Actorii din ”Declarație de dragoste”, divorțuri, depresii și scandaluri

declaratie-de-dragoste.jpg

declaratie de dragoste
Teodora Mareș și Adrian Pădurau în ”Declarație de dragoste”
foto: captură

Povestea de dragoste dintre Ioana și Alexandru din filmul ”Declarație de dragoste” a marcat adolescența unor generații întregi de liceeni. Teodora Mareș și Adrian Păduraru, actorii care au interpretat îndrăgitele personaje, au aprins pasiuni nebune printre fani la vremea respectivă. Din păcate, fericirea de pe ecran nu s-a transferat în viața personală a celor doi actori, marcată de divorțuri, depresii, scandaluri și procese de paternitate.

"Declaraţie de dragoste" s-a lansat în 1985, în regia lui Nicolae Corjos, după un scenariu scris de Nicolae Şovu. La un cerc de filozofie al elevilor de la clasa a XII-a a unui liceu bucureştean, profesorul interpretat de Ion Caramitru, poreclit „Socrate”, le propune tinerilor ca la ultima oră de curs să prezinte o radiografie a sufletelor lor la vârsta de 18 ani. Această temă primeşte titlul de „Declaraţie de dragoste”, iar cei care urmează să o prezinte sunt Alexandru, premiantul clasei, poreclit „Sfinxul” din cauza seriozităţii sale, şi Ioana, „cea mai şi cea mai” din clasă.

În timp ce pregătesc tema, cei doi se îndrăgostesc, însă idila lor are de trecut multe obstacole, având în vedere că Ioana și Alexandru provin din medii sociale diferite. El este unicul fiu al unui inginer şi al unei doctoriţe. Ea este sora mai mare într-o familie cu probleme: mama ei a murit în urmă cu doi ani, iar de atunci tatăl ei a început să bea.

Marele regret al Teodorei Mareș, faptul că nu are copii

Pentru Teodora Mareş (53 de ani), rolul Ioanei din ”Declarație de dragoste” a reprezentat debutul în cinematografie și începutul unei cariere frumoase în teatru și film.  Teodora a mai jucat în "Moromeţii", "În fiecare zi mi-e dor de tine" sau "Extemporal la Dirigenţie", iar în 2007 apare în câteva episoade din serialul "Cu un pas înainte" de la Pro TV. În prezent este actrița Teatrului Național din București și poate fi urmărită în piese precum ”Dineu cu proști” sau ”Dumnezeu se îmbracă de la second hand”.

teodora maresZoom
Teodora Mareș, în piesa ”Dineu cu proști” de la Teatrul Național din București
foto: TNB

 

Extrem de sensibilă, romantică și delicată, Teodora Mareș a fost urmărită de ghinion în viața privată. Deși toți fanii filmului ”Declarație de dragoste” și-ar fi dorit ca iubirea de pe marele ecran să se continue și în viața de toate zilele a actorilor, Teodora Mareș și Adrian Păduraru nu au fost nici măcar prieteni în afara filmului. "Cu Adrian nu eram prieteni dincolo de platou. Nu ştiu ce să spun, el era căsătorit şi probabil se temea că soţia sa nu fie geloasă!", a mărturisit actrița într-un interviu recent.

teodora maresZoom
Teodora Mareș
foto: TNB

 

Pentru actrița care seamănă izbitor cu celebra Nathalie Wood, a urmat o relație lungă cu actorul și omul de televiziune Felix Totolici, care a reușit să alunge demonii neîncrederii din viața ei și a ajutat-o să treacă peste perioadele de depresie. Din păcate, căsnicia lor nu a rezistat, iar marele regret al actriței ajunse acum la vârsta de 53 de ani este că nu a trăit experiența maternității.

Adrian Păduraru nu a vrut să-și recunoască fiul dintr-o relație extraconjugală

Coleg de generație la Institutul de Teatru cu Oana Pellea și Claudiu Istodor, Adrian Păduraru (55 de ani) are o carieră consistentă în teatru și film. Publicul iubitor de cultura vinului și-l amintește, cu siguranță, din emisiunea pe care o prezenta împreună cu fratele său la TVR 2, Frăția vinului.

adrian paduraruZoom
Adrian Păduraru, chipeș și seducător și la 55 de ani
foto: Antena 1

 

Extrem de discret cu viața sa privată, Adrian Păduraru a ajuns totuși pe prima pagină a ziarelor datorită faimei sale de cuceritor, dar și în urma procesului de paternitate deschis și câștigat de una din fostele sale iubite, cântăreața de romanțe Silvia Lungeanu.

Adrian Păduraru a fost căsătorit timp de 16 ani cu actrița Georgeta Burduja, cu care are o fată de 24 de ani. Anul 2007 a fost unul de cumpănă pentru viața personală a actorului, care și-a văzut universul întors cu susul în jos după ce în presă au apărut informații despre relațiile extraconjugale cu cântăreața Silvia lungeanu și cu fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale.

Soția i-a cerut divorțul, iar din relația de numai câteva luni cu Silvia Lungeanu a rezultat un băiat pe care actorul a refuzat să-l recunoască până la decizia unei instanțe judecătorești din 2014.

adrian paduraruZoom
Adrian Păduraru, alături de noua sa iubită, avocata Daniela Şerban Tordoi
foto: arhivă Click!

 

De câțiva ani buni însă actorul pare să se fi așezat la casa lui, alături de o avocată respectabilă, Daniela Şerban Tordoi, pe care o ține departe de ochii curioșilor. Fotoreporterii Click! i-au surprins pe cei doi în urmă cu un an plimbându-se de mână prin București, dar nici pus în fața imaginilor Adrian Păduraru n-a vrut să ofere mai multe detalii.

 

loading...

Citește și