Controverse după recitalul Madonnei de la Eurovision 2019. Gestul care i-a înfuriat pe organizatori

madonna_dansatori.jpg

madonna eurovision 2019
Madonna şi armata ei de dansatori de la Eurovision 2019
foto: Getty Images

Madonna i-a făcut pe organizatorii Eurovision 2019 să le pară rău că au acceptat onorariul uriaş de un milion de dolari pe care artista l-a cerut ca să susţină un recital în marea finală de la Tel Aviv. Celebra cântăreaţă, invitată să cânte două piese, a stârnit controverse, după ce doi dintre dansatorii săi au afișat pe ținute mesaje politice.

Deși organizatorii Eurovision se temeau că anumiți concurenți ar putea profita de momentele din concurs pentru a transmite mesaje politice, cea care i-a luat în surprindere a fost chiar Madonna.Artista şi-a pus tot staff-ul concursului muzcal în cap după aceast incident. 

În timpul melodiei „Future”, pe uniformele a doi dintre dansatorii săi au fost prinse steagurile Palestinei și Israelului. Cei doi s-au ținut de mână, un gest menit să transmită că Palestina și Israelul pot coopera, scrie Haaretz.

madonna.jpg

madonna eurovision 2019
Artista pe scenă într-un moment special al coregrafiei controversate
foto: Getty Images

Ca urmare a controversatului moment, organizatorii competiției muzicale au transmis că la repetiții dansatorii nu au apărut purtând cele două steaguri și că nici nu au primit permisiunea de a afișa mesaje politice în timpul spectacolului Madonnei.

„Eurovision este un eveniment apolitic și Madonna fusese informată cu privire la acest aspect”, se precizează într-un comunicat.

madonna_tel_aviv.jpg

madonna tel aviv eirovision 2019
Madonna a fost intens comentată după prestatţia dansatorilor ei
foto: Getty Images

Alți dansatori au apărut pe scenă purtând măști de gaz, în timp ce pe cap aveau coronițe de flori. Pe rețelele de socializare, oamenii au criticat apariția, precizând că „nu e nimic mai revoltător decât gazele lacrimogene folosite în Gaza.”

Madonna a primit un milion de dolari pentru finala Eurovision 2019

Madonna a ajuns laTel Aviv de miercuri, cu o echipă formată din 140 de persoane. Artista a interpretat două piese în timpul finalei competiţiei, moment artistic pentru care a primit un onorariu fabulos de un milion de dolari. Primul dintre cântece va apărea pe viitorul material al discografic al artistei, "Madame X", iar al doilea este un hit mai vechi. 

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna, în vârstă de 60 de ani, este şi cel mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Cel de-al 14-lea album de studio al Madonnei va fi lansat spre sfârşitul acestui an şi va fi promovat printr-un turneu, primul, după trei ani de pauză.

 

Citeşte şi:

 

Eurovision 2019. Ce țări cântă în prima semifinală de la Tel Aviv

Cu ce șanse este cotată Ester Peony la câștigarea Eurovision 2019. Intră în concurs în 16 mai

 

Loading...

Citește și

  • Eurovision Song Contest 2019 începe în seara aceasta cu prima semifinală, iar surprizele se țin lanț. După aflarea veștii ca Madonna va concerta în cadrul finalei de la Tel Aviv, a fost un singur pas până la aflarea sumei pentru care ea a acceptat să facă acest lucru pe data de 18 mai.