Brigitte Bardot împlinește 86 de ani. Destinul zbuciumat al actriței care a iubit peste 100 de femei și bărbați

brigitte-bardot.jpg

Brigitte Bardot împlinește 86 de ani
Foto: Profimedia
Citeste tot despre: 

Brigitte Bardot împlinește onorabila vârstă de 86 de ani pe 28 septembrie! Ea este una dintre cele mai populare actrițe franceze. În anii ’50 a devenit un sex-simbol veritabil și a schimbat standardele în frumusețe. Drumul spre celebritate a fost presărat cu multe dezamăgiri. A fost admirată și dorită de bărbații de pretutindeni, dar și de femei. A avut peste 100 de iubiți și iubite, patru soți și patru tentative de sinucidere.

Viața lui Brigitte Bardot nu a fost una ușoară, poate și din cauza personalității dificile de care a dat dovadă. Frumoasa actriță are un trecut tumultuos. A avut mulți iubiți și iubite, dar faima nu a venit ușor.

S-a născut într-o familie bogată din Paris, în anul 1934, și a crescut în arondismentul 16, în apropierea Turnului Eiffel. În adolescență a făcut balet, apoi a devenit model. La doar 15 ani a uimit pe coperta revistei „Elle”. Un an mai târziu, la doar 16 ani, Brigitte Bardot s-a îndrăgostit de regizorul Roger Vadim. Părinții ei s-au opus vehement acestei relații, însă au acceptat-o după ce actrița a încercat să-și pună capăt zilelor. În cele din urmă, Bardot și Vadim s-au căsătorit. În doar patru ani, ea avea să devină cunoscută publicului larg pentru prestația actoricească, dar mai ales pentru modul în care arăta. În ciuda acestor lucruri, miriajul ei începea deja să scârție. Au existat multe zvonuri despre aventurile ei amoroase. Se pare că a iubit și femei faimoase, printre care Marilyn Monroe și colega ei din filmul „Don Juan”, Jane Birkin.

Toată viața a avut aventuri amoroase

brigitte-bardot-1.jpg

Brigitte Bardot goală
A fost considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din lume
Foto: Profimedia

 

După ce a jucat în filmul „Et Dieu... créa la Femme/Şi Dumnezeu... a creat femeia“ (1956), regizat chiar de soțul ei, Brigitte s-a îndrăgostit nebunește de Jean-Louis Trintignant.  În 1967, Vadim și Bordot au divorțat. Și Trintignant s-a despărțit de soția lui pentru a putea fi împreună cu actrița franceză, însă nici această relație nu a durat mult. Brigitte l-a părăsit pentru un alt bărbat căsătorit, cânterețul Gilbert Bécaud. Aproape toată viața ei a fost consumată în aventuri care nu au durat prea mult.

Are un singur copil, pe care nu și l-a dorit niciodată

S-a căsătorit cu Jacque Charrier, partenerul ei din pelicula „Babette pleacă la război”, în anul 1959. El este și tată singurului ei copil, Nicolas, pe care nu și l-a dorit niciodată, dar la presiunea socrilor ei l-a păstrat. La doar 26 de ani, în 1960, Brigitte Bardot a avut a doua tentativă de a-și lua viața, chiar de ziua ei. A încercat să-și taie venele și a luat somnifere, dar nimeni nu a înțeles motivul. Doi ani mai târziu, actrița avea să se despartă de Charrier, copilul rămânând în custodia tatălui. Au urmat numeroase aventuri cu bărbați și femei, apoi un al treilea mariaj, cu germanul Gunter Sachs, în 1966, care avea să dureze doar trei ani.

brigitte-b.jpg

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot nu a avut o viață ușoară
Foto: Profimedia

 

De-a lungul vieții ei, Brigitte Bardot s-a luptat cu depresia. Prietenii ei își făceau griji pentru ea, însă actrița se prefăcea ca e bine. Era cunoscută și pentru firea ei zgârcită. Deși făcea mulți bani din filme, Brigitte nu cheltuia mare lucru din sumele primite. S-a retras din industria cinematografică în 1973, spre stupefacția tuturor. A vrut să iasă complet din lumina reflectoarelor, dar a rămas în amintirea tuturor ca frumoasa rebelă și teribilă a filmului franțuzesc. În anii ’80 a început să lupte pentru drepturile animalelor și să se implice în salvarea lor, dar a avut parte de numeroase controverse. A fost acuzată că de rasism și homofobie, și chiar penalizată cu numeroase amenzi pentru aceste ieșiri comportamentale. Cu toate acestea, a negat întotdeauna acuzațiile, spunând că toți prietenii ei sunt homosexuali. Nu a rămas în relații bune cu singurul ei fiu, Nicolas, și nici cu foștii iubiți.

În prezent, starea ei de sănătate pare precară. Merge cu ajutorul unui baston și iese foarte rar în public. S-a baricadat în vila ei din Saint Tropez, alături de cel de-al patrulea soț, Bernard D’ormale. cu care s-a căsătorit în 1992.

Loading...
 
 

Citește și