Proxeneta celebrităţilor, Madame Claude, a murit la 92 de ani

madame-claude.jpg

Madame Claude a murit la vârsta de 92 de ani

Pe numele său adevărat Fernande Grudet, Madame Claude a fost una dintre cele mai cunoscute proxenete de după război din Franţa, scrie Adevărul.ro. Ea a decedat luni, la Nisa, în sudul Franţei, la vârsta de 92 de ani.

Cea mai faimoasă matroană din Franţa, Madame Claude, a murit la vârsta de 92 de ani. Cu un trecut tumultos, prostituata ajunsă „în vârful piramidei‟ datorită serviciilor sale sexuale alimenta cu prostituate oameni celebri ai vremii, printre care actorul Marlon Brando, fostul preşedinte american John F Kennedy şi legendarul dictator libian Muammar Gaddafi.

Proxeneta a făcut vâlvă în anii 60-70, graţie unui carnet cu adrese şi nume celebre care i-au conferit o anumită imunitate. Ceea ce nu a împiedicat totuşi Guvernul francez să îi desfiinţeze reţeaua de prostituţie în cadrul unui proces renumit din 1976, mai notează Adevărul.ro.

Au urmat apoi alte procese şi condamnări, şi trimiterea ei în închisoare în 1992, la Fleury-Merogis. Madame Claude a pus capăt carierei sale de proxenetă şi a trăit ulterior izolată în sudul Franţei.

Dincolo de fantasmele privind protecţia politică de care părea a beneficia, graţie confidenţelor din moţul patului, Madame Claude a fost renumită prin faptul că nu şi-a forţat niciodată fetele din reţea să se prostitueze. Şi niciodată nu le-a ţinut captive.
Unele dintre ele au putut chiar să renunţe la prostituţie şi să se căsătorească cu unii dintre clienţi, ba chiar altele au devenit actriţe.

Loading...