Goran Bregovic: «În tot ce fac este ceva românesc» VIDEO EXCLUSIV

goran.jpg

goran bregovic romania arenele romane
Celebrul artist a susținut un concert extraordinar în București
Foto: Arhiva personală

Goran Brecovic a revenit pe meleagurile românești și a susținut un concert de zile mari, sâmbătă (29 august), la Arenele Romane din Capitală. Click! a fost acolo și i-a luat un interviu în exclusivitate artistului.

Goran Brecovic a urcat pe scenă, în cadrul primei ediții a festivalului Baro Faro. Imediat după show-ul inedit, Click! și arista Anca Pop, care a colaborat cu el, l-au luat la întrebări pe celebrul artist.

Interviu inedit cu Goran Bregovic și Anca Pop

 

 • Goran, cum a fost spectacolul? Cum te simți după acest show?

Goran Bregovic: Îmi place să cânt în România pentru că aici muzica e importantă pentru oameni, deci e frumos să concertezi într-un astfel de loc.

 • Cum a fost să colaborezi cu Anca Pop pe ultimul album?

A scris câteva versuri. A fost foarte bine. Probabil vom colabora și pentru următorul album. Trebuie s-o întreb și pe ea.

 • Ce ne poți spune despre următorul album?

Numele albumului este „Three Letters from Sarajevo” („Trei scrisori din Sarajevo”). Sarajevo nu mai semnifică doar numele unui oraș, e un fel de metaforă despre cât de naivi suntem în acest secol. Iar acele trei scrisori sunt de fapt o scrisoare evreiască, una musulmană și una creștină. O să colaborez cu diferiți artiști din nou, pentru acest album.

 • Ce scrisoare va redacta Anca Pop pentru album?

 Probabil oamenii cărora le e greu să scrie versuri vor apela la ea.

 • Dacă Anca locuiește în România, iar ție îți place atât de tare aici, este posibil să colaborați chiar aici în România pentru album?

Da, așa cred. Pentru albumul trecut am înregistrat două cântece cu Florin Salam și cu alți trei artiști minunați din România. Cred că voi veni câteva zile aici pentru a lucra cu diferiți muzicieni.

 • Ce îți place cel mai mult la România, în afară de femei?

Normal, se știe  despre românce că sunt frumoase, dar pentru mine România a fost o mare descoperire. În perioada comunistă erați o țară misterioasă pentru noi, nu știam foarte multe, doar de Timișoara și atât. În primul meu turneu am cântat în toate orașele acelea din Transilvania și am descoperit această superbă țară. Oriunde mă duc în România, aud numai muzică frumoasă.

 • Ai ascultat piesa Ancăi, "Free Love", care ne-a înnebunit pe toți?

 Sigur că da.

 • Ai văzut și videoclipul?

Da! Foarte bun.

 • Chiar și pe acela în care Anca Pop e dezbrăcată?

Nu, pe acela nud...nu l-am văzut. Eu nu mai sunt în acea perioadă a tinereții.

 • Ce părere ai despre videoclipul original?

Îmi plac astfel de lucruri. Este vesel, optimist, în același timp este naiv și sexy. Este întotdeauna mai sexy acea naivitate pe care o descoperi ulterior.

 • Când am întrebat-o pe Anca de ce ai ales-o pe ea ca să colaborați, ne-a spus că ți-a trimis niște melodii și că ți-au plăcut. Dar nu cumva ți-a plăcut și de ea când ai văzut-o?

Da, normal. Nu lucrez într-un birou și nu sunt obligat să muncesc alături de oameni care nu îmi plac. De aceea fac muzică.

 • Voiam să știm dacă îți place de Anca, e blondă, sexy...

E ușor să îți placă de Anca.

 • Știu că ești foarte mult plecat în turneu, dar când mai ai timp și să compui? Am înțeles că ai 150 de concerte pe an.

Scriu pe drum. Înregistrez tot pe drum.

 • Când va fi următorul concert în România?

Nu știu, dar cred că anul acesta nu mai am nici unul aici.

 • Nu te-ai gândit să ai și un impresar în România, ca să vii mai des? Ai avut astfel de oferte?

 Da am reprezentanți aici. De fapt, cariera mea din România se datorează lui Dan Chișu, care îmi este un bun prieten, dar acum el se ocupă de industria filmelor , deci nu mai are timp să mă reprezinte. Acum are grijă de mine un britanic.

 • Ce-ți place cel mai mult atunci când călătorești? Sau te-ai plictisit să călătorești prin atâtea locuri?

Când sunt pe scenă uit tot ce este dificil, pentru că ador să fiu pe scenă. Dacă mă întrebi la ora 8 seara unde aș vrea să fiu, ți-aș spune că aș vrea să fiu pe scenă alături de muzicienii mei. E cel mai bun loc din lume. Dar da, obosesc. Uneori trebuie să zbor din Peterskburg la San Francisco în aceeași zi, dar când începe concertul și urc pe scenă, sunt ca nou.

 • Se gândește Goran la pensionare?

Da. Înainte să mă cunoașteți, eram cel mai mare rockstar la mine în țară (Bosinia și Hezegovina n.r) și m-am plictisit de asta. Mi-am cumpărat o casă pe o insulă și înainte să înceapă războiul,  deja practicam pescuitul și toate acestea, deci eram gata să mă retrag. Dar a început războiul și am avut noroc că eram în Paris la acea vreme. Am pierdut totul într-o singură zi din cauza războiului. Tot ce aveam: conturi la bancă, case, mașini, bărci, absolut tot. Așa că a trebuit să o iau din nou de la zero. A fost probabil cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat vreodată, pentru că și cele mai luxoase rutine, sunt doar niște rutine. Începutul este frumos. În timpul perioadei comuniste nu am lucrat foarte mult, deoarece taxele erau 90%, deci lucram o dată la doi trei ani. Deci nu sunt chiar un tip care se gândește la pensionare. Încă scriu versuri, încă am multe lucruri de învățat deci nu sunt pregătit să mă retrag.

 • Asta speram și noi să ne spui. Am vrea să le transmiți un mesaj românilor.

G.B: În primul rând, vă mulțumesc pentru acest concert minunat pe care l-am susținut aici, în această seară (sâmbătă, 29 august n.r). Sunt recunoscător României pentru toată influența și toate lucrurile frumoase pe care mi le-a oferit. În tot ce fac este ceva românesc. Vă mulțumesc pentru tot și sper că voi mai cânta pentru voi, vă voi face fericiți și vă voi face să dansați, mulți ani de-acum încolo.

Goran Bregovic și Anca Pop au luat cina împreună, cu o zi înaintea concertului de la Arenele Romane

 • goran bregovic anca pop
  Goran Bregovic și Anca Pop au luat cina împreună, cu o seară înaintea concertului de la Arenele Romane
  Foto: Alex Muscaliu
 • goran bregovic anca pop
  Cei doi artiști s-au delectat cu mâncare și băutură timp de trei ore
  Foto: Alex Muscaliu
 • goran bregovic anca pop
  La miezul nopții, Goran și Anca s-au hotărât să părăsească restaurantul
  Foto: Alex Muscaliu
 • goran bregovic anca pop
  Goran Bregovic și Anca Pop au plecat împreună spre hotelul cântărețului
  Foto: Alex Muscaliu
 • Maximize

1/4
 

Goran Bregovic a ajuns în România, vineri (28 august), în jurul orei 6:00 seara, cu o zi înainte de a susține concertul de la Arenele Romane. Anca Pop, colaboratoare și prietenă bunuă cu artistul,  l-a invitat la cină la ora 9.00, iar el a acceptat deși era extrem de obosit. Cei doi au cinat și au vorbit timp de trei ore și s-au hotărât să plece la miezul nopții. După ora 12:00, cei doi au plecat spre hotelul artistului. 

Artistul este îndrăgostit până peste cap de România

Goran Bregovic a concertat de nenumărate ori la noi în țară. Prima oară a făcut cunoștință cu publicul român în anul 1999, apoi a revenit în 2001. După o perioadă de doi ani, în 2003, celebrul artist s-a întors din nou la publicul de care s-a îndrăgostit și a concertat în Timișoara, Iași, Cluj, Brașov și București. În 2006, el a susținut trei concerte la București, la Sala Palatului. La doar un an, Goran a revenit în București, în perioada 8-16 mai 2007, unde a susținut un concert în cadrul ''Turneului Național Goran Bregovic''.

În 2008, a aterizat din nou pe meleagurile românești pentru a-și încânta fanii cu noile albume. A fost prezent și la selecția națională a Eurovision și a concertat la Iași. A revenit după doi ani, în 2010, pe scena Sălii Palatului din Capitală. În 2012, s-a prezentat la Craiova, iar în 2014 a concerta la Sala Palatului. Nici în acest an, Goran Bregovic nu a putut sta departe de România, drept dovadă concertul extraordinar pe care l-a susținut pentru publicul Bucureștean, aflat la Arenele Romane. Cu siguranță nu va trece mult timp până ce îl vom revedea pe celebrul arstist pe plaiurile mioritice. 

Loading...

Citește și