Cum ne ferim de coronavirus în camerele de hotel. 10 reguli pentru o cazare în siguranță

hotel-shutter.jpg

bărbat în camera de hotel cu mască pe față
Sunt câteva lucruri pe care e bine să le puneți de acasă în bagaj
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Suntem în plin sezon al vacanțelor, dar și în plină pandemie de coronavirus, într-o perioadă critică, în care numărul cazurilor de infectări bate record după record. Dacă v-ați luat inima-n dinți și ați decis să plecați undeva cu familia, mare grijă la cazare! Chiar dacă hotelierii respectă normele de protecție și și-au înăsprit regulile de igienă, ar fi bine să vă luați și voi, suplimentar, câteva măsuri de siguranță.

Măsuri luate de hotelieri 

Toți medicii ne spun că riscul de contaminare cu periculosul Covid-19 crește în spațiile închise, dacă nu purtăm mască. În aceste condiții, ne întrebăm cât de sigure sunt camerele de hotel, unde folosim pat, prosoape, perne, șifonier după alte persoane străine, posibil infectate și asimptomatice. Majoritatea hotelierilor s-au aliniat condițiilor impuse de autorități, privind măsurile de protecție și s-au reorganizat din punct de vedere logistic. Au montat panouri de plexiglas la recepție, au realizat marcaje pe pardoseală care atrag atenția asupra necesității păstrării distanței, personalul poartă mască, viziere, mănuși, iar accesul în restaurante închise, spa-uri și piscine interioare e restricționat. Și în camere s-au luat măsuri speciale, care variază de la hotel la hotel. Unii au eliminat toate obiectele neesențiale, precum pliante, meniuri, pături sau al doilea rând de perne.  

S-au eliminat din camere obiectele neesențiale 

„Noi am înlocuit paharele de sticlă cu unele de unică folosință, am scos periile de haine din camere, cuvertura de pe pat și pernele decorative. Telecomanda pentru tv și pentru aerul condiționat sunt înfoliate și sigilate pentru igienizare ușoară după fiecare oaspete.

hoteluri_5.jpg

telecomandă înfoliată în camera de hotel
Telecomenzile sunt dezinfectate și sigilate

Nu se schimbă lenjeria și prosoapele pe toată perioada sejurului, decât în situații speciale, iar camerista intră doar pentru eliminarea gunoiului zilnic, în lipsa oaspetelui. Odată eliberate, camerele intră în tratament de igienizare și dezinfectare corespunzător noilor proceduri, se spală pernele și husa de protecție de pe pat, toate suprafețele se curăță cu dezinfectanți profesionali, lavetele și cârpele se schimbă după fiecare cameră curățată. Acordăm o atenție deosebită clanțelor, mânerelor, întrerupătoarelor, prizelor, telecomenzii etc. Camera reintră în circuitul de cazare la o distanță de minimum 48 de ore de la eliberare”, aflăm de pe continentalhotels.ro.  

hoteluri_1.jpg

recepţia unui hotel din Grecia, în vara lui 2020
La recepție au fost montate geamuri de protecție și marcaje care te atenționează să păstrezi distanța

Și la Hotel Cișmigiu lenjeria și prosoapele se schimbă doar la cerere, husa de pe pat se spală după fiecare oaspete, produsele de la minibar sunt igienizate și înfoliate individual, iar micul dejun se aduce la ușa camerei, ambalat și cu tacâmuri de unică folosință. 

10 sfaturi pentru turiști  

Pe lângă toate acestea, și voi trebuie să vă luați câteva măsuri de siguranță. 

 • Alegeți cu atenție pensiunea sau hotelul și citiți recomandările altor turiști. Este primul criteriu de selecție. 
 • Dacă mergeți cu mașina și spațiul vă permite, puteți să vă luați de acasă lenjerie de pat, perne și prosoape. Puneți-vă în bagaj șervețele antibacteriene, o sticlă cu pulverizator plină de spirt și o lavetă. 
 • La sosire, purtați mască, inspectați camera înainte de a despacheta, asigurați-vă că totul e igienizat și deschideți larg ferestrele. Dacă timpul vă permite, puteți merge să vă plimbați prin stațiune până când camera se mai aerisește. 
 • Dezinfectați cardul de acces sau cheile primite de la recepție. 
 • Curățați obiectele de uz comun din cameră cu spirt sau cu șervețele antibacteriene: clanțele, înrerupătoarele, robineții, scaunul de toaletă, telecomanda, mânerele de la uși, dulapuri, ferestre. 
 • Îndepărtați cuvertura de pe pat fără a o vântura prea mult și nu o folosiți, căci nu toate hotelurile o spală după fiecare client. 
 • Nu mergeți desculți prin cameră, folosiți papuci aduși de acasă.  
 • Nu folosiți paharele din cameră, decât dacă sunt de unică folosință, sigilate.  
 • Nu stați cu nasul în perdea, privind pe fereastră. Nici acestea nu sunt spălate după fiecare client. 
 • Purtați mască în spațiile comune (lift, hol, recepție). Nu vă urcați în lift cu alte persoane străine. 
Loading...

Citește și

 • recepţia unui hotel din Grecia, în vara lui 2020

  La 15 iunie, cu mai bine de o lună întârziere, Grecia și-a deschis cu mare bucurie porțile pentru turiști. Îi așteaptă cu aceeași mâncare bună stropită cu ouzo, aceleași plaje superbe, aceiași localnici relaxați și ospitalieri. Dar, pentru siguranța tuturor, și cu unele reguli de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus. Am fost și noi în Halkidiki, una dintre destinațiile cele mai căutate de români, și vă spunem ce reguli vă așteaptă în hoteluri, la taverne, în magazine sau la malul mării.

 • hotel, cazare

  Nu contează dacă te cazezi într-un super hotel de 5 stele sau într-unul de două stele, cât de curat pare locul sau câtă încredere ai în pensiunea la care mergi an de an. Camerele care sunt tranzitate de tot felul de oameni au microbii lor, care te pot îmbolnăvi. Nu şi dacă respecţi sfaturile noastre. Iată mai jos 10 reguli de igienă pe care e bine să le pui în aplicare indiferent de camera în care stai.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1