Prințul Harry, despre Prințesa Diana: ”Regret că n-am făcut asta mai devreme”

harry_wenn.jpg

printul harry
La 31 de ani, prinţul Harry rămâne unul dintre cei mai râvniţi burlaci
Foto: Wenn

Prințul Harry a lăsat la o parte eticheta regală și a vorbit deschis despre suferința provocată de moartea mamei sale, Prințesa Diana, și despre faptul că nu a împărtășit cu nimeni această suferință, decât foarte târziu, în urmă cu trei ani.

Prințul Harry (31 de ani), a rămas orfan când avea numai 12 ani. Prințesa Diana, la vremea aceea divorțată de Prințul Charles, a murit într-un cumplit accident de mașină, în tunelul Alma din Paris, în august 1997.

Harry a vorbit despre suferința provocată de această pierdere recent, la un eveniment dedicat sănătății mintale, la care au participat mai multe personalități din lumea sportului. Cu această ocazie, prințul a declarat într-un interviu acordat BBC că oricine poate avea probleme psihice.

printesa diana.jpg

printesa diana
Prințesa Diana a murit la paris, în august 1997. Avea 38 de ani
foto: AP

 

Evenimentul a fost pus la cale de Heads Together, organizația înființată de Prințul Harry și Ducele și Ducesa de Cambridge, și i-a adus împreună pe fotbalistul Rio Ferdinand, atleții Dame Kelly Holmes și Iwan Thomas și ciclista Victoria Pendleton. Toți aceștia au în comun o suferință psihică.

”Este în regulă să suferi, atâta vreme cât vorbești despre asta. Nu este o dovadă de slăbiciune. Ești slab dacă ai o problemă, dar nu o recunoști și nu o rezolvi”, a declarat Harry pentru BBC.

”Mulți cred că dacă ai o slujbă, dacă ai asigurată stabilitatea financiară, dacă ai o familie, o casă și tot felul de lucruri de acest fel, asta e tot ce-ți trebuie și ești perfect capabil să faci față la orice”, a adăugat prințul. Harry a făcut referire la moartea mamei lui, Prințesa Diana, atunci când a vorbit cu Rio Ferdinand. ”Îmi pare tare rău că nu am vorbit mai devreme despre asta.”

Tatăl a trei copii, Rio Ferdinand, fost jucător la Mancester United, și-a pierdut anul trecut soția bolnavă de cancer.

”Este foarte simplu pentru oricine să se uite la cineva ca Rio Ferdinand și să spună «Ai un salariu uriaș, ești un fotbalist de succes, conduci o mașină rapidă», dar la urma urmei, soția lui i-a fost răpită foarte devreme. Bineînțeles că suferă, chiar dacă are o slujbă minunată”, a declarat prințul Harry.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1