Actorul care s-a călugărit strânge bani pentru o mânăstire

5-act-1.jpg

Părintele Valerian a îmbrăcat haina monahală de 27 de ani
Citeste tot despre: 

Actorul Dragoş Pâslaru, care s-a călugărit după ce în 1990 a fost aproape omorât în bătaie de mineri, are nevoie de ajutor. Părintele Valerian a fost trimis de la Schitul Pătrunsa, la o bisericuţă-monument din Vâlcea, care stă să se dărâme. Foştii colegi de scenă i-au sărit în ajutor.

Are aproape 70 de ani, însă de vreo 27 a renunţat la cariera artistică, la numele de Dragoş Pâslaru, şi a devenit Părintele Valerian după ce a îmbrăcat haina monahală. În iunie 1990 a fost bătut crunt de mineri, încât a intrat în comă, ulterior, el a refuzat să depună mărturie împotriva agresorilor săi, spunând că i-a iertat. A trăit ani buni în sihăstrie, în creierii munţilor din Vâlcea, iar de vreo doi ani a fost pus  ieromonah la schitul Pătrunsa, din Arhiepiscopia Râmnicului. Iată însă că părintelui Valerian i s-a dat o provocare.

5-act-2-3.jpg

Bisericuţa-monument de la Vătăşeşti-Ţânculeşti datează de la 1803

Acesta a fost trimis la Vătăşeşti-Ţânculeşti, comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, pentru a pune bazele unei noi mânăstiri, deoarece bisericuţa de acolo mai are un pic şi se dărâmă. Fostul actor are nevoie de sprijinul oamenilor, iar foştii colegi nu doar că i-au sărit în ajutor, ci au făcut cunoscută povestea şi i-au îndemnat să facă un bine. Carmen Tănase a luat iniţiativa.

“Oameni buni, iubitori de teatru şi dragi colegi de breaslă! Părintele Valerian a preluat această bisericuţă-monument istoric pentru a o dedica sfântului Filimon, făcătorul de spectacole. Munceşte singur zi lumină. M-am gândit că un ajutor n-ar strica. Părintele nu a cerut nimic, să fie foarte clar. Am obţinut de la Silviu Biriş un cont de bancă, dar cred că putem ajuta şi cu munca, în măsura timpului liber. În fine, orice sprijin e binevenit. Chiar şi un share! RO23BRDE390SV55879473900 Pâslaru Dragoş-Vasile”.

Loading...