” și ”Secretul lui Nemesis". Primele roluri plătite au fost la teatrul radiofonic, apoi a devenit actor la Teatrul Nottara din București unde a jucat până în ultima zi a vieții. Sâmbătă, 24 noiembrie, ar fi împlinit 77 de ani.

Loading...

Citește și

  • Marele actor Şerban Ionescu a încetat din viaţă la 62 de ani, acum șase ani, pe 21 noiembrie 2012, după luni întregi de suferinţă cruntă

    Marele actor Şerban Ionescu a încetat din viaţă la 62 de ani, acum șase ani, pe 21 noiembrie 2012, după luni întregi de suferinţă cruntă. L-a ucis o căpușă. Din păcate, boala de care a suferit nu avea leac, iar medicii au fost complet neputincioşi.

  • stefan banica senior a fost unul dintre cei mai indragiti actori si cantareti romani

    Unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, Ștefan Bănică Senior, ar fi împlinit vârsta de 85 de ani, pe 11 noiembrie. Din păcate, artistul a murit prea devreme, la 61 de ani (26 mai 1995). Ne-a lăsat roluri și cântece memorabile.

  • stela popescu amintiri vesele si triste

    Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. A avut o viață fabuloasă, de la un copil sărman, la o mare vedetă și artistă. La 5 ani, a fugit cu mama ei din Basarabia, a picat la teatru, dar a ajuns ”regina comediei”, iubită de multe generații de români din toată lumea.