Alain Delon, moment emoționant cu fiica sa la Cannes. ”Nu am mai plâns de mult așa”

alain-delon-fiica.jpg

alain delon si anouchka delon pe scena festivalului de film de la cannes
Alain Delon, emoționat înainte de a primi trofeul Palme d'Or din mâinile fiicei sale, Anouchka Delon
foto: Getty Images

Alain Delon (83 de ani) a primit, duminică seară, trofeul Palme d’Or de onoare la Festivalul de Film de la Cannes, chiar din mâinile fiicei sale, Anouchka Delon. Actorul a fost foarte emoționat, ba chiar a plâns pe scenă și le-a invocat pe cele două femei care i-au marcat viața, Mireille Darc și Romy Schneider.

Alain Delon a urcat celebrele trepte de la Grand Thèâtre Lumière însoțit de fiica sa, Anouchka (28 de ani), pe muzica lui Enio Morricone creată pentru „Clanul sicilienilor”.

alain-delon-cannes.jpg

alain delon si anouchka delon la cannes
Alain Delon și fiica sa, Anouchka, pe covorul roșu de la Cannes
foto: Profimedia

 

După ce Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, a ţinut un discurs elogios, a fost proiectat un montaj de câteva minute care a marcat cele mai importante momente din cariera actorului. „Nu am mai plâns de mult aşa”, a spus Delon înainte de a primi trofeul din mâinile fiicei lui. „Nu-l pot privi acum, pentru că o să plâng”, a replicat, emoționată, Anouchka.

alain-delon-anouchka.jpg

alain delon si anouchka delon
Anouchka Delon i-a înmânat trofeul Palme d'Or tatălui ei
foto: Profimedia

 

„Este dificil să pleci. Pentru că şi eu voi pleca, dar nu voi pleca fără să vă mulţumesc”, a adăugat Delon, iar înainte de a coborî d epe scenă le-a invocat pe cele două femei care i-au marcat viața. „Înainte de a pleca, trebuie să vă spun că mă gândesc la Mireille şi la Romy”. Este vorba despre Mireille Darc, care a murit în 2017, și Romy Schneider, decedată în 1982.

Anouchka este fiica lui Alain Delon din relația cu Rosalie van Breemen (52 de ani), fost topmodel, prezentatoare de televiziune și jurnalistă olandeză.

A jucat în filmele unora dintre cei mai mari regizori europeni

Cu o carieră de 62 de ani, Delon, un simbol al industriei cinematografice europene, a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unor regizori precum ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Gabin, Lancaster, Montand, Sharif şi Ventura, Mireille Darc, Romy Schneider, Claudia Cardinale, Ursula Andress şi Monica Vitti.

Cel mai recent film în care a jucat Alain Delon este „S Novym godom, mamy!” (2012). De asemenea, el este anunțat în distribuția lungmetrajului „La maison vide”, de Patrice Leconte, alături de Juliette Binoche.

 

Citește și:

Alain Delon și Mireille Darc, o poveste de dragoste plină de pasiune și mister

Fiul lui Alain Delon: «Mama îmi dădea droguri»

Loading...

Citește și