Robert Redford, despre mișcarea #Metoo: «Este un punct de cotitură»

robert-redford-sundance-2017.jpg

FOTO
Robert Redford a vorbit despre mișcarea #Metoo și despre schimbările produse de aceasta
Foto:Arhivă personală

Actorul Robert Redford, în vârstă de 81 de ani, nu a rămas indiferent în ceea ce privește miscarea #Metoo și a vorbit despre rolul acesteia în timpul deschiderii Festivalului de Film de la Sundance care a avut loc joi, 18 ianuarie. Actorul consideră mișcarea ca reprezentând un punct de cotitură care va contribui decisiv la schimbarea culturii de la Hollywood în favoarea egalității dintre sexe.

Numeroase celebrităţi din toate domeniile, mai ales din cinematografie, au căzut în dizgraţie în ultimele săptămâni în urma scandalului Weinstein, care a explodat în octombrie când mai multe femei,peste 100 până în prezent,l-au acuzat pe producătorul de la Hollywood de hărţuire sexuală şi chiar de viol. În acest context, fondatorul Festivalului de Film de la Sundance, Robert Redford a ținut un scurt discurs despre rolul pe care îl joacă mișcarea creată în schimbarea anumitor comportamente, informează variety.com. "Din punctul meu de vedere, schimbarea este inevitabilă şi se va întâmpla. Sunt optimist. Este într-un fel o cotitură pentru că a bulversat ordinea lucrurilor, prin urmare femeile vor avea un loc mai important. Rolul bărbaţilor va fi de-acum încolo să asculte femeile şi să lase să fie auzite", a fost opinia renumitului actor. 

Robert Redford are 81 de ani și mai bine de 55 de carieră.  A câștigat mai multe trofee, printre care se numără unul pentru regie și unul onorific, în anul 2002, pentru întrega contribuție adusă la dezvoltarea culturii cinematografice. 

Loading...

Citește și

  • robert redford

    Actorul Robert Redford s-a bucurat de o vacanță romantică în Mexic alături de soția sa, Sibylle Szaggars. Trecerea timpului a lăsat urme adânci pe chipul și pe trupul unuia dintre cei mai arătoși actori din istoria cinematografiei, considerat odinioară cel mai bărbat în viață. La 80 de ani, Redford este aproape de nerecunoscut.

  • Robert Redford

    Ce frumos era odată şi ce s-a ramolit! Robert Redford este acum un bătrân cu faţa devastată de riduri. Cei care l-au văzut recent pe scenă au rămas şocaţi. Nu mai seamănă deloc cu superbul erou din ”Propunere indecentă”.