”Urzeala Tronurilor” i-a îmbogățit! Ce salarii au încasat actorii din serialul-fenomen difuzat de HBO

game_of_thrones.jpg

urzeala tronurilor salariile actorilor
Actorii principali din serialul Urzeala Tronurilor au fost șplătiți în sezonul opt cu 1,2 milioane de dolari per episod

Serialul ”Urzeala Tronurilor” (Game of Trones) s-a încheiat cu încoronarea unui membru al familiei Stark! Mulți fani au fost dezamăgiți de finalul serialului și de faptul că îndrăgitul John Snow nu a reușit să se suie pe tronul de săbii. Fanii au început să strângă semnături pentru a-i convinge pe producători să continue povestea și să mai lanseze și sezonul 9. Însă o întrebare îi macină pe toți: cât au câștigat actorii din rolurile principale?

Ce salarii au încasat actorii din serialul HBO ”Urzeala tronurilor”? Această întrebare îi macină pe mulți dintre fanii personajelor din serialul-fenomen. Deși la lansarea serialului în 2011, mulți dintre actori abia ieșeau din umbra anonimatului, în doar opt ani ei au devenit vedete planetare. Peste 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume au urmărit cu sufletul la gură povestea lui John Snow, Cersey și Daenerys. Înainte de ultimul sezon, actori precum Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Lena Headey (Cersei), Kit Harington (John Snow), Peter Dinklage (piticul din familie Lannister) erau plătiți cu sume cuprinse între 150.000 și 200.000 de dolari pe episod. În sezonul opt, însă salariile lor au explodat ajungând la 1,2 milioane de dolari pe episod, adică 144.000 de dolari pe minut.

Iată care sunt salariile actorilor din ”Urzeala tronurilor” și ce averi au strâns

Serialul HBO ”Urzeala tronurilor” a fost difuzat în 170 de țări, conform Hollywood Reporter, și a fost vizionat de peste 1,2 miliarde de oameni. Inițial înaintea sezonului opt, actorii și-au renegociat salariile de la 500.000 de dolari pe episod la 700.000 de dolari pe episod. Însă, în cazul capetelor de afiș oferta salarială a fost mult mai generoasă. Iată cât au încasat starurile și ce averi au strâns în cei nouă ani de filmări, între 2010 și 2019.

Lena Headey (Regina Cersei)

Actrița de 45 de ani a fost plătită cu 144.000 de dolari pe minut în sezonul opt al serialului. Ea a avut un salariu de 1,2 milioane de dolari, asta chiar in conditiile in care, in sezonul incheiat recent, nu a avut prea multe scene complicate de filmat. Are o avere de 9 milioane $.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Actrița de 32 de ani care o interpretează pe Daenerys, regina Andalilor sau Khaleesi Mama Dragonilor a fost plătită cu 1,2 milioane de dolari per episod în cel de al optulea sezon al serialului. Ea a strâns o avere totală de 13 milioane de dolari în cei nouă ani de filmări.

Kit Harington (John Snow)

Actorul de 32 de ani a recunoscut că John Snow este rolul carierei lui. În cele șase episoade din sezonul opt el a încasat 7,2 milioane de dolari. Datorită serialului ”Urzeala tronurilor” Kit a strâns o avere de 12 milioane de dolari.

Citește și:

FOTO O mare vedetă din «Urzeala Tronurilor», la bere în Centrul Vechi

Bolile mintale de care suferă personajele din serialul Urzeala tronurilor

Maisie Williams (Arya Stark)

Actrița de 22 de ani avea doar 13 ani când a început filmările pentru ”Urzeala tronurilor”. În sezoanele precedente ea a fost plătită cu 150.000 de dolari per episod. În ultimul sezon, salariul ei a ajuns la 210.000 de dolari. Ea are o avere de 6 milioane de dolari.

Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister)

Actorul danez în vârstă de 48 de ani este fratele geamăn și iubitul reginei Cersei. Deși moare alături de sora și iubita lui în ultimul sezon, el a reușit să strângă o avere de 16 milioane de dolari. A fost plătit în ultimul sezon cu 1,2 milioane de dolari pe episod.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Actorul de 49 de ani, înalt de doar 1,32 metri face un rol epocal în serial, interpretându-l pe Tyrion Lannister. El a fost plătit cu 1,2 milioane de dolari per episod în ultimul sezon și a reușit să strângă în conturi o avere de 15 milioane de dolari.

Sophie Turner (Sansa Stark)

Actrița de 23 de ani care s-a măritat recent se află și pe lista celor mai bine plătiți actori din serialul Urzeala Tronurilor. Sophie a fost plătită în ultimul sezon cu 210.000 de dolari și a reușit să strângă în cei nouă ani de filmări o avere de 4 milioane de dolari.

Loading...

Citește și

  • Wilko Johnson, unul dintre actorii importanţi din distribuţia serialului "Urzeala tronurilor"a  fost diagnosticat cu cancer pancreatic în stare terminală.

  • Serialul „Urzeala Tronurilor” a strâns, de-a lungul timpului, mii de fani din întreaga lume, iscând o adevărată isterie în rândul fanilor. Însă, sunt o mulţime de informaţii pe care producătorii nu le-au făcut publice şi pe care nu ai cum să le cunoşti. Iată câteva dintre secretele care au fost dezvăluite despre serial şi despre actorii care joacă în film.