5 lucruri pe care nu le știai despre Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019

repetitie_1.jpg

Cine este Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision

Ester Peony va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Ester Peony reprezintă România la ESC 2019, cu piesa „On a Sunday”. Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 14 şi 16, respectiv 18 mai, vor putea fi urmărite pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional. Ester Peony va urca pe scenă în cadrul celei de-a doua semifinale Eurovision, de joi, 16 mai.

5 lucruri neștiute despre Ester Peony

Ester Peony a convins publicul din România că piesa ei, «On a sunday» merită să ne reprezinte țara la cel mai cunoscut concurs muzical la nivel European, și ajunsă și în fața publicului internațional, Ester Alexandra Crețu (25 de ani) a primit multe aprecieri. Ester Peony este o cântăreața și o compozitoare de origine româno-canadiană, iar anul acesta ne va reprezenta țara la Tel Aviv, acolo unde se organizeaza în acest an show-ul.

Ester Peony s-a născut la Câmpulung, dar și-a petrecut copilăria în Canada, unde a studiat Jazz-ul chiar de la vârsta de 8 ani. Patru ani mai târziu s-a întors în România şi s-a înscris la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, secţia Pian. La 13 ani  ea s-a transferat la secţia Chitară clasică până în clasa a IX-a, când şi-a continuat studiile la secţia Canto clasic.

În anul 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor coveruri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România.

Ester Peony formează un cuplu cu Alexandru Şerbu, producătorul piesei „On a Sunday”.

Ester Peony a făcut un test în care a aflat că este evreică

Ester Peony a realizat un test prin care a aflat că este evreică, iar acest lucru a uimit-o profund, dat fiind faptul că ea apreciază enorm acest popor. „Un lucru care m-a surprins profund a fost faptul că sunt 1,6% evreică. Sunt foarte bucuroasă că am aflat asta dat fiind faptul că eu cunosc atâtea realizări în domeniul artelor, științelor și progresul general pe care ș-au făcut membrii acestei comunități.”

Cum s-a descurcat Ester Peony la repetițiile oficiale

Emoţii mari la Tel Aviv, unde reprezentanții României au făcut primele repetiții pe scena Eurovision 2019. Încă din prima zi, show-ul României a impresionat prin culoare, efecte, dinamism și forță.

„Este o zi pe care nu o voi uita niciodată! Am urcat pentru prima oară pe scena Eurovision, un vis pe care, astăzi, mi l-am îndeplinit”, a mărturisit Ester. „Repetiția a decurs foarte bine, sunt mulțumită de primele rezultate iar acest lucru îmi dă speranțe și energie pozitivă înainte de concurs. Aici, voi cânta pentru toți românii, pentru că reprezint țara noastră la cea mai mare competiție muzicală din lume și îi invit să fie alături de mine, iar pe cei din diaspora, să voteze piesa On a Sunday, joi, pe 16 mai ”, a adăugat tânăra interpretă.

După repetiție, Ester Peony, alături de echipa TVR condusă de Smaranda Vornicu-Shalit, șefa delegației României și regizorul Petre Năstase, au discutat în Viewing Room cu echipa tehnică a gazdelor detaliile show-ului. Specialiştii au tras apoi concluziile şi au reglat amănunte legate de sunet, cadre și lumini, urmând ca vineri, 10 mai, să aibă loc a doua sesiune de repetiții.

„Am avut o primă repetție reușită, care a contribuit la cizelarea show-ului artiștilor noștri. Reacțiile jurnaliștilor și ale fanilor sunt pozitive, spectacolul impresionează, iar Ester este într-o formă excepțională. Obiectivul nostru este ca, până la următoarea repetiție, să clarificăm toate detaliile cu producătorii evenimentului”, sunt primele impresii ale Smarandei Vornicu, șefa delegației României, după repetiția care deschide participarea țării noastre la Eurovision 2019.

Loading...

Citește și