Phil Spector, celebrul producător al albumului ”Let It Be” al Beatles, a murit la 81 de ani. Era închis pentru crimă

phil-spector.jpg

Phil Spector, la procesul din 2009, când a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru crimă
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Producătorul american Phil Spector a murit la 81 de ani, în timp ce ispășea o pedeapsă pentru crimă. Spector, care a schimbat fața muzicii pop cu tehnica numită ”zidul sunetului”, a lucrat cu The Beatles, The Rightgeous Brothers și Tina Turner, printre alții

Moartea lui Phil Spector a fost confirmată de autoritățile din California. ”A fost declarat mort la ora 6:35 pm, sâmbătă, 16 ianuarie, la un spital din afara penitenciarului. Cauza oficială a morții va fi stabilită de un legist al Departamentului de Poliție din San Joaquin”, se arată într-un comunicat, potrivit bbc.com. 

Spector a produs 20 de hituri între 1961 și 1965, iar tehnica lui a influențat artiști precum The Beach Boys și Bruce Springsteen. Printre hiturile care au semnătura lui se numără "You Lost that Lovin’ Feeling" cântat de The Righteous Brothers, şi la "Be My Baby" al grupului The Ronnettes. A produs şi "River Deep, Mountain High" al Tinei Turner, și albumul Let It Be al trupei The Beatles. În 1989, a fost inclus în Rock and Roll Fall of Fame.

S-a retras din muzică după anii 1980, suferind de pe urma dependenței de alcool și droguri. În 2003, el a împușcat-o în cap pe actrița Lana Clarkson. În 2009, a fost condamnat la închisoare pentru 19 ani. 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1