Cum era, de fapt, Salomé. Am cunoscut-o pe Edith Gonzalez dincolo de telenovele

edith-gonzales-romania.jpg

edith gonzales
Edith Gonzales, în aeroport, cu buchetul de liliac pe care îl primise la biserica Sfântul Anton din București
foto: arhivă personală / Ines Turturică

Actrița Edith Gonzalez a murit joi, 13 iunie, la doar 54 de ani, în urma unei boli necruțătoare, cancerul ovarian. Pentru orice jurnalist, această veste tristă se transformă, vrând-nevrând, în știre. Pentru mine a devenit una dintre cele mai triste povești, căci am avut onoarea și bucuria să o cunosc și să mă las fermecat de delicata Salome. Se întâmpla în 2007, chiar la București.

Vestea morții actriței Edith Gonzalez a căzut ca un șoc joi seara, când am plecat din redacție. Nu m-am gândit vreodată că voi aşterne atât de devreme aceste amintiri, despre această fermecătoare actriţă, născută pe 10 decembrie 1964, în Monterey, Mexic. După Revoluție, când românii devorau romantismul la TV, telenovelele “Inimă sălbatică/ Corazón salvaje” (1993) și Salomé (2001) deveniseră un refugiu la fel de așteptat precum celebrele producții “Dallas”, “Sclava Isaura” sau “Beverly Hills”.

La aflarea veştii că protagonista din “Inimă sălbatică” va veni în România, la invitaţia postului Acasă TV, nu ştiam cum să fac să ajung mai repede la această întâlnire pe care o proiectam deja ca pe una memorabilă. Invitaţia a venit rapid, fiind cunoscut în branșă drept un fan al serialelor de televiziune şi al telenovelelor. Se petrecea în noiembrie 2007.

edith-gonzales_4.jpg

Reporterul Click!, Gheorghe Chelu, la întâlnirea cu Edith Gonzales
foto: arhivă personală

M-am întâlnit cu Edith Gonzalez la hotelul Hilton, din București, acolo unde actrița a fost cazată. Eu aveam în față cea mai delicată femeie pe care o văzusem până atunci, ea avea în față un uriaș cu un munte de emoții în piept. Ştiam că îi plac florile şi am ales un buchet special, lalele șatirate, roușu cu alb, pentru că acelea mi s-au părut mie cele mai interesante. Aveam 30 de ani, iar ea, 43. Am ajuns la întâlnire cu mult timp înainte, iar clipele treceau greu.

1/14

Edith Gonzalez a coborât fix la ora stabilită, impecabilă, radioasă. Parcă era şi mai frumoasă decât în telenovelele în care a jurcat. I-am oferit florile şi am stat de vorbă în fața reportofonului. Eu sorbeam fiecare cuvânt, clipele zburau cu repeziciune. Am aflat atunci că este interesată de ceea ce se întâmplă în ţara noastră, atât de prezent cât şi de trecut, în special de Vlad Ţepeş. Edith ne-a povestit că, la vremea aceea avea un editorial într-un ziar mexican, şi că urma să scrie acolo despre vizita în România. După întâlnire s-a îndreptat spre Buftea, unde a filmat pentru postul Acasă TV, pentru telenovela “Inimă de țigan”, dar s-a aflat și pe platourile de filmare ale emisiunii „Dansez pentru tine”, de la Pro TV. Edith Gonzalez a dansat pentru cazul unui băieţel care avea probleme de sănătate. Vedeta a făcut parte din juriu în prima jumătate a emisiunii, apoi s-a retras pentru a se pregăti pentru a doua zi. Am urmărit-o îndeaproape, iar sâmbătă s-a întâlnit cu fanii din România, însă și-a făcut timp să viziteze și castelul Bran, despre care s-a zvonit că ar fi vrut să îl cumpere.

Ines Turturică: “Își dorea să viziteze Constanța cu fiica ei, Constanza”

Ines Turturică, cea care la vremea aceea lucra în departamentul de Comunicare de la Acasă TV, a fost mâna dreaptă a actriţei Edith Gonzalez la venirea ei în România. Am rugat-o să ne povestească amănunte despre vedeta care a bucurat milioane de telespectatori din toate timpurile. „Am cunoscut zeci de actori îndrăgiţi de milioane de oameni, pe întreg mapamondul. Dar niciunul nu m-a impactat atât de mult precum Edith Gonzalez. Era un om extrem de citit, extrem de cult, extrem de veselă, şi în acelaşi timp extrem de serioasă, atunci când se impunea. Iubea România. Ştia tot despre România, de la istoria noastră, la geografie... Mi-aduc aminte că mi-a spus, într-una din vizitele pe care le-a făcut aici, că avem un oraş, Constanţa, la mare, pe care îşi doreşte foarte mult să îl viziteze. Dar îşi dorea să îl viziteze cu fiica ei, Constanza, care poartă numele acestui oraş. Timpul nu ne-a permis... Iubea să fie un om normal, de aceea fugeam de bodyguarzi şi ne plimbam pe străzile Bucureştiului. Adora bisericile ortodoxe. Una care i-a plăcut foarte mult, în Bucureşti, a fost biserica Sf. Anton, în care am intrat şi s-a rugat. La iesire, o femeie în vârstă, care nu ştia cine este Edith, ne-a oferit 2 buchete de liliac. I s-a luminat faţa şi a ţinut moţiş să ia cu ea aceste flori în avion. Spunea tot timpul că Bucureştiul este, într-adevar, Micul Paris, oraş pe care ea îl vizita măcar o dată pe an. Ajunsă în Mexic, Edith m-a invitat la ea şi a ţinut morţiş să îmi ofere o mâncare considerată «nectarul aztecilor». Nu mi-a spus ce era, am mâncat, mi-a plăcut teribil de mult, apoi mi-a spus că tocmai mâncasem ouă prajite de furnică (râde). În mediul ei era extrem de veselă, copilăroasă şi ne maimuţăream mai tot timpul”, ne-a povestit Ines Turturică.

edith-gonzales-ines-turturica.jpg

edith gonzales si ines turturica
Edith Gonzales și Ines Turturică au avut o prietenie aparte
foto: arhiva personala / Ines Turturică

Gheorghe Dinică era fermecat de ea

Iată ce ne-a mai povestit Ines Turturică de la filmările pentru telenovela “Inimă de țigam”. “. A avut ocazia să îl cunoască pe marele actor Gheorghe Dinică, la filmările pentru «Inimă de ţigan». „Domnul Dinică era fermecat de ea, la fel şi Edith de dânsul. În altă ocazie, a venit pentru un dans cu Mihai Petre, la «Dansez pentru tine». Să spun că în jumătate de oră, spre uimirea tuturor, a învăţat dansul? Edith a fost şi va rămâne, pe lângă acea mare actriţă cunoscută pe întreg mapamondul, acel înger de om, deştept, cultivat, modest şi extrem de vesel. Genul de om care a luminat şi va lumina vieţile celor care au cunoscut-o”, ne-a povestit Ines Turturică.

Citește și:

Cumplit! Edith Gonzalez este a doua soţie pe care Lorenzo Lazo a pierdut-o din cauza cancerului

Imaginea emoționantă apărută pe contul de Instagram al lui Edith Gonzalez, după ce actrița mexicană a murit

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1