O tânără din Africa de Sud a câștigat Miss Universe 2019! Totul despre Zozibini Tunzi

zozibini_tunzi_hp.jpg

Zozibini Tunzi, Miss Universe 2019
Zozibini Tunzi a câștigat titlul de Miss Universe 2019
Foto: Getty

Zozibini Tunzi a fost încoronată Miss Universe 2019, duminică seară (8 decembrie), după ce i-a impresionat pe jurați la toate probele concursului de frumusețe. Pe locul doi a fost Mexic, iar pe locul al treilea a ieșit Miss Puerto Rico.

„Am crescut într-o lume în care o femeie care arată ca mine, care are culoarea pielii mele și părul meu, nu este niciodată considerată frumoasă. Sper că acest lucru se va opri astăzi”, a declarat Zozibini Tunzi, după ce a fost desemnată Miss Universe 2019, potrivit CNN. Tânăra de 26 de ani a câștigat marele premiu de 250.000 de dolari, dar și râvnita coroană pe care o va purta timp de un an, înainte să i-o înmâneze reginei frumuseții de anul viitor. Bijuteria este făcută cu aur de 18 karate și are 1.770 de diamante. Designul floral al coroanei este menit să reprezinte solidaritatea dintre femeile de pe toate cele șapte continente.

miss-universe-2019.jpg

Miss Mexico Sofía Aragón, Miss Puerto Rico Madison Anderson și Miss Universe 2019 Zozibini Tunzi
Miss Mexico Sofía Aragón, Miss Puerto Rico Madison Anderson și Miss Universe 2019 Zozibini Tunzi
Foto: Getty

Cine este Zozibini Tunzi, câștigătoarea Miss Universe 2019

zozibini_tunzi.jpg

Zozibini Tunzi, Miss Universe 2019
Câștigătoarea Miss Universe 2019 are 26 de ani
Foto: Getty

 

Zozibini Tunzi este o activistă care luptă pentru drepturile femeilor. Ea și-a dedicat întreg timpul pentru a lupta împotriva violenței bazată pe gen. În noiembrie, tânăra le-a cerut bărbaților sud-africani să redacteze scrisori de dragoste, care să facă parte din costumul național purtat de ea la gala Miss Universe 2019. Zozibini este o susținătoare a frumuseții naturale și vrea să le încurajeze pe femei să se accepte așa cum sunt. 

Zozibini Tunzi s-a născut în Toslo și a fost crescută în satul Sidwadweni, alături de cele trei surori ale ei. Când a crescut, s-a utat în Cape Town, în surburbiile Garden, și a urmat cursurile Univeristății de Tehnologie. S-a specializat în Relații Publice și Managament. Zozibini Tunzi a mărturisit că modelele ei în viață sunt părinții ei: „Mama mea m-a învățat cât de importantă este bunătatea sufletească, dar și că trebuie să rămân umilă și să îi ajut pe cei din jurul meu. Tatăl meu m-a învățat că educația, disciplina și munca sunt necesare”. 

zozibini-tunzi.jpg

Zozibini Tunzi, Miss Universe 2019
Zozibini Tunzi, pe podium la proba costumelor de baie
Foto: Getty

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1