Şapte lucruri neştiute despre filmul «Titanic»

t124-hepta_3049913.jpg

Leonardo DiCaprio (43 de ani) şi Kate Winslet (42 de ani), în rolurile principale

S-a bucurat de un succes uriaş în întreaga lume! Filmul „Titanic”, scris şi regizat de James Cameron (63 de ani), cu Leonardo DiCaprio (43 de ani) şi Kate Winslet (42 de ani) în rolurile principale, prezintă o tragică poveste de dragoste ce se naşte la bordul vasului Titanic, care s-a scufundat în 1912, naufragiu în urma căruia au pierit 1.514 oameni.

Filmul a obţinut 11 premii Oscar şi a adus câştiguri de 2,28 miliarde $ de la lansarea sa, la 1 noiembrie 1997. Iată secretele şocante ale acestuia:

  1. Filmul câştigă încă 21.000 de dolari anual, la 20 de ani de la lansarea sa.
  2. Actorul Robert de Niro (74 de ani) a refuzat să joace rolul căpitanului Smith, deoarece a suferit o infecţie gastrointestinală la acea vreme.
  3. Regizorul James Cameron este cel care a desenat-o pe Rose în pielea goală, personajul jucat de Kate Winslet. Ea purta doar un slip în acest timp.
  4. Filmările începeau la ora 4.30 de multe ori. Se turnau aşa de multe scene, încât filmările durau 36 de ore în continuu.
  5. Filmările au fost mereu reale, nu generate pe computer, deşi au fost atât de grele. Filmul a costat 207 milioane de dolari. 
  6. Kate Winslet a refuzat să poarte costum special în timp ce filma în apa rece, pentru ca scenele să fie cât mai reale. De aceea, a făcut hipotermie şi s-a îmbolnăvit grav. 
  7. În timpul filmărilor, Leonardo DiCaprio a avut mereu în camera sa o şopârlă pe care o ţinea ca animal de casă. Reptila a reuşit să evadeze şi a fost călcată de un camion, ceea ce l-a făcut pe star să plângă precum un copil. 

Care a fost ultima masă de pe Titanic?

Conform documentelor recuperate de pe fundul oceanului, pasagerii de la clasa întâi au consumat rață la cuptor cu sos de mere, antricot de vită cu cartofi, porumbel la cuptor, foie gras, piersici în jeleu chartreuse, eclere cu vanilie și ciocolată sau sorbet de pepene galben.

t224-mv5bmjmyody3ntc3n15bml.jpg

La 20 de ani de la lansare, celebra ecranizare continuă să producă bani

 

La clasa a doua s-a mâncat pește alb la cuptor, pui cu orez, miel cu sos de mentă, jeleu de vin roșu și înghețată americană. La clasa a treia s-a mâncat supă de legume, porc la cuptor, cu salvie și ceapă, mazăre, cartofi fierți, biscuiți, budincă de prune cu sos dulce și portocale.

loading...
Loading...