La 85 de ani, Jean-Paul Belmondo încă mai cucerește inimi

belmondo.jpg

jean paul belmondo
Jean-Paul Belmondo a împlinit 85 de ani

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a împlinit 85 de ani. Este unul dintre cei mai decorați actori francezi, iar viața lui a fost ca și în filmele în care a jucat: sportiv, aventurier, iubăreț. Chiar și în ultimii ani s-a însurat și apoi a divorțat, iar acum se afișează cu alte tinere.

Timp de peste 20 de ani, la fiecare din cele 48 de filme lui Jean-Paul Belmondo au venit un milion de spectatori.

A împlinit 85 de ani și a fost felicitat de peste 125.000 de persoane pe pagina sa de Internet, în mai puțin de 24 de ore.

A fost și este iubit mai ales de femei. În ultimii 15 ani, s-a căsătorit, a divorțat, a  devenit tată la 70 de ani. În decembrie 2002, Jean-Paul Belmondo s-a căsătorit cu Natty, partenera sa de viaţă de mai bine de 13 ani. Cei doi au devenit părinţii unei fetiţe Stella (august 2003), fiind al patrulea copil al actorului. În 2008, actorul a divorţat, iar în 2009 a început să se afişeze cu noua sa cucerire, Barbara Gandolfi, fost model belgian, de care s-a despărţit în 2012.

O viață ca în filme

Actorul francez Jean-Paul Belmondo s-a născut la 9 aprilie 1933 la Paris. A fost pasionat încă din tinereţe de box şi fotbal. La vârsta de 16 ani a avut tuberculoză, iar părinţii l-au trimis în Auvergne pentru tratament. Debutează în teatru, în 1950, interpretând ”Frumoasa adormită” (La Belle au Bois Dormant), iar din 1951 începe studiile la Conservatorul de Artă Dramatică.

Jean-Paul Belmondo spune că succesul uriaș pe care l-a avut încă de la debut a fost un noroc datorat perioadei romantice prin care trecea filmul francez și mondial.

A fost catalogat drept ”antierou” lansat la sfârșitul anilor 50: buze groase, nas de boxer, privire impertinentă, mic de statură, temperament agitat, veşnic revoltat, nepăsător în faţa pericolului şi chiar a morţii.

Urmează filme comerciale, în care Bebel, cum a fost supranumit, a avut roluri de comedie, suspans și aventuri.

belmondo2.jpg

belmondo2
Bebel a rupt inimile femeilor cu statura sa atletică

belmondo3.jpg

belmondo3
Belmondo a jucat multe roluri de cuceritor

A jucat cu mari actriţe Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Danielle Darrieux, Romy Schneider, Jacqueline Bisset, Raquel Welch şi Francoise Dorleac, dar și alături de marii actori Alain Delon, Jean Gabin, David Niven, Omar Sharif şi Gerard Depardieu.

Primul său mare rol, în 1960, îl aduce în atenţia publicului și în scurt timp devine vedetă internațională. A interpretat roluri în care a făcut cascadorii fără să fie dublat. Abia după un urât accident, în 1985, a încetat să mai execute cascadorii.

De-a lungul anilor, Bebel a primit cele mai importante distincţii ale statului francez - Ordinul Naţional de Merit, în grad de comandor (1994) şi Legiunea de Onoare în grad de comandor (2007). În ianuarie 2011, a primit un premiu special din partea Asociaţiei criticilor de film din Los Angeles (LAFCA), pentru întreaga sa carieră.

Belmondo a suferit, în 2001, un accident vascular cerebral, care i-a lăsat urme. În 2009, a realizat un nou film "Un bărbat și câinele său” (Un homme et son chien) care a fost un eşec comercial.
Sursa: cinemagia.ro

 

Loading...