Chitara lui Kurt Cobain, vândută pentru 6 milioane de dolari! Faima și decăderea solistului Nirvana, mort la 27 de ani

kurt-cobain-concert-1993.jpg

kurt cobain
Chitara pe care a folosit-o Kurt, în concertul difuzat de MTV în 1993, a fost vândută pentru 6 milioane de dolari
Foto Gettyimages

Kurt Cobain este considerat unul dintre numele sonoare ale genului grunge, muzica sa fiind apreciată de milioane de oameni din întreaga lume. Un spirit neînţeles, el a atins faima alături de trupa Nirvana şi a decis să îşi pună capăt zilelor atunci când formaţia se afla pe culmile succesului. În urma sa au rămas multe cântece, fanii care nu au înţeles gestul idoluli lor şi obiecte care au fost scoase la licitaţie pentru sume fabuloase. Acesta este şi cazul chitării acustice pe care Kurt a folosit-o în cadrul concertului acustic pe care la susținut pentru postul MTV, în anul 1993. Iată cât a scos din buzunar un admirator al lui Kurt pentru a intra în posesia celebrei chitări!

Ultima chitară la care a cântat Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, înainte să se sinucidă, a devenit și cea mai scumpă chitară din lume. Instrumentul a fost cumpărat la licitație pentru fabuloasa sumă de șase milioane de dolari! Chitara elctro-acustică Martin D-18E, produsă în 1959, și care a fost vândută în cadrul licitației „Music Icons”, organizată în weekend-ul trecut de Julien’s Auctions, este cea la care Kurt a cântat cu puțin timp înainte de a-și încheia socotelile cu viața.

Conform casei de licitaţii din Beverly Hills, suma de 6 milioane de dolari reprezintă „un nou record pentru o chitară”. Recordul anterior fusese deținut de una dintre chitările lui David Gilmour, membru al formației Pink Floyd. 

Bluza purtată de Kurt într-un concert acustic, vândută pentru 334.000 de dolari 

Nu este primul record pe care îl obține unul dintre lucrurile care au aparținut lui Kurt Cobain. Anul trecut, bluza de culoare verde-olive pe care el a purtat-o în timpul concertului acustic susținut la MTV, a fost vândută pentru suma de 334.000 de dolari.  

kurt-cobain.jpg

kurt cobain
Kurt Cobain, la concertul susţinut pentru MTV, în anul 1993
Foto Gettyimages

Kurt Cobain s-a sinucis cu o armă de vânătoare la doar 27 de ani 

Kurt Cobain s-a sinucis în anul 1994, împuşcându-se cu o armă de vânătoare.

În celebrul bilet de adio, adresat prietenului său imaginar din copilărie, Kobain a lăsat să se înţeleagă că se săturase de tot şi de toate. 

bilet-de-adio.jpg

bilet de adio
Biletul de adio al lui Kurt Cobain

O dragoste toxică: Kurt Cobain şi Courtney Love

Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992. Courtney şi Kobain au dus o viaţă marcată de excese, iar artistul s-a lăsat atras în mrejele femeii care se hrănea cu sfidarea şi şocarea opiniei publice. Dependenţa de heroină pe care Kurt deja o avea a devenit şi mai gravă atunci când în viaţa sa a intrat ca o tornadă Courtney Love. 

kurt-cu-courtney-si-frances.png

kurt alaturi de sotia sa si fiica frances
Kurt Cobain și Courtney Love, alături de fiica lor, Frances
Foto Gettyimages

De altfel, în mediul online există clipuri video în care se poate observa cu uşurinţă stilul de viaţă haotic pe care aceştia îl duceau. Courtney a fost privită cu scepticism de fanii Nirvana, unii considerând-o direct responsabilă pentru moartea lui Cobain.

 

Citește și 

Viaţa artiştilor care s-au sinucis la 27 de ani, pusă sub lupă: «O lume scăldată în intrigi şi alcool»

25 de ani de la moartea lui Kurt Cobain. 5 lucruri inedite pe care nu le ştiai despre artist

Loading...
 
 

Citește și

  • kurt cobain concert mtv 1992

    Au trecut 25 de ani de când Kurt Cobain, una dintre cele mai emblematice figuri ale muzicii grunge şi-a făcut ieşirea din scenă într-un mod tragic, luându-şi viaţa la doar 27 de ani şi devenind memebru al Clubului 27, alături de alţi artişti iubiţi, dar neînţeleşi precum Amy Winehouse, Jimi Hendirx, Jim Morrison sau Janis Joplin. În ciuda faptului că au trecut 25 de ani de la moartea acestuia, speculaţiile privind moartea sa continuă să circule în rândul celor care sunt admiratori ai muzicii compuse de tânărul introvertit, dar compleşit de faimă care a fost Kurt Cobain. Iată o incursiune în lumea lui Kurt şi momentele cheie care l-au determinat să încheie prea devreme o viaţă închinată muzicii, dar subjugată drogurilor.

  • FOTO

    Multe vedete apreciate de mii de oameni au decis să îşi pună capăt zilelor la o vârstă fragedă, atunci când cariera lor se afla la apogeu, lăsând în urmă doar semne de întrebare şi foarte multă durere. Un nou film documentar, care va fi lansat în curând, abordează subiectul bolilor mintale şi a presiunii pe care o resimt artiştii pe măsură ce devin cunoscuţi şi idolatrizaţi de oameni din întreaga lume.