Nicolas Cage se întoarce în România. Actorul va fi premiat la TIFF 2019

nicolas_cage.jpg

Nicolas Cage se întoarce în România. Actorul va fi premiat la TIFF 2019
Foto: Arhivă

Actorul Nicolas Cage, în vârstă de 55 de ani, va primi Trofeul Transilvania pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, în cadrul celei de-a18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Starul din „Leaving Las Vegas”, rol pentru care acesta deține un Oscar și un Glob de Aur, se va afla la Cluj, în perioada 31 mai-2 iunie.

Câștigător al unui premiu Oscar și deținător a numeroase alte trofee obținute în festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul și producătorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Vedeta americană se va afla la Cluj, între 31 mai și 2 iunie.

Nicolas Cage, succes răsunător în lumea filmului. Iată producțiile ce l-au făcut faimos!

Nicolas Cage a creat, de-a lungul timpului, roluri memorabile în cinema, trecând cu dezinvoltură de la blockbuster la filme de autor, fiind unul dintre cei mai bine cotați actori din toate timpurile. Pe numele lui real Nicolas Kim Coppola, acesta și-a dorit încă de mic copil să devină actor, inspirat fiind de idolul său, James Dean, dar și de numele răsunătoare din familia lui care activează în același domeniu. 

nicolas_cage_in_face-off.jpg

Nicolas Cage a dat viață multor personaje controversate
Foto: Arhivă

Din dorința de a-și câștiga faima în mod independent și pentru a evita nepotismul, a renunțat la numele de „Coppola” în favoarea lui „Cage”, după Luke Cage, unul dintre personajele sale preferate din colecția de benzi desenate Marvel Comics. Actorul a reușit să se pună în pielea a numeroase personaje, de complexități și facturi extrem de diferite, de la gangsterul din „The Cotton Club”, la adolescentul din „Birdy” (premiat în 1985 cu Marele premiu al juriului la Cannes). Faima internațională a lui Cage a venit însă după numeroasele sale roluri în comedii celebre și premiate precum: „Peggy Sue Got Married”, un succes de box-office, nominalizat la trei premii Oscar, „Raising Arizona (1987) – comedia neagră a fraților Coen, Moonstruck (1987), distins cu trei Oscaruri și un premiu BAFTA și lista poate continua. 

nicolas_cage_in_mandy.jpg

Nicolas Cage, în „Mandy”
Foto: Arhivă

Nicolas Cage, premiat la TIFF

Unul dintre rolurile sale de referință rămâne însă cel al scenaristului alcoolic din „Leaving Las Vegas”, care i-a adus Premiul Oscar și Globul de aur pentru cel mai bun actor. În 2002 a fost nominalizat a doua oară la Oscar pentru „Adaptation”, în care interpretează tot un scenarist, de aceasta dată în dublu rol. În 2010 a filmat pentru prima dată în România, pe străzile Bucureștiului și la Castelul Bran, pentru blockbuster-ul „Ghost Rider - Spirit of Vengeance”, iar în 2014 a revenit în țară pentru filmările la „The Dying of the Light”.

Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale într-un eveniment special ce va avea loc, în 1 iunie, în Piața Unirii Open Air, unde publicul va putea urmări ulterior câteva producții în care apare celebrul actor. În 2 iunie, este programat și un masterclass, întâlnire unică între superstar și cei ce doresc să îl cunoască mai îndeaproape. 

Loading...

Citește și