Filmul despre viaţa legendarului David Bowie, plin de controverse: «Era un ciudat afon»

david_bowie_defect_privire.jpg

Cântăreţul a murit la vârsta de 69 de ani, răpus de cancer
Foto:GettyImages

Viaţa cântăreţului David Bowie a fost una la fel de interesantă şi plină de intrigi precum muzica bizară pe care a compus-o în timpul celor peste 40 de ani de carieră. Personalitatea cameleonică pe care o reflecta în ţinutele controversate pe care le schimba, dar şi răspunsurile controversate oferite în timpul interviurilor l-au transformat într-o persoana ingrata pentru unii şi într-un idol pentru alţii.

La începutul carierei sale, David Bowie a fost etichetat de către televiziunea naţională britanică ca fiin un amator, complet afon. În plus, artistul venerat de sute de mii de persoane de pe întreg mapamondul se temea teribil să nu înnebunească şi să sfârşească prin a se sinucide, asemenea fratelui său vitreg. Aceste informaţii şi multe alte amănunte din viaţa omului şi artistului David Bowie vor apărea în filmul documentar Fnding Fame, care va fi lansat în data de 9 februarie în Mare Britanie, urmând să fie disponibil şi în România în decursul a câteva săptămâni.

n78p07op6fc01.jpg

David Bowie, alături de fratele vitreg, Terry, diagnosticat cu schizofrenie

Fratele vitreg al lui Bowie, pe nume Terry Bruns, a avut un impact deosebit asupra dezvoltării artistului. El a fost cel care i-a făcut cunoştinţă lui Bowie cu religia budistă, muzica jazz, dar şi cu poezia. Din păcate, nu au avut ocazia să dezbată prea mult pe marginea acestor teme, întrucât Terry, diagnosticat cu schizofrenie, a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa la vârsta e 47 de ani. S-a aruncat în faţa unui tren din Coulsdon în anul 1985, iar impactul a fost unul fatal, potrivit dailymail.co.uk. 

Bowie a continuat să aplice cele învăţate de la fratele său şi şi-a urmat propriul destin, indiferent de culmile, adesea abrupte, pe care l-a dus. Artistul a murit la vârsta de 69 de ani, în urma unei lupte îndelungate cu o boală encruţătoare, cancerul şi este considerat unul dintre muzicienii care au deţinut cele mai multe discuri şi albume vândute.

david_bowie_1.jpg

David Bowie, un artist recunoscut pentru apariţiile sale camelonice
Foto:GettyImages

Începutul carierei sale nu a fost unul simplu, însăşi televiziunea naţională etichetându-l ca fiind un “ciudat amator, incapabil să cânte”. Adevărul este că lui Bowie îi plăcea să se bucure de aplauze şi să fie mereu în centrul atenţiei, iar uneori apela la minciună pentru a menţine interesul celorlalţi. 

În documentarul ce va fi lansat pe 9 februarie, verisoara acestuia, Kristina Amadeus susţine că Bowie exagera gravitatea problemelor psihice cu care s-a confruntat familia sa. “Una dintre ideile neadvărate pe care David a continuat să o susţine pentru mult timp public a fost aceea că a provenit dintr-o familie în care bolile psihice au fost ceva complet obişnuit, nu o excepţie. Asta pur şi simplu nu este adevărat. Da, Terry a cedat şi şi-a pus capăt zilelor, dar probabil de la consumul de acd, nu de la schizofrenie”, a mărturisit aceasta.  

daivd_bowie.jpg

David Bowie, alături de cea de-a doua soţie, fotmodelul Iman
Foto:GettyImages

Documentarul dezvăluie faptul că îndrăgitul artist a dorit întotdeauna să se bucure de atenţia şi iubirea exclusivă a mamei sale, o femeie rece, care întâmpina mari dificultăţi în exprimarea sentimentelor.

David Bowie , numele său real fiind David Robert Jones,  s-a nascut pe 8 ianuarie 1947, la Londra. A inspirat generaţii de cântăreţi, dar şi artisti plastici, filozofi, scriitori. Bowie a jucat în filme şi piese de treatru şi a realizat piese de teatru.

daivd_bowie_cancer.jpg

Artistul a decedat în urma unei lupte de 18 luni împotriva cancerului
Foto: Captură video

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Bowie între 1970 şi 1980. În anul 1992 s-a căsătorit cu modelul Iman, cu care a avut o căsnicie fericită până în momentul morţii sale.  David a avut un fiu  pe nume Duncan Jones  cu prima soţie, iar împreună cu Iman are o fiică - Alexandria Zahra Jones.

Loading...

Citește și