Monica Bellucci, acuzată de un tun de milioane de dolari

15_foto3-135-260-spl1652738_008.jpg

Monica Bellucci nu e cetăţean francez şi zice că şi-a plătit taxele în Regatul Unit
fotografii: guliver/ splashnews

Scandal monstru! Frumoasa Monica Bellucci e acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani în Elveţia şi Luxemburg. Fosta Doamnă Bond a comis evaziunea fiscală de care e învinuită de fiscul francez între 2011 şi 2013. La vremea aceea era căsătorită cu Vincent Cassell.

Tribunalul Federal elveţian a fost de acord să ofere sprijin autorităţilor franceze în ancheta care o are în vizor pe Monica Bellucci (53 de ani). Fiscul francez va putea astfel să afle detalii privind situaţia financiară din conturile bancare ale actriţei care a jucat în ultimul film din seria James Bond. Bellucci şi-a declarat rezidenţa fiscală în Londra, dar Fiscul francez nu a fost de acord pentru că la vremea respectivă era încă măritată cu Vincent Cassell.

 

Încă de atunci, Fiscul bănuia că actriţa, care are o avere estimată la 45 de milioane de dolari, îşi deschisese un cont secret în Elveţia. O investigaţie iniţiată inclusiv de Fiscul elveţian a descoperit că până în 2014 actriţa, care avea mai multe conturi deschise pe diferite nume, desfăşura activităţi financiare în paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice. Bellucci, care are doi copii Deva Cassell (13 ani) şi Leonie, de 7 ani, a reuşit în 2016 să convingă Tribunalul Federal Administrativ să nu le permită autorităţilor franceze să aibă acces la informaţiile privind conturile ei bancare. Astfel, cazul ei a ajuns la Tribunalul Federal. Avocatul lui Bellucci, Marc Vaslin, de origine franceză, a declarat pentru presa eleveţiană că „autorităţile franceze nu ar trebui să primească astfel de informaţii niciodată”.

„Clienta mea s-a născut în Italia şi şi-a ales ca rezidenţă fiscală Regatul Unit. Nu e cetăţean francez care îşi ascunde banii în Elveţia”, a explicat avocatul. În acelaşi dosar, ea e acuzată că ar fi „spălat” 2 milioane de euro în băncile din Luxemburg, folosind o companie de imobiliare fictivă, pe nume Aqua, la care era acţionară împreună cu Vincent Cassell.

Sean Connery, judecat într-un caz similar

 

Sean Connery (87 de ani) e şi el în centrul unui scandal similar de câţiva ani buni. Fostul James Bond şi soţia lui sunt anchetaţi într-un dosar de fraudă şi corupţie din cauza unei proprietăţi din Marbella. Dosarul „Golfinger” include fapte de corupţie dintre 1991 şi 2002, cu o miză de 200 de milioane de euro, orchestrate din umbră de primarul Jesus Gil şi consilierul Juan Antonio Roca, care a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1