10 ani fără Jean Constantin. Copilul de suflet al actorului are grijă de “Caliopi”, celebra barcă a lui Ismail

barca-caliopi-jean-constantin.jpg

Jean Constantin și celebra lui barcă. A botezat-o Caliopi după numele mamei sale
foto: constantareala.ro

Pe 26 mai 2010 se stingea regele comediei de pe micul ecran. Jean Constantin dăinuie și acum în amintirile și în inimile oamenilor, prin intermediul nenumăratelor filme în care a jucat cu talent uriaș. Astăzi, la zece ani de la moartea maestrului, Ionuț Galani îi aprinde o lumânare celui care i-a lăsat ca moștenire barca sa de suflet, Caliopi.

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean, a fost considerat "maestrul comediei"  sau "un actor român de film, estradă, radio, televiziune, scenă, voce și vodevil, care a excelat în roluri comice" așa cum este descris pe site-urile de filme. Ismail din "Toate pânzele sus", Patraulea din "B. D."-uri și alte zeci de roluri i-au adus renume și adulația fanilor. Născut la Techirghiol, cu rădăcini grecești din partea mamei născute la Salonic, "Jenică", așa cum îl alintau colegii,  a jucat în peste 80 de filme și a fost nelipsit de la Revelioanele pe care le savuram în anii comunismului.

jean_constantin-actor_roman.jpg

Actorul roman Jean Constantin a jucat în peste 80 de filme și nu a lipsit de la nici un Revelion
Actorul roman Jean Constantin a jucat în peste 80 de filme și nu a lipsit de la nici un Revelion
FOTO: cinemagia.ro

Pe data de 26 mai 2010, după 57 de ani de activitate, Jean Constantin s-a stins. Avea 83 de ani, iar problemele de la inimă i-au adus sfârșitul. Au rămas în urma lui multe amintiri frumoase, respectul colegilor de breaslă, filme bune difuzate și acum pe posturile de televiziune, dar și obiecte cu valoare sentimentală.

7-act-1.jpg

Fiul lui Ionuţ Galani, în barca primită moştenire de tatăl său de la Jean Constantin

Este vorba despre o barcă, pe care maestrul o botezase pe-atunci "Caliopi", ca pe mama sa. Caliopi există și astăzi și a fost moștenită de artistul Ionuț Galani, băiatul "de suflet" al lui Jean Constantin, pe care îl știa de pe vremea când era copil. 

ionut-galani.jpg

Artistul Ionuț Galani

Ionuț Galani: “Eram pentru marele actor ca și copilul lui”

"Barca are o valoare sentimentală pentru mine. Mi-a lăsat-o mie pentru că eu eram pentru marele actor ca şi copilul său. Iniţial, m-am gândit să o reabilitez şi să o expun în Portul Tomis, acolo unde o ţinea Jean, dar apoi m-am gândit că este mai bine să o duc pe Lacul Siutghiol şi să mă plimb cu ea până la Insula Ovidiu“, a mărturisit, pentru adevarul.ro, Ionuţ Galani. A dus-o la Tulcea, unde barca de patru locuri şi cu un motor de 50 cai putere a devenit sigură pentru a fi lansată la apă.

Citește și:

Puțini știu care era numele lui Jean Constantin în acte. 8 ani de când a murit

9 ani fără Jean Constantin. Ne-a lăsat roluri memorabile Patraulea, Parpanghel și Ismail

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1