10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cum a decurs ultima zi din viața "regelui muzicii pop"

michael_jackson_10_ani_de_la_moartea_lui.jpg

michael jackson in concert
Michael Jackson a murit la 50 de ani, în 25 iunie 2009
Foto: Getty

În 25 iunie 2019 s-au împlinit 10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cel supranumit "regele muzicii pop" a murit la doar 50 de ani și a lăsat în urmă multă tristețe în inimile fanilor săi, dar și controverse care nu s-au lămurit nici până astăzi.

Penultima zi din viața lui MJ s-a terminat foarte târziu în noapte, după o serie de repetiții istovitoare pentru concertele de revenire de pe arena O2 din Londra, acolo unde ar fi trebuit să apară peste doar câteva săptămâni, în luna iulie. Conform detaliilor dintr-o carte despre ultimele ore din viațamegastarului, acesta ar fi părăsit repetițiile din Los Angeles după miezul nopții în ziua în care și-a găsit sfârșitul.

michael_jackson.jpg

michael jackson in concert
Michael Jackson pregătea o serie de concerte
Foto: EPA

 

De ani buni, Michael nu mai putea dormi fără ajutorul somniferelor. Medicul Conrad Murray, care era plătit de Jackson cu 150.000 de dolari pe lună pentru a-i fi doctor personal, îl aștepta când artistul a ajuns acasă și i-a dat mai multe sedative pentru a-l ajuta să adoarmă, însă fără succes, ceea ce l-a făcut pe starul pop și mai agitat. La ora locală 10 dimineața, Michael nu apucase să pună geană pe geană și l-a implorat pe medicul său să-i administreze un medicament folosit de obicei în timpul operațiilor, un anestezic puternic.

La 10.40, medicul a acceptat și i-a făcut o perfuzie cu periculoasa substanță. Nu era pentru oprima dată când Michael o primea, căci în timpul audierilor, Murray a recunoscut că i-a mai administrat anestezicul timp de 60 de zile la rând, până în 22 iunie 2009. Jackson a reușit să închidă ochii, iar doctorul a mărutisit că a stat lângă patul lui pentru a-l monitoriza, însă a avut nevoie de două minute pentru a merge la baie. Când s-a întors, popstarul nu mai respira. Dezvăluirile lui au fost contrazise de câteva apeluri telefonice, care au sugerat că doar înainte de prânz ar fi observat că ceva este în neregulă, notează BBC în articolul comemorativ. Murray a chemat Ambulanța la 12.21, nu înainte de a-l instrui pe unul dintre bodyguarzii lui Michael să arunce probele incrimnatorii: sticle, perfuzii.

Paramedicii nu l-au recunoscut pe Michael Jackson

Paramedicii ajunși la casa lui MJ nu l-au recunoscut inițial pe artist. Au văzut doar un om foarte slab, deosebit de pal, cu o perfuzie atârnată de braț. Au crezut că este vorba despre un pacient muribund. A fost preluat de ambulanță și dus la un spital din Los Angeles, unde au continuat manevrele de resuscitare. O oră și 13 minute mai târziu a fost pronunțat decesul. Până atunci, presa și mulți fani se adunaseră în fața unității medicale.

michael_jackson_omagiat.jpg

michael jackson omagiat
Michael Jackson a fost omagiat în toată lumea
Foto: EPA

 

TMZ a fost prima instituție media care a făcut public decesul, la ora locală 14.44. Din cauza volumului de căutări pe marginea subiectului, mai multe site-uri au căzut: Twitter, TMZ și Wikipedia sunt doar câteva dintre ele.

Medicul lui Michael Jackson a fost condamnat la închisoare și eliberat după doi ani

conrad_murray.jpg

conrad murray in tribunal
Medicul Conrad Murray a făcut doi ani de închisoare
Foto: EPA

 

În 2011, Conrad Murray a fost găsit vinovat pentru omor din imprudență și condamnat la patru ani de închisoare. Doi ani mai târziu, grație purtării exemplare, dar și a faptului că închisoarile din California erau suprapopulate, medicul a fost eliberat.

În momentul condamnării, judecătorul de la Curtea Superioară din Los Angeles, Michael Pastor, a descris tratamentul aplicat de Murray (anestezicul chirurgical - n.r.) drept „o nebunie medicamentoasă“.
 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • La 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, HBO România difuzează documentarul șocant „Părăsind Neverland” („Leaving Neverland”), în care starul e acuzat de pedofilie. Click! vă arată cum pot vedea românii acest film. Culmea, acuzatorii sunt doi dintre copiii care au fost martorii apărării când starul a fost anchetat în SUA pentru exact aceleași capete de acuzare.

  • Înfiorător! Joe Jackson (1928-2018) şi-a mutilat propriul copil pentru a se îmbogăţi. Dezvăluirea şocantă îi aparţine doctorului Conrad Murray, ultimul om care l-a văzut pe Michael în viaţă. Conform acestuia, Joe şi-a castrat chimic fiul pentru a-i păstra vocea din copilărie.

  • Invitat recent în platoul emisiunii “The Morning”, de la un canal de televiziune din Marea Britanie, fiul cel mare al regretatului megastar Michael Jackson, Prince Michael, de 20 de ani, a făcut dezvăluiri incendiare.

  • Viața lui Michael Jackson, supranumit regale muzicii pop, a fost una demnă de un scenariu de film. A avut o copilărie tristă, dominată de un tată foarte strict și adesea violent care dorea să își transforme copiii în staruri internaționale cu orice preț. A ajuns pe culmile succesului la o vârstă fragedă, iar apogeul carierei sale a fost marcat de nenumărate controverse. În anii de glorie era surprins în compania băieților de 12-13 ani, față de care se comporta în mod bizar. Iată poveștile acestora despre o față nevăzută a celui care a intrat în istorie pentru vocea sa recognoscibilă, dar și pentru atitudinea scandaloasă.