George Mariș, cel mai bun competitor de la "Ninja Warrior", a murit! S-a prăbușit cu parapanta de pe Vf. Caraiman

george-maris-ninja-2.png

george maris
George Maris a murit la 32 de ani, după ce s-a prăbușit cu parapanta de pe Vf. Caraiman
Sursă foto: PRO TV

Sfârșit dramatic pentru cel mai bun competitor de la concursul „Ninja Warrior”, care a fost difuzat de PRO TV. Brașoveanul George Mariș a murit la 32 de ani, încercând să-și ia zborul cu o parapantă rapidă de pe vârful Caraiman. Deși nu era prima dată când făcea acest lucru, o clipă de neatenție și o decolare ratată i-a adus sfârșitul în câteva secunde. El practica un sport periculos din cauza căruia alte zeci de persoane din întreaga lume și-au pierdut viața.

Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni, a declarat că apropiații lui George Mariș au anunțat accidentul acestuia. Sportivul nu a avut nicio șansă de supraviețuire în condițiile în care a căzut de pe o stâncă. 

„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut de la o înălțime de câteva sute de metri și nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat Claudiu Vasilescu de la Salvamont Bușteni.

george-maris.jpg

george maris
George Maris era un împătimit al sporturilor extreme
Sursă foto: Captură video

Un alt salvamontist este de părere că decolarea eronată i-a produs decesul, deși îl descrie pe George Mariș drept un foarte bun alpinist.„Un sport de mare risc. Piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă. Bănuiesc, adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, un om de munte şi cunoştea pericolele”, spune un alt salvamontist.

George Mariș, cel mai bun concurent de la Ninja Warrior

În anul 2018, George Mariș îi cucerea pe telespectatori cu abilitațile sale sportive pe care le-a demonstrat în emisiunea Ninja Worrior. „Acum doi ani, George i-a uluit pe telespectatori cu calităţile sale atletice, dar mai ales prin stăpânirea de sine şi modestia sa. Aşa va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut”, au transmis, miercuri, cei de la Pro TV.

george-la-ninja-warrior.png

george la ninja warrior
George, la Ninja Warrior
Sursă foto: Captură video

În 2018, în aceeaşi zonă, un turist american s-a prăbuşit în timpul unui salt extrem, executat tot cu o parapantă de viteză, de la Crucea de pe Caraiman, spre Buşteni.

Speedflying este un sport nou şi puţin cunoscut în România. Nu are foarte mulţi adepţi, tocmai pentru că este foarte riscant. Până acum, zeci de pasionaţi ai acestui sport din întreaga lume şi-au pierdut viaţa încercând să cucerească cele mai înalte creste.

 

Loading...

Citește și

  • ninja worrior romania

    250 de concurenți s-au luptat pentru premiul cel mare de la Ninja Warrior România, show-ul cu care PRO TV a vrut să bată audiențele mari produse de Exatlon. Dintre aceștia, 25 au concurat în finala de duminică, 28 octombrie, cu speranța că-și vor adjudeca suma consistentă de 100.000 de euro. Surpriză imensă însă: premiul cel mare nu a fost acordat.

  • Toamna aceasta, la PRO TV vom avea parte de un nou reality-show, „Ninja Warrior”, pentru care filmările au început deja. Reporterul Click! a intrat în culisele acestui show, însă într-un mod cu totul surprinzător, fără să ştie ce i se pregăteşte de către echipa postului de televiziune. Vă invităm să citiţi întreaga aventură şi să intraţi în atmosfera plină de adrenalină.