O viață dedicată teatrului și cinematografiei! Franco Zeffirelli împlinește 95 de ani

646x404.jpg

foto
Franco Zeffirelli împlinește 95 de ani
Foto Getty Images

Cunoscutul regizor și producător de film, teatru și operă, Franco Zeffirelii, împlinește vârsta de 95 de ani. Este recunoscut pentru spectacolele de operă și pentru adaptările excepționale cinematografice ale unor opere aparținând lui Shakespeare, pentru care a primit două nominalizări la Oscar.

Pasiunea pentru teatru și-a descoperit-o în timpul studenției, atunci când s-a im0plicat în spectacolele companiei de teatru ale universității. După încheierea Celui De-al Doilea Război Mondial, a mers la Roma pentru a-și urma visul, acela de a avea o carieră în teatru. S-a alăturat companiei Morelli-Stoppa, unde a fost atât actor, cât și regizor de scenă.

Reușita sa ca regizor a fost reprezentată de producția din anii 1953-1953 a spectacolului "L'Italiana in Algeri". A lucrat la numeroase producții de teatru și operă, cele mai cunoscute și cele mai apreciate fiind "La Traviata", "La Boheme", "Turnadot", "Don Giovanni", "Carmen". 

'Romeo and Juliet'', lansat la 8 octombrie 1968, a constituit una dintre cele mai reuşite pelicule ale regizorului italian, care a fost şi nominalizat la Oscar şi la Globurile de Aur pentru cel mai bun regizor, relatează Agerpres. Seria televizată ''Jesus of Nazareth'' (1977) a fost un succes apreciat atât de publicul larg cât şi de cei specializați în domeniu. 

zeffirelli_giulietta_romeo.jpg

foto
Zeffirelli( stânga) a dat lovitura cu filmul "Romeo și Julieta"
Foto Italy Magazine

Una dintre peliculele realizate de Zeffirelli, cea care urmărește viața Mariei Callas, a fost filmată în București și a fost un succes, atât din punctul de vedere al costurilor, cât și al încasărilor deținute. 

În 1999 a fost recompensat cu premiul special al Festivalului internaţional de film ''Karlovy Vary'' pentru contribuţia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale. A obţinut, în 2003, premiul Festivalului internaţional de film de la Palm Springs pentru munca depusă în calitate de regizor. 

Loading...

Citește și

  • 2,18 miliarde de creştini din întreaga lume urmăresc în fiecare an cu sufletul la gură capodopera regizorului Franco Zeffirelli (93 de ani), „Iisus din Nazaret” (1977). Filmul a pătruns în conştiinţă şi a ajuns să se identifice cu Sărbătorile pascale. Robert Powell (71 de ani) a îmbrăcat straiele Mântuitorului în 1975 şi asta i-a schimbat complet viaţa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1