De ce dizabilitate suferă Victoria Beckham. Le-a transmis-o tuturor copiilor!

victoria-beckham-dislexie.jpg

Victoria Beckham a dezvăluit că suferă de dislexie
Foto Getty Images

Problemele nu le ocolesc nici pe vedete! Deși fanele Victoriei ar băga mâna în foc că aceasta e „perfectă”, fosta membră a trupei „Spice Girls” a dezvăluit în cadrul unei emisiuni că se confruntă de ceva vreme cu o afecțiune care o împiedică să ducă o viață 100% normală. Mai mult decât atât, soția fostului fotbalist David Beckham a mărturisit că nici copiii ei nu au scăpat de puterea factorului genetic, aceștia moștenind tulburarea de la mama lor. Iată despre ce este vorba!

Afecțiunea nu este una gravă, însă nu poate fi tratată, doctorii nedescoperind încă un leac. Este vorba despre dislexie, o tulburare ce constă într-o deficiență de învățare care împiedică dezvoltarea capacității de a citi. Pentru dislexici, literele ce alcătuiesc cuvintele se încurcă, fapt care poate degenera în dificultate sau imposibilitatea de a citi. 

Victoria Beckham a dezvăluit că întreaga ei familie se confruntă cu dislexie 

Creatoarea de modă Victoria Beckham a declarat pentru Financial Times că s-a autodiagnosticat cu dislexie. Se pare că cei patru copii ai săi și ai fostului fotbalist David Beckham sunt pasionați de latura creativă și de sporturi în detrimentul domeniilor academice, însă, când a fost întrebată, în cadrul aceluiași interviu, de ambițiile de viitor ale copiilor ei, Victoria a spus, ușor amuzată: „Dislexia aleargă în ritm de galop în familia noastră”, încercând, probabil, să sublinieze problemele zilnice prin care trec fiii ei, care au fugit, astfel, de domeniile nu tocmai „prietenoase” cu dislexia, potrivit Grazia Daily. 

victoria-beckham-copii-.jpg

Victoria a dezvăluit că dislexia îi afectează și familia, implicit pe copiii ei și ai lui David Beckham
Foto Getty Images

Brooklyn, în vârstă de 20 de ani, este pasionat de fotografie și cochetează cu modellingul, Romeo, care are 16 ani, se antrenează să devină jucător de tenis, Cruz, în vârstă de 14 ani, adoră să cânte, iar Harper, în vârstă de 7 ani, singura lor fetiță, „este foarte băiețoasă” aparent, după spusele mândrei mămici.

Victoria Beckham a mai spus că cei trei fii ai cuplului și-au abandonat ambițiile de a deveni fotbaliști, de teamă că își vor dezamăgi celebrul tată. Aceasta a acceptat deciziile fiilor săi, susținând că i-a spus lui Romeo, care și-ar fi exprimat vocal temerile, că tatăl lui „dorește doar ca el să fie fericit”. 

Ce este dislexia și cum se manifestă 

Dislexia este o tulburare nervoasă care constă în dificultatea de a citi şi de a înţelege ceea ce se citeşte, care nu afectează însă capacităţile intelectuale ale unei persoane. Potrivit psihologilor, la un copil aflat în primii ani de şcoală, dislexia se poate manifesta prin oboseală mare în timpul cititului, dificultăţi în urmărirea rândului de la stânga spre dreapta sau facerea multe greşeli în citirea cuvintelor, textelor (apar omisiuni, adăugiri, inversiuni de litere, silabe, cuvinte). Pacienţii cu dislexie nu au un nivel mai scăzut de inteligenţă şi nu învaţă mai greu alte lucruri în afară de citit. Totuşi, incapacitatea de a citi repede sau fluent poate face multe arii de studiu greu de urmat. 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Afacerile se păstrează în familie! Noua iubită a lui Brooklyn Beckham, Hana Cross, a ajuns rapid la inima „mamei soacre”, Victoria, care profită de faptul că aceasta e model și „i-a dat de lucru”. Victoria Beckham i-a propus „norei” ei să-i promoveze noua linie vestimentară, iar fotomodelul a acceptat fără să clipească, doar e bine să fii în grațiile mamei alesului inimii tale!

  • Toată lumea se întreabă cum reușesc vedetele să își păstreze aspectul feței intact, chiar și după ce anii au trecut și ar fi trebuit să lase câteva urme și pe chipurile lor. Cum timpul nu iartă, majoritatea admiratorilor acestora se gândesc că starurile apelează cu siguranță la operațiile estetice, însă se pare că pentru unii, aceste intervenții nu sunt singurele metode la care recurg pentru a obține rezultatul mult visat.