Cine este Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision 2019. Este al doilea bisexual care a reprezentat Olanda

59777400_2422100524742879_8334611604741823460_n.jpg

Duncan Laurence este câștigătorul Eurovisoon 2019
Foto Instagram

Olanda a făcut o impresie foarte bună pe toată durata concursului Eurovision de anul acesta, iar în final au primit trofeul cel mare. Duncan Laurence a interpretat piesa «Arcade», iar performanța sa vocală a convins juriul și publicul să-i ofere prima poziție în topul concursului, astfel că, în 2020, Eurovision se va desfășura în Olanda.

După 44 de ani de când s-a organizat ultima oară Eurovisionul în Olanda, Duncan Laurence a reușit să obțină cele mai multe puncte și să aducă la el în țară concursul. Este cea de-a cincea victorie a Olandei de până acum.

Duncan Laurence are 25 de ani, dar este deja foarte cunoscut în toată lumea, artistul și-a programat deja un turneu european. A urmat cursurile școlii Rock Academy din Tilburg, una dintre cele mai prestigioase școli de acolo.

După ce a terminat facultatea, el și-a înființat o trupă alături de un prieten și s-au bucurat de succes. De curând, în cadrul unei conferințe de presă, el a recunoscut faptul că este bisexual și nu se simte deloc jenat de acest lucru, și în fond nici nu ar avea de ce.

„Acum câțiva ani am ieșit și am spus că sunt bisexual! A fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea. Nu pentru că nu pot să aleg între fete și băieți… Pur și simplu, alegerea mea este clară. Mă îndrăgostesc de o persoană, iar acum mă simt norocos că am găsit-o! Sunt mai mult decât un artist, sunt o persoană, sunt o ființă vie, sunt bisexual, sunt muzician! Și sunt mândru că am șansa să arăt ce sunt și cine sunt. Iubesc oamenii și îi iubesc pentru ceea ce sunt!”, spune Duncan.
 

Loading...

Citește și

  • În ultimul act al Eurovision 2019, participă reprezentații țărilor calificate din cele două semifinale, lista finaliștilor fiind completată de reprezentanții țărilor din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia –calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel.

  • Marea Finală Eurovision se transmite în direct sâmbătă, 18 mai, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+,începând cu ora 22.00. Joi seara, într-un show transmis în direct la TVR 1, publicul din România a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision 2019.