5 mistere după finala sângeroasă de la "Ferma Vedetelor"

mareferma9897.jpg

Câştigător a fost George Vintilă, dar toată lumea vorbeşte despre drama lui Augustin Viziru, care şi-a mutilat mâna cu toporul

Finală de infarct sâmbătă seara (30 mai), în direct la PRO TV. Ultimul act de la “Ferma Vedetelor” a avut de toate: emoţii, suspans, o accidentare teribilă, acuzaţii de blat, sânge, ambulanţă, dar şi multe semne de întrebare. Câştigător a fost George Vintilă, dar în prim-plan a ieşit tot Augustin Viziru.

Reporterii Click! au trăit pe viu, la faţa locului, evenimentele horror care au încheiat, după trei luni, reality show-ul “Ferma vedetelor” (PRO TV). La ora 18.00, la ferma de la Cocani (jud Dâmboviţa), nimic nu anunţa nenorocirea care avea să se abată asupra finalistului Augustin Viziru (34 de ani), mai ales că acesta îşi începuse ziua cu o accidentare nefastă: în timp ce alerga i-a intrat o tijă în picior.

Ce putea să i se mai întâmple? Cusut de medici, cu bandaj la picior şi şchiopătând, Viziru s-a prezentat la duelul de la Cocani, gata pentru o bătălie pe viaţă şi pe moarte.

manasange.jpg

Prin bucata de mănuşă sfâşiată, sângele a ţâşnit-şiroaie

Prima semifinală, pe care a avut-o în compania lui George Vintilă (44 de ani), a fost însă începutul coşmarului pentru Viziru. La mijlocul probei în care a trebuit să taie lemne cu toporul, actorul şi-a secţionat 3 tendoane de la degetul mare al mâinii stângi. „Eram chiar în faţa lui, iar când i-au scos mănuşa îi atârna mâna plină de sânge”, ne-a spus o spectatoare din gradenă.

vzirucazut3432.jpg

Medicii au sărit să-i acorde primul ajutor, sub privirile spectatorilor speriaţi

Lucian Viziru, fratele lui, soţia acestuia şi mama băieţilor au sărit să-l ajute, la fel şi Doiniţa, prietenă de suflet. A fost întins pe spate, iar medicul i-a acordat primul ajutor şi apoi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. „Acum e acasă, se odihneşte. N-aş putea spune că se simte bine. A stat patru ore în operaţie ca să-i coasă tendoanele”, ne-a povestit duminică Irina Viziru, mama lui Augustin. 

pozaspital3432.jpg

Viziru a făcut haz de necaz şi a arătat semnul victoriei cu mâna mutilată

Ulterior, printr-un comunicat PRO TV, Augustin a detaliat şi el nefericita păţanie. “E o accidentare destul de dură. Din păcate, mi-am retezat toate cele trei tendoane din zona degetului. Am stat patru ore în operaţie, iar medicii au făcut o treabă extraordinară. Au reuşit să îmi tragă tendoanele şi să le coasă la loc. Acum va trebui să aştept cam o lună şi apoi să încep recuperarea pentru a putea folosi mâna la capacitate maximă. Mă bucur din suflet că George a reuşit să câştige”, a declarat duminică Viziru. Totuşi, în urma acestui eveniment, rămân în aer câteva întrebări, pe care orice telespectator şi le-a pus după finală.

Ferma vedetelor: 5 mistere după finală

vintilacast98.jpg

George a câştigat doar 25.000 de euro pentru că a venit la jumătatea concursului

1. De ce plăcuţa cu numele lui George Vintilă era deja montată? 

Plăcuţa cu numele concurentului din finală a fost instalată la locul de start, înainte ca ruleta să decidă cine îl va înlocui pe Augustin la duelul din finală. Astfel că, în timp ce Dan Helciug şi George se duelau, numele celui care urma să se bată cu Vica părea stabilit deja. 

2. De ce în regulament nu s-au prevăzut soluţii pentru situaţii grave?

Producătorii nu s-au gândit că se poate întâmpla o astfel de nenorocire! Chiar dacă aveau o ambulanţă privată în spatele hambarului şi un medic pregătit, în contractele concurenţilor nu e nimic prevăzut cu privire la astfel de situaţii. Se pare că nu este scris negru pe alb ce se întâmplă în caz de accidentări grave.

3. Cum au împărţit premiul Augustin şi George?

Marele câştigător George Vintilă a încasat doar 25.000 de euro, pentru că a intrat la jumătatea concursului. Cealaltă jumătate, până la 50.000, va merge către un caz umanitar. Totuşi, se pare că George va mai împărţi încă o dată pe jumătate câştigul, având o alianţă cu amicul Viziru. Încă din timpul emisiunii, cei doi au vorbit pe faţă despre “mita” în euro pe care au stabilit să şi-o acorde unul celuilalt. De altfel, George a şi declarat că îl va cinsti pe rănitul Augustin. Dacă înţelegerea jumi-juma rămâne în picioare, Viziru ar trebui să primească 12.500 de euro de la Vintilă.

5. Ce se întâmplă cu cariera lui Augustin după acest eveniment?

Augustin ar putea avea probleme serioase dacă mâna nu i se va vindeca aşa cum trebuie, el fiind un jucător profesionist de biliard, care a participat la numeroase campionate naţionale. Recuperarea poate dura până la trei săptămâni, însă nimeni nu garantează că mâna va putea fi folosită la capacitate maximă. 

6. Cum au fost posibile două accidentări teribile într-o singură zi?

glezna98878.jpg

Aşa arăta glezna lui Viziru după ce medicii l-au cusut

Astrele s-au aliniat prost pentru Augustin. Înaintea finalei, el s-a accidentat la picior şi a venit cu copci la repetiţii, iar în timpul probei din semifinală şi-a “şters” mâna cu lama toporului. Totuşi, Viziru n-a schiţat nimic, nu a scos nici un sunet şi, sub efectul adrenalinei, a continuat să spargă lemne.

"Se reface în trei săptămâni, dacă operația a fost făcută bine"

”Dacă s-a tăiat pe partea dorsală a mâinii, au fost afectate trei tendoane: lung aductor, scurt extensor și lung extensor. Dacă sutura a fost făcută strict anatomic, recuperarea policelui poate fi integrală. Recuperarea trebuie făcută progresiv și durează cam trei săptămâni. Se face prin contracții în primele două săptămâni, prin mișcări pasive, iar apoi prin ghidarea mișcării active de flexie, extensie și opozabilitate”, ne-a declarat Gheorghe Burnei, profesor universitar doctor.

burnei456546.jpg

Dr. Gheorghe Burnei

Înfrângerea, "scrisă" şi în horoscop

Născut în zodia Leului, lui Viziru parcă i-a fost scrisă în stele înfrângerea. Iată ce scria la horoscopul din 30 mai, ziua finalei, întocmit de Tina Rizea pentru Click!: “Sănătate – se pot instala infecţii destul de periculoase”, "Bani – Veţi face drumuri multe, dar nu primiţi banii după care umblaţi tot weekend-ul”.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1