Sophia Loren împlineşte 85 de ani. Care sunt secretele vedetei italiene

Sophia Loren

Sophia Loren a fost serbată de ziua ei de fii şi nepoţi
Sophia Loren nu îşi arată vârsta
Foto: GuliverGetty Images

Legendara vedetă italiană Sophia Loren împlineşte la 85 de ani, vineri, 20 septembrie. În ciuda trecerii anilor, ea arată încă foarte bine pentru vârsta ei.

Sophia Loren, una dintre cele mai frumoase actriţe din toate timpurile, împlineşte 85 de ani, însă nu ai zice că e octogenară. Marea vedetă a Italiei este sărbătorită la aniversare de cei doi copii ai ei şi de nepoţi, care o adoră. Fiul cel mic al actriţei, Edoardo Ponti (48 de ani), tocmai a terminat să o dirijeze pe celebra lui mamă în al treilea film al său, ca regizor, pentru care a scris şi scenariul, împreună cu Ugo Chiti, “La vita davanti a sé”. “Fiul meu vrea maximul cu acest film. Mă cunoaşte foarte bine. Mă cunoaşte atât de bine. Cunoaşte fiecare centimetru din faţa mea, îmi cunoaşte inima, sufletul. Filmul s-a născut din transpunerea unui faimos roman francez scris de Romain Gary. După acest roman s-a mai făcut un film care a avut-o ca protagonistă pe faimoasa Simone Signoret şi a obţinut un Oscar pentru cel mai bun film în limba străină, în 1978. Noul film al lui Edoardo Ponti, în care joacă mama lui, Sophia Loren, va avea premiera în martie 2020.

Sophia Loren a fost la puşcărie

Sophia Loren vine pentru prima oară în România

Sophia Loren, o Fecioară văduvă

 • 1959
  foto: GettyImages
 • 1963
  foto: Profimedia
 • 1965
  foto: GettyImages
 • 1973
  foto: GettyImages
 • 2001
  foto: GettyImages
 • 2002
  foto: GettyImages
 • 2009
  foto: GettyImages
 • 2014
  foto: GettyImages
 • foto: Profimedia
 • Maximize

1/9

Marea iubire a Sophiei Loren a fost producătorul Carlo Ponti, care a murit în 2007, la 94 de ani. Puţină lume ştie însă că ea s-a iubit cu celebrul actor de la Hollywood, Cary Grant, care s-a stins din viaţă în 1986, la vârsta de 82 de ani. Starul era însă căsătorit cu Betsy Drake. Povestea lde dragoste interzisă dintre Sophia şi Grant s-a sfârşit în 1957, înainte să încheie turnarea celui de-al doilea film împreună, “Houseboat”. Din această cauză, s-au ivit mari probleme în platourile de filmare. Sophia  s-a măritat până la urmă cu Ponti, împreună cu care a avut o căsnicie de 29 de ani. După ce a rămas văduvă, vedeta a stat mai mult singură. A avut doar o relaţie secretă cu multimiliardarul mexican Carlos Slim Helú (79 de ani) în 2014.

Sophia Loren, biografie

sophia.jpg

sophia loren in costum de baie
Actriţa apare într-o serie de imagini din 1964 făcute la vila ei
Foto: Getty

Pe numele de fată Sofia Villani Scicolone, Sophia Loren s-a născut la 20 septembrie 1934, la Roma, însă este mândră de originile napolitane ale părinţilor ei. Este fiica nelegitimă a inginerului Riccardo Scicolone şi a profesoarei de pian Romilda Villani. A avut o copilărie grea, din cauza sărăciei. A fost crescută de familia mamei. Pe tatăl său l-a întâlnit doar de trei ori ăn viaţă. La 16 ani a participat la concursul Miss Italia, unde juriul a creat pentru ea premiul Miss Eleganţă. Obţine apoi roluri mici în filme. În 1950 îl întâlneşte prima oară pe Carlo Ponti. Dar acesta era căsătorit cu Giuliana. Abia după 7 ani, când acesta divorţează în Mexic, se mărită cu el, la 17 septembrie 1957. Însă căsătoria e anulată în Italia, fiindcă nu s-a înregistrat divorţul în ţara natală. Continuă să trăiască împreună până ce Ponti divorţează în Franţa şi se căsătoresc din nou la 9 aprilie 1966. Din căsătoria lor rezultă doi fii, Edoardo şi Carlo Jr, astăzi în vârstă de 51 de ani. Sophia e o fervent catolică. Loccuieşte la Geneva, în Elveţia, din 2006. Mai are case la Napoli şi Roma.

Sophia Loren a jucat în 101 filme

Sophia Loren este una dintre cele mai importante actriţe din Italia şi din lume. A debutat în filmul “Quo vadis”. Într-un singur an a jucat în 15 filme în genericul cărora ea a apărut atât cu numele de Sofia Scicolone cât şi cu pseudonimul de Sofia Lazzaro. A jucat în 101 filme, dintre care cele mai importante sunt: “Ciociara”, din 1960, “Căderea Impieriului Roman”, din 1962, “Omul din La Mancha”, din 1972. În filmul “Ieri, azi şi mâine”, din 1963, scena de striptease pe care o face în faţa actorului Marcello Mastroianni a rămas celebră în istoria cinematografiei. Sophia are o stea pe Bulevardul celebrităţilor din Los Angeles.

Secretele Sophiei Loren

Sophia Loren spune că datorează frumuseţea uleiului de măsline, care nu-i lipseşte din alimentaţia zilnică. De asemenea, îşi dă cu ulei de măsline pe faţă şi pe corp. De aceea nu are riduri. Vedeta mai zice că se menţine datorită atenţiei pe care i-o dau în mod constant cei doi fii ai ei, Carlo Jr, care este muzician, şi Edoardo. Vedeta e de asemenea fericită de când a devenit bunica a 3 nepoţi: Vittorio (11 ani), fiul lui Carlo Jr, care e căsătorit cu  violonista maghiară Andrea Meszaros, Lucia (12 ani) şi Leonardo (8 ani), odraslele lui Edoardo şi ale soţiei lui, Sasha Alexander. Sophia a dezvăluit că şi-a păstrat mereu silueta datorită pastelor, preparatele ei preferate. „Pastele sunt foarte bune pentru sănătate, au confirmat medicii. Sunt carbohidraţi complecşi ce combat foamea şi previn scăderea nivelului de zahăr din sânge. Te ajută să nu mănânci mult şi să nu te îngraşi”, a mărturisit actriţa italiană. Sophia face plimbări lungi, se culcă devreme, după ora 20.00, şi se trezeşte zilnic la 5.30. Se uită puţin la televizor. Legendara vedetă italiană Sophia Loren împlineşte la 85 de ani, dar nu îi arată!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1