10 vedete la plajă pe vremea lui Ceaușescu și după Revoluție. Angela Similea, perfectă în costum de baie la 29 de ani

silvia_dumitrescu_cu_laura_stoica_la_mare.jpg

vedete costume de baie, vedete la mare, Loredana Groza, Anca Turcasiu, Silvia Dumitrescu, Laura Stoica, Litoral anii '90
Silvia Dumitrescu și Laura Stoica, pe Litoral în anul 2003
foto: arhivă personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Moda costumelor de baie a avut Senzualitate și în comunism, și după căderea regimului! Click! îţi arată fotografii de arhivă, realizate pe Litoral, cu cele mai cunoscute artiste de la noi. Angela Similea, Tora Vasilescu, Marina Voica, Stela Popescu şi Silvia Dumitrescu arătau spectaculos în costum de baie.

Pare de necrezut, dar şi divele din Epoca de Aur au pozat în bikini, la plajă! Fie pentru revistele vremii, fie pentru albumele personale. Se purtau costumele de baie întregi, iar cele din două piese aveau chilot "generos" şi sutien pe măsură.

22-23-vedete-angela-simileadsad.gif

Angela Similea, în 1975: Frumoasa solistă avea 29 de ani aici şi era deja căsătorită cu olandezul Jan David Hilgen

Iat-o pe Angela Similea (73 ani) într-o fotografie de neuitat, în costum de baie, pe litoralul românesc. Pare incredibil, dar poza este realizată în anii comunismului. Frumoasa artistă, care a rămas și azi regina eleganței, avea un corp armonios și foarte tonifiat.

marina-voica-tinerete.jpg

Marina Voica avea 20 de ani în această poză

Și solista Marina Voica (83 ani) a scos din arhivă fotografii cu ea la plajă, în anul 1956, adică atunci când avea 20 de ani, dar și o poză cu ea la 25 de ani în timp ce făcea tumbe pe nisip. Slipii erau, practic, pantaloni scurți, iar sutienul semăna mai degrabă cu o bustieră.

Viorela Filip, cântăreață, profesoară de canto și textieră, a fost și este una dintre cele mai frumoase artiste din România. Anul trecut, ea a publicat pe Facebook o fotografie de pe vremea când făcea plajă pe litoralul românesc. ”La 38 de ani... poza de la 100 de ani o postez vara viitoare! Ha,ha, ha! După cum puteți observa, nu am fost niciodată «pastramă cu suflet»”, a scris Viorela Filip, cu umor, în dreptul imaginii în care apare în costum de baie.

viorela_pe_plaja.jpg

viorela filip in costum de baie
Viorela Filip în costum de baie, la 38 de ani
foto: arhivă personală

Regretata Stela Popescu, actrița care s-a stins pe 23 noiembrie 2017, a rămas pe retina tuturor cu imaginile de la plajă, din pelicula ”Nea Mărin miliardar” (1979). Stela Popescu avea o senzualitate care a fermecat mulți bărbați.

Silvia Dumitrescu, silfidă cu picioare lungi

De remarcat ce trup superb avea și frumoasa actriță Tora Vasilescu, acum în vârstă de 69 de ani. Un pic mai îndrăzneaţă, aşa cum a fost toată viaţa, o remarcăm pe Silvia Dumitrescu (60 de ani). În anul 1986, pe când avea 29 de ani, solista s-a fotografiat pe Litoral într-un costum de baie întreg, dar destul de decoltat. Din imagine nu lipseşte maimuţa, pe care fotograful vremii o căra pe plajă, pentru ca turiştii să aibă o amintire inedită. Dar Silvia apare în fotografii pe Litoral și imediat după Revoluție, în compania regretatei ei prietene, Laura Stoica. Cele două erau de nedespărțit pe scenă, dar și în vacanțe.

silvia_si_laura_la_mare_pe_plaja.jpg

vedete costume de baie, vedete la mare, Loredana Groza, Anca Turcasiu, Silvia Dumitrescu, Laura Stoica, Litoral anii '90
Silvia Dumitrescu și Laura Stoica erau de nedespărțit
foto: arhivă personală

Anca Țurcașiu (50 de ani) și-a păstrat aceeași siluetă de acum 30 de ani. 17 ani avea în fotografia alb-negru, pe care solista și-a pus-o pe Facebook, spre bucuria fanilor.

gethumb.details.php_.jpg

vedete costume de baie, vedete la mare, Loredana Groza, Anca Turcasiu, Silvia Dumitrescu, Laura Stoica, Litoral anii '90
Anca Țurcașiu, la 17 ani
foto: arhivă personală

Loredana Groza este mai filiformă acum, la 50 de ani, decât în tinerețe, când și-a arătat formele voluptuoase în pelicula "A doua cădere a Constantinopolului" (1994).

Pe 14 iulie se împlinesc 10 ani de când ne-a părăsit Mădălina Manole, iar fanii ei discută și acum, pe diverse grupuri, despre destinul tragic al "Fetei cu părul de foc". Tot acolo circulă și fotografii cu solista, iar aceasta se pare că este singura poză cu ea în costum de baie.

madalina_manole.jpg

Mădălina Manole, o femeie superbă, dar care spunea că "nu se suportă fizic"

Citește și:

Cele mai şocante poveşti de amor din comunism. 6 idile cu vedete din Epoca de Aur

Silvia Dumitrescu: «Nu eu i-am spart casa Didei Drăgan». Adevărul despre «triunghiul amoros»

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Una dintre cele mai nonconformist interprete de la noi ne-a spus povestea coperţii primului ei album, “Cred în tine”, care trebuia să fie lansat în 1989. A fost însă interzis. Silvia Dumitrescu ne-a explicat care au fost motivele care au dus la această decizie.

  • Andreea Esca, probabil cea mai cunoscută figură din PRO TV, nu a făcut din viața personală un secret de stat, afișând pe rețele sociale poze din timpul liber, din vacanțe sau de la reuniuni de familie. Însă imagini cu ea, relaxându-se în costum de baie, lângă francezul sexy de acasă, Alexandre Eram, nu s-au văzut prea des. Click! ți-o arată pe vedetă așa cum nu o vezi la pupitrul știrilor de la ora 19.00!

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5