Actrița Selma Blair suferă de scleroză multiplă: «Uneori cad, scap lucruri»

selma-blair-scleroza-multipla.jpg

Selma Blair a dezvăluit că suferă de scleroză multiplă
Foto Getty Images

Selma Blair a dezvăluit recent prin intermediul unui mesaj publicat pe rețelele de socializare că suferă de scleroză multiplă, motiv pentru care îi este din ce în ce mai greu să își coordoneze mișcările. Actrița a mărturisit că scapă lucruri din mână și că uneori se întâmplă să și cadă, boala punându-i stăpânire pe funcțiile motorii.

Selma Blair, în vârstă de 46 de ani, este o actriță îndrăgită de mii de iubitori de filme și seriale, cunoscută în special pentru rolurile pe care le-a interpretat în ecranizări precum „Cruel Intentions (Tentația seducției)” și Legally Blonde (Blonda de la drept). Aceasta urmează, de asemenea, să înceapă în curând filmările și pentru un nou serial marca Netflix, „Another Life (Altă Viață), în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, ceea ce o face extrem de fericită și îi dă forță să meargă mai departe.

În decursul zilei de sâmbătă, 21 octombrie, actrița a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care explica faptul că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală care afectează creierul și coloana vertebrală. Deși Selma a susținut că a primit recent acest diagnostic, aceasta a mărturisit că experimentat simptomele bolii de câțiva ani buni, ceea ce o face să creadă că s-a luptat cu scleroza multiplă mai mult de un deceniu. 

selma-blair.jpg

Selma a dezvăluit că are nevoie de ajutor pentru a se îmbrăcă
Foto Instagram

Selma Blair a vorbit despre boala de care suferă: scleroză multiplă

„Am scleroză multiplă. Am un handicap. Uneori cad. Scap lucruri. Memoria mea e încețoșată. Iar partea mea stângă cere indicaţii de la un GPS defect. Dar reușim. Și râd și nu știu precis ce voi face, dar o să fac ce pot eu mai bine. De când am fost diagnosticată, pe 16 august, la ora 10:13, am avut parte de suport din partea familiei mele și al prietenilor. (..) Dar eu sunt o persoană luptătoare și vreau ca viața mea să fie plină. Vreau să mă joc din nou cu fiul meu. Vreau să mă plimb pe stradă și să-mi călăresc calul. Am scleroză multiplă și sunt OK cu asta. Dar dacă ma vezi că scap ceva pe stradă vin-o și ajută-mă. Mie mi-ar lua o zi întreagă să strâng ce am scăpat”, a scris vedeta pe contul personal de socializare. 

„Ani în şir am avut simptome, însă nu le-am luat în serios până când am căzut în faţa doctorului. Probabil că aveam această boală incurabilă de cel puţin 15 ani. Mă simt eliberată că acum știu cu ce mă confrunt”, a mai adăugat Selma Blair. 

selma-blair2.jpg

Selma Blair susține că a resimțit simptomele bolii de mai bine de 10 ani, fără să știe cu ce afecțiune se confruntă
Foto Getty Images

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o boală care debutează în jurul vârstei de 20-40 ani şi este de 2-3 ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi. Ca dispunere geografică predomină în regiunile nordice. Manifestările clinice cele mai sugestive pentru diagnosticul de scleroză multiplă sunt: anomalii senzitive, adesea sub formă de amorţeli, dureri, contracţii spastice, tremor cerebelos, parestezii la nivelul feţei. În timp, persoana afectată poate chiar să ajungă să nu mai meargă sau să nu mai poată vorbi. De asemenea, fiind o boală autoimună, nu s-a găsit momentan un tratament care să ajute la vindecarea acestei condiții.

 

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și