15 secrete despre Horia Brenciu înainte de concertele de Crăciun la Sala Palatului

horia-brenciu-concert.jpg

horia brenciu
Pe 7, 8 și 9 decembrie, Horia Brenciu va cânta la Sala Palatului

Horia Brenciu va începe, de pe 7 până pe 9 decembrie, seria concertelor speciale de Crăciun, de la Sala Palatului, cele organizate cu ocazia celor 25 de ani de carieră. Click! vă oferă în continuare cele mai interesante lucruri despre carismaticul solist, actor şi jurat de la “X-Factor”.

Pentru Horia Brenciu (46 de ani), anul 2018 a marcat trei aniversări definitorii: 25 de ani de când a debutat pe scena publică, 15 ani de când cântă alături de HB Orchestra și 10 ani de la primul său album.

În zilele de 7, 8 și 9 decembrie solistul a programat concertele devenite deja tradiție, 2018 fiind loc al optulea an consecutiv de show la Sala Palatului. Nu mai puțin de 100 de ore a petrecut Horia la repetiții pentru a fi totul fără cusur în fața telespectatorilor.

Pentru prima dată, lista de piese ce vor fi cântate pe scena Sălii Palatului conține în totalitate muzica proprie a lui Horia Brenciu. În plus, spectatorii vor vedea și mult conținut video, disponibil pe ecranele led de pe scenă. Pe lângă Jeremy Ragsdale, câştigătorul de anul trecut, de la „X Factor”, și trupa 3 O’Clock, Horia mai are un invitat, pe care îl păstrează surpriză. În culisele evenimentului sunt implicați nu mai puțin de 70 de oameni, care s-au asigurat că spectacolul va fi unul de referință.

6-7-vedete-1-col-brenciu-tanar.jpg

1995. Horia Brenciu era mult mai suplu la ”Robingo” (TVR1)

15 lucruri inedite despre Horia Brenciu

1. Cântăreţul şi-a făcut debutul la numai 18 ani, în anul 1990, în trupa „Apropo”, pe vremea respectivă cântând la pian, şi abia mai târziu remarcându-se vocal.
2. Prima apariţie televizată a lui Brenciu a avut loc în vara lui 1993, în producţia TVR “Concurs de seducţie”, ralizată pe Litoral, la Costineşti. Concurând cu alţi doi tineri, Brenciu a câştigat, reușind să intre în grațiile Marinei Scupra.
3. În octombrie 1993, în calitate de colaborator, a prezentat prima ediţie a concursului interactiv “Robingo”, de la TVR. A fost selectat de realizatorul Doru Dumitrescu, dupa vizionarea, înainte de difuzare, a unei emisiuni de jocuri pe plajă.

delia_horia_brenciu.jpg

delia horia brenciu
Horia Brenciu, ca argintul viu în juriu la "X-Factor"

4. A fost angajat la TVR, unde a prezentat formatul “Robingo” până în 1998. În 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003.
5. În filmul de desene animate “Ratatouille”, lansat în 2008, a fost Talon Labarthe, avocatul lui Skinner. Tot el a cântat melodia de început a serialului “Aladdin”, difuzat pe TVR1 în 1997.
6. În “Happy Feet 2: Mumble dansează din nou” este vocea lui Lovelace, iar în original este dublat de Robin Williams.
7. În anul 2002, Brenciu formează trupa “HB Orchestra”, iar primul lor album s-a numit “35”.
8. În 2006, Horia Brenciu a jucat în serialul „Om sărac, om bogat”, de la Pro TV, unde l-a interpretat pe Titi Prodan.
9. În perioada 2012-2014 a fost jurat la emisiunea „Vocea României”, el câștigând două dintre ediţii cu Julie Mayaia şi Mihai Chiţu.
10. Toamna aceasta a filmat pentru o nouă peliculă în regia lui Iura Luncaşu, „Faci sau taci”.

horia_brenciu_fiu_02.jpg

horia brenciu
Horia și soția lui, Alice, alături de Mina și Toma
Foto: Marius Bărăgan

11.A făcut parte din mai multe proiecte TV, la mai multe televiziuni, printre care „Robingo” (1993-1998), “Tip Top Minitop” (1996-1999), “Kiki Riki Miki” (1998-1999), “Ora 6 fix” (1998), “Sarabanda” (1999), “Naţional TV Bingo Liberty” (2000), “Neaţa” (2000-2002), “Neaţa în Epoca de piatră” (2002), “Gong Show” (2001-2002), “Înfruntarea”, “Asul din Mânecă”, “Te cunosc de undeva (sezonul 5 ep. 7-14): membru al juriului; “Dansează printre Stele” -  prezentator, “UniPlay Show”-prezentator
12. Horia Brenciu a povestit fără nici o emoție că a picat BAC-ul și că a fost corigent la matematică.
13. Interpretul şi vedeta TV are un frate, celebru în străinătate, Marius Brenciu, tenor. 
14. Prima oară s-a îndrăgostit de actriţa Elizabeth Taylor.
15. S-a căsătorit în 2014 cu producătoarea TV Alice Dumitrescu, au împreună un copil, au mai adoptat unul, iar ea are două fete din prima căsnicie.

brenciu.jpg

horia brenciu
Horia Brenciu și fetele lui au fost și la "Chefi la cuțite"
foto: Antena 1
Loading...

Citește și

  • „Când mă gândesc la viaţa mea şi la tot ce mi s-a întâmplat în 25 de ani, ştiu că sunt cel mai norocos om din lume. Şi tutuşi, sunt doar primii 25...”, spune Horia Brenciu, referindu-se la tot ceea ce au însemnat pentru el cei 25 de ani de carieră (în televiziune, radio, filme şi scenă).

  • horia brenciu

    Conturile vedetelor de pe reţelele de socializare abundă în mesaje, unele mai directe decât altele. Dacă divele autohtone primesc la o singură poză tot felul de propuneri până la cereri în căsătorie, domnii au şi ei ce să citească. Horia Brenciu a vrut să se laude cu soţia lui Alice Dumitrescu, dar o tânără i-a "tăiat" tot elanul după ce i-a lăsat un comentariu în care îi reaminteşte că partenera lui este mai în vârstă decât el. Reacţia artistului nu s-a lăsat mult aşteptată.